December 16th, 2005

This one goes out to you, Jorge.

Posted by ishku in Uncategorized

Ik reed samen met mijn mama en papa terug van de plaatselijk Colruyt. Ja, ookal ben ik reeds 22, ik vind dat dat moet kunnen. Zéker als je bedenkt hoeveel free goodies je onopgemerkt in de karre kan smijten. Waarvoor alvast dank aan mijn mama en papa. En nu voor het keizware gedeelte.

Zet eerst en vooral dit liedje op: Hang on to your tissues.

Verkeerslichten op rood en mijn oog valt door de beregende ruit heen op deze eenzame kerstboom die, als mijn girlscout-intuïtie me niet in de steek laat, toch wel een jaar of acht in de Ardennen achter de rug heeft. Een paar dagen geleden werden hij, en zijn sparrenposse zonder verpinken door wat zware mannen in overal die hun dikke pensen omsluit uit de grond getrokken. Wellicht ontdaan van zijn levensmotor, zijnde zijn hardwerkende wortels, voor het heilige doel om een grote week het lelijkste kruispunt ter wereld ietwat te voorzien van kerstspirit en de mensen helemaal warm te doen voelen vanbinnen, mocht het zijn dat hun chauffage niet naar behoren werkt.

Een grijze omgeving, constant omringd door vuile uitlaatgassen en meer dan wellicht een shitload aan neuspeuterende mannen over 40.

Mijn gedachten gaan uit naar jou, kerstboom. En al je andere vrienden die wellicht ergens achteloos gedropt werden in de lelijkste gehuchten eerst. Zonder lichtjes. Ik noem je bij deze Jorge, opdat je niet zomaar vergeten zou worden.

Het ga je goed, Jorge. Het ga je goed.

6 Responses to ' This one goes out to you, Jorge. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' This one goes out to you, Jorge. '.

 1. beebz said,

  on December 17th, 2005 at 10:41 am

  Dit verhaaltje doet mij op een of andere manier denken aan ‘ons duive’.

  Ik weet niet meer hoe we ze genoemd hebben, Kim :’(

 2. ishku said,

  on December 17th, 2005 at 11:37 am

  Arme Joe :)

 3. csbm said,

  on December 17th, 2005 at 1:38 pm

  toen ik nog jong, naïef en ongeschonden was (o wat mis ik die blanke pit vanbinnen!), heb ik heel wat tranen gelaten bij een kortfilm over het leven van een kerstboom. vooral het einde - toen ie werd gedumpt en meegenomen door de stadsreiniging werd het me net iets te veel; bruin verkleurd en gans verrot, niet meer dan een karkas waarop zich - als laatste restanten van een feestelijk leven - een doodsmars van troosteloze slingers en protserige ballen (of was het nu omgekeerd?) voltrok. de horror!

 4. caramel said,

  on December 17th, 2005 at 2:41 pm

  José Gonzales en het verhaal over een eenzame kerstboom…
  Ik mis enkel een Scrooge om de musical-versie van A Christmas Carol écht te beleven!

  en koop die cd, verdorie!

 5. Marre said,

  on December 17th, 2005 at 9:01 pm

  Ja, straks ga je last krijgen met den Marcel van Ifpi.

 6. caramel said,

  on December 19th, 2005 at 11:36 am

  daar nie van. José zijn cd is gewoon fantastisch. en den Marcel kan niks doen als ge maar zorgt dat er geen link is tussen u en de server waar de mp3 opstaat. (dus best niet op telenet…)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: