December 15th, 2005

23 mei 1975.

Posted by ishku in Uncategorized
Een dag zoals een ander, zou je denken. Aber neen, beste mensen, er zit wel degelijk een verhaal achter. Een verhaal dat ik heel graag met jullie zou willen delen, ware het niet dat er nog 1 puzzelstuk ontbreekt om de boel compleet and hence aantrekkelijker te maken. En dus dacht ik; misschien kan ik de hulp van de lezers inroepen & rekenen op hun kerstspirit die ongetwijfeld staat te trappelen om wat goede daden verrichten.

1 simpele vraag: Hoe was het weer op 23 mei 1975 in de regio Gent-Deinze?

Gemaild naar de VRT-nieuwsdienst heb ik al gedaan, dus bespaar jullie alvast de moeite.

“Beste Kim,

Deze statistieken worden bijgehouden op het KMI. Je kunt hen bereiken via dit e-mail adres:

rmi_info@oma.be

Met vriendelijke groet,
Sabine Hagedoren.”

In other words: Hallo, kastje hier. Mag ik je vriendelijk naar die muur daar verwijzen?
Toch volgde ik de richtlijnen op, de VRT weerdienst virtueel schouderkloppend voor hun snelle reactie, en verstuurde ik een mailtje naar het KMI. Een tergend lange week en half later, kreeg ik het volgende in mijn inbox gedropt:
“Geachte,

Wij hebben Uw mail van 03 december 2005 goed ontvangen.

Voor welk uur of moment van de dag wenst U een weersbeschrijving?

De door U gewenst gegevens zijn bij ons beschikbaar voor het forfaitaire
bedrag van 25 euro.

Wilt U ons Uw adres bezorgen opdat wij U de gegevens per post kunnen
toezenden?

Met vriendelijke groeten,
Pan Wollems.”

Thanks but no thanks, zegt mijn rationele zelve daarop. Vijfentwintig eurootjes voor een paar graden en een handvol pluviometergegevens, ik heb ze nog allemaal op een rij. *duwt met veel moeite Katrien Devos uit het beeld*

Dus ofwel lenen jullie me een helping hand, ofwel trek ik me noodgedwongen terug in donkere gebouwen waar kranten metershoog liggen en oude veintjes vanonder hun halve brilletjes maar al te graag asses van jonge meiskes uitchecken en raten op 10. En niet uit schaamte wegkijken wanneer het meisje in kwestie hen een berispende ‘°o°’ -blik toewerpt.

Aan jullie de keuze, gastjes.

7 Responses to ' 23 mei 1975. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' 23 mei 1975. '.

 1. EL Mystica said,

  on December 15th, 2005 at 7:26 pm

  Ik geef je toch een 9,5.

 2. Anonymous said,

  on December 15th, 2005 at 10:08 pm

  Wees blij dat ze willen antwoorden ..

  *Carreet

 3. Jochen said,

  on December 15th, 2005 at 10:45 pm

  Ik wil alleen maar zeggen dat hoofdletter U’s stom en zelfs verkeerd zijn. Voor de rest weet ik eigenlijk al niet meer of je hier nu iets gevraagd hebt ja of nee… En nu ga ik slapen (dit even totaal blabla bla bla…)

 4. ishku said,

  on December 15th, 2005 at 10:58 pm

  Ik wil weten hoe het weer rond Gent was op 23 mei 1975.. als dat niet duidelijk is, zegt.. :)

 5. Hooch said,

  on December 16th, 2005 at 9:04 am

  Ik was zelfs nog niet geboren, laat staan hoe ik me nog herinner welk weer het was.

  En moest ik jou zijn, ik zou el mystica dankbaar zijn :-)

 6. Jochen said,

  on December 16th, 2005 at 7:05 pm

  Ah ja :) Nu ik het opnieuw zie, is het inderdaad wel heel duidelijk, maar gisteren was ik gewoon helemaal wahie. En de U’s maakten het alleen maar erger.

  Maar ik weet het dus niet :(

 7. tomadde said,

  on December 18th, 2005 at 4:39 pm

  die dekselse Katrien De Vos toch! :aah:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: