December 21st, 2005

Mixtape 1.

Posted by ishku in Muziek
Geloof het of niet, maar ik heb het de laatste dagen nogal druk gehad.
Om de 5 stappen naar de grootstad Deinze terten, eindejaars-CD’s en daarbijhorende hoezen maken & stukjes schrijven voor een niet naderbepaald forum die wel eens mijn streetcredibility dramatisch zou kunnen doen zakken, moest het uitkomen welk. En dan heb ik mijn semi-appendicitis/eileider attack van gisteravond nog niet eens vernoemd!Werkloos zijn, het is niet all that. Ik neem namelijk véél te veel dingen op mijn anders lege vork en zoveel gewicht kan mijn rechterbiceps, ondanks mijn pompoefeningen, helaas niet dragen. Hanyway! Lijstjes!

Liedjes die 2005 gemaakt hebben tot wat het was. Met een grote ‘yo my main man’ aan audioscrobbler want ik was de helft al vergeten, begod.

1. The Cure - Close To Me.

Eentje die al een aantal jaren meegaat en die ik maar niet beugeraak, wat dan meteen de definitie is voor een klassieker, me dunkt.

2. Elton John - Tiny Dancer.

Als ik de titel lees, zing ik altijd automatisch ‘She’s a tiiiny dancer, a dancer for moneeeiy..’, maar zo gaat het dus niet. Ik had nooit veel aandacht aan het liedjen geschonken tot ze het wel heel ongepast gebruikten voor de aftiteling van Chris en Co. Mensen die toen inschakelden, waren zeker en vast verantwoordelijk voor het gerucht dat Chris Van Den Durpel tragisch aan zijn eind gekomen was. I mean, in slowmotion, in zwart/wit en met piano. Het schreeuwt ‘koester me nu ik weg ben’ uit, toch? Hanyway, meteen werd een nieuwe liefde geboren en kreeg de heer Elton John dit jaar alsnog de eer die hem toekwam.

3. Kings Of Leon - Soft.

Dit jaar leerde ik vrouwe Liesbet beter kennen, die me waarlijks bestóókt heeft met liedjes en groepen waarvan ik in de verste verte nog nooit gehoord had, zijnde Kings Of Leon als 1 ervan. Caleb Followill stond echter al een tijdje in mijn map ‘dudes’ (ja, ik héb zo’n mapje) schoon te wezen en alsof het lot het gepland had, kwam er dus meteen ook een achtergrond en een stem bij het mooie ventengezicht. Soft is en blijft een fantastisch liedekein. Reminds me dat ik die CD dringend eens moet kopen. Liefst nog vóór die kerel van Sabbbaam (shoo Google! Shoo!) mij dankzij mijn trouwe commentators keihard te pakken krijgt dan.

4. Lenny Kravitz - Can’t Get You Off My Mind.

Aaaah, een liedje dat mij in a heartbeat terugbrengt naar het prille begin van 2005 (of laten we zeggen, toch zeker de eerste 5 miserabele maanden ervan :) ) en me herinnert hoe crappier dan crap ik mij toen door het leven sleepte naar aanleiding van een op de klippen gelopen relatieschip. Dagen gingen voorbij met in mijn oren de meest depressieve & hartbrekende deuntjes, en gitaarwerk dat dwars door mijn ingewanden sneed en mij als een hoopje zelfmedelijden achterliet. Oh no, it wasn’t a pretty sight. Doet me ook denken aan de talloze dromen waarin Lenny als mijn partner me in zijn teleurstellend kleine living voorstelde aan zijn twee kinderen, waaronder 1 Aziaat die me het leven (zoet)zuur maakte en de liefde tussen Lenny & mij dan helemaal naar de kloten geholpen heeft. Soms vraag ik me af of Lenny dat ook allemaal gedroomd heeft. Bij deze: ‘Lenny Kravitz, if you came here by Google, have you ever had dreams about me and your Asian son? Lenny (ahaha!) know!’

5. Supertramp - The Logical Song.

Jaja, Supertramp. Dit jaar heb ik hun best of CD gekocht (ik weet eigenlijk niet eens waarom) en sindsdien was ik redelijk verkocht, jongens. The Logical Song, Dreamer, Crime Of The Century zijn liedjes die iedereen uit het hoofd zou moeten meezingen, vind ik persoonlijk!
Maar wat The Logical Song boven de anderen verheeft, is de tekst. Seeing mijn nogal regelmatig opkomende nostalgische buien die het heden en de toekomst als absolute hellegaten bestempelt, is het goed om iets of iemand te hebben die mij daarin volledig bijtreedt.

“When I was young, it seemed that life was so wonderful,
A miracle, oh it was beautiful, magical.
And all the birds in the trees, well they’d be singing so happily,
Joyfully, playfully watching me.
But then they send me away to teach me how to be sensible,
Logical, responsible, practical.
And they showed me a world where I could be so dependable,
Clinical, intellectual, cynical.

There are times when all the world’s asleep,
The questions run too deep
For such a simple man.
Won’t you please, please tell me what we’ve learned
I know it sounds absurd
But please tell me who I am.”

WHO I AAAAAAAM. WHO I AAAAAM! WHO I AAAAAAAAAAAAAAAAM!

This concludes de eerste 5 nummers, die ik met graagte bij wijze van deze zeer crappy mixtape met jullie deel.

One Response to ' Mixtape 1. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Mixtape 1. '.

  1. fran said,

    on May 23rd, 2007 at 8:40 pm

    :smile: Bom eu conheci essa banda agora mais to adorando

    si alguem kiser mi add nu msn ta ai fran.simpleplan@hotmail.com

    kisses

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: