October 7th, 2005

Cold turkey.

Posted by ishku in Uncategorized

Om de één of andere reden ben ik de laatste tijd nogal maniakaal bezig met poriën. Mìjn poriën. Ze zien namelijk nogal wijd en groot uit. Ik kan alleen maar vermoeden dat ze een coup d’état plegen willen over het eens vlakke landschap that was my face.

Ik heb nooit veel last gehad van acné, apart from the occasional outbreak op dagen waar je ze het méést kon missen natuurlijk. Ik was op dat vlak as oldskool as fuck en beholp me elke ochtend en avond van ye olde methode bestaande uit water en een waslapke. En dan hard wrijven.

Tot de dag dat ze me te grazen hadden; de mooie tieners die tijdens elke commercial break hun gezicht wasten met Clearasil. Daar begon het mee. Eerst aarzelend once a week, maar al gauw schakelde ik over naar dagelijkse dosissen. Ze zeiden dan ook dat het dàn pas alleen maar effectief zou zijn. Ik herinner me niet veel uit die donkere periode, behalve dan dat mijn gezicht zich nogal schilferig gedroeg en ik voelde dat ik mezelf schade berokkende.
Om de transitie minder bruusk te maken, besloot ik dat ik zou overstappen naar een ander, minder uitdrogend maar nog steeds goedkoop product. In came Nivea Young, maar het werd alleen erger. Ik beschikte over het ganse ensemble.. tonic, peeling, crème and my all time greatest sin; reinigingsgel. Hoch die reinigingsgel.. elke keer ik de badkamer passeerde, kon ik het niet laten om te gebruiken.
‘Het kan toch geen kwaad, het is gezond! Het reinigt for God’s sake!’
Helaas zag ik met de dag mijn poriën een zwart gat imiteren en kwam er alsmaar meer vuile vettigheid uit mijn gezicht.

‘HAAL DE REINIGINGSGEL! VLUG! VOOR HET TE LAAT IS!’

Ik werd radeloos en zocht mijn toevlucht in een anonieme apotheek ergens in Gent.
‘Normaderm van Vichy’, sprak ik met gedempte stem. ‘Doe mij maar het ganse pakket!’
Opgejaagd als een wild dier, scheurde ik de zak uit man’s handen en zwierde ik al spiedend mijn kap over mijn hoofd eer ik alweder de straat betrad.

Er werd beloofd dat over een periode van 4 weken je huid hersteld zou worden in al zijn glorie; smalle poriën (waarvan mensen zouden zeggen: ‘Holy crap, heb jij poriën? Dat heb ik nooit gemerkt!’), een duidelijke vermindering in talgafscheiding, in short: een engelengezicht. Ik zit nu zowat in de derde week van mijn behandeling en ik merk helemaal geen verbetering. Au contraire, moesten poriën kunnen lachen en wijzen, dan was ik een lopende lachband geworden. Met grote poriën. En thóusands of tiny wijzende vingertjes op mijn gezicht.

Dus denk ik zo bij mezelf.. waarom schakel ik niet gewoon weer over op water en een waslapke? Hoe meer ik al die crap op mijn gezicht smeer, hoe meer ik mezelf uitdroog en hoe meer ik verdrinken zal in talg. En no more talg, zeg ik! Ik ga mijn Normaderm kuur nog uitzitten en dan quit ik, cold turkey.

If you can’t beat ‘em, join ‘em. Of schrijf er drug related verhaaltjes over.

5 Responses to ' Cold turkey. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Cold turkey. '.

 1. Anonymous said,

  on October 8th, 2005 at 1:39 am

  Ik geef u 5 euro voor uw Normaderm overschot Kiem.

  GEEF HET AAN MIJ.

  GEEF HET.

 2. Anonymous said,

  on October 8th, 2005 at 1:39 am

  Ik geef u 5 euro voor uw Normaderm overschot Kiem.

  GEEF HET AAN MIJ.

  GEEF HET.

 3. Anonymous said,

  on October 8th, 2005 at 1:40 am

  GEEF HET ZEG IK.

 4. lilith said,

  on October 8th, 2005 at 1:28 pm

  Ik ben anders uitermoate contint van NIVEA young. Mijn skin is altijd helemaal smooth nu, wat vroeger niet kon gezegd worden.

  Lang leve nivea young, als het wareuh!

 5. ishku said,

  on October 8th, 2005 at 1:38 pm

  En toen dacht ik: ‘Heuwly crap, ik heb 3 replies..’

  Nu kan je echter fluiten naar mijn Normaderm-pakket, Gorreet..

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: