October 4th, 2005

Frietjes met raviolie.

Posted by ishku in Uncategorized

Zoals mijn Samsonvriendenboekje getuigt, waren ravioli, lasagne & macaroni allang geen onbekenden meer in het bord van mijn medeleerlingen. Al waren ze eerder bekend als ‘raviolie, lazanje & makaronni’, maar dat is nu buiten de kwestie.

Binnen de kwestie echter, ligt ishku. Ik en mijn culinaire onwetendheid. Ik ben bijvoorbeeld perfect eerlijk als ik zeg dat ik geen idee heb hoe ravioli eruitziet, en wàt het is. Een soort pasta I guess, maar dat denk ik alleen maar omdat het Italiaans klinkt.

Ik ben opgevoed onder het strenge maar rechtvaardige ‘Patatt’n mee groenten & vlees’-regime. Vroeger was het bij ons namelijk altijd boerenkost; witloof, bloemkool, bonen, rode kool en in het ergste geval: savooien, bloedworst & spruiten. I swear, er zou zeker en vast één of andere zetmeel-afkickprocedure in gang gezet worden, moest ik ooit een week of 2 niet thuis mijn benen onder tafel schuiven.

‘Uw patatt’n of uw leven, motherfucker!!’
Zo zou het gaan, ja.

Mààr sinds kort is er iets nieuws in mijn leven. (Had ik nu maar een telefoon om tussen mijn schouder en hoofd te steken & een man die mij stond af te luisteren in de overtuiging dat ik hem keihard aan het bedriegen ben..)
De nieuwe man in mijn leven heet Bo Frost. Mijn eigenste diepvries Messias. Hij schonk me Nasi Goreng, Macaroni, Lasagne, Ratatouille & Pizza Pepperoni en ik geraak er maar niet over hoe fantastisch alles smaakt.

Ookal zeggen de tastebuds van echte kenners wellicht dat het meer karton is dat ze proeven dan wat el, het maakt mij gelukkig, OK. Het eten & de wetenschap dat ik eindelijk de basic uitheemse snacks van de jaren ‘90 geproefd & ervaren heb. Een stapje dichter naar mijn vervol(s)making.. (ROFL!)

En nu is het wachten op iemand met een vriendenboekje om the error of my ways goed te maken.

7 Responses to ' Frietjes met raviolie. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Frietjes met raviolie. '.

 1. ViveLaFete said,

  on October 4th, 2005 at 8:22 pm

  vooral nie stoppen , ge zit bère grappig !!

  meisje van Last.Fm

 2. vivelafete^2 said,

  on October 4th, 2005 at 8:22 pm

  ok ik bedoelde dus ge zijt
  kan echt nie typpen ..

 3. lilith said,

  on October 4th, 2005 at 8:43 pm

  Bo Frost doet toch niet in Ravioli, right?

  *shivert bij de gedachte aan diepgevroren ravioli*

 4. ishku said,

  on October 4th, 2005 at 9:24 pm

  Aangezien ik tot op heden nog niet weet hoe ravioli eruitziet en smaakt en ik het ganse Bo Frost assortiment al op mijn taleure gehad heb, dealen ze niet in ravioli me dunkt.

  Ofwel? :EEK:
  Daar gaat je nachtrust!!699!

 5. tomadde said,

  on October 9th, 2005 at 8:16 pm

  Ravioli zijn van die vierkante pasta-dingskes met een geribbelde rand, waar dan in het midden een stukske gekapt is in verwerkt enzo.

  En ik kijk al uit naar de dag dat ge al die dingen eens vérs gaat eten ipv Bo-frost-gewijs, want ik geef u op een papierke dat ge niet gaat weten wat uw smaakpapillen meemaken!

 6. Hooch said,

  on October 13th, 2005 at 11:01 am

  http://blogsimages.skynet.be/images/000/268/373_ravioli.jpeg

  Now that’s ravioli.
  Nog een kleine tip: als je ooit voorverpakte ravioli koopt, snij ze niet open. It looks like a party in your mouth, but everyone’s dead.

 7. ishku said,

  on October 13th, 2005 at 11:11 am

  Dat ziet er toch wel màchtig slecht uit op die foto, gasten.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: