December 29th, 2005

Blog Dylan.

Posted by ishku in Muziek

De mensen rondom mij hadden het volgende al lichtjes moeten zien aankomen; de Bob Dylan-bewierroking op blog.Sinds ik gisteren en eergisteren met ogen, oren en fleecedeken een paar uren aan een BD-documentaire op Nederland 3 blijven plakken ben, heb ik het honderd procent te pakken voor die kerel zeg. Ik zou zelfs boudweg durven beweren dat hij de meest charismatische en intrigerende gast is die ik ooit al mogen aanschouwen heb (zij het dan op televisie).

Om het in wiskundige termen te gieten: Bob Dylan > 19 m Machelen. Laat dat duidelijk zijn! (en ishku + dylan = coolio)

Pal in het midden van de broeierige wildernis van Puppyloveland gedropt, kan ik me echt geen wereld voorstellen waarin ik allesbehalve geïnteresseerd was in Dylan; ik wist er dan ook geen énkele mallemoer van.
Pas op, ik zou hem wel herkend hebben in, laten we zeggen, een Blokken-vraag afgevuurd door Ben Crabbé vergezeld van zìjn versie van Like A Rolling Stone waarop mijn innerlijke oog een hedendaagse achtbaanconstructie zou afdraaien, maar verder dan dat reikte mijn kennis niet. Ik vond hem zelfs een beetje saai. Een saaie oude geezer met een stemgeluid die nog eens een gat in mijn hersenpan zou boren. Hoe dat precies in zijn werk zou gaan, weet ik niet; ik heb het dan ook hevig het hoofd geboden en zodoende zijn muziek zo ver mogelijk van me afgehouden. Zodanig dat ik, moest er indertijd een soort van Bob Dylan-afweerspray beschikbaar geweest zijn, ik meteen 6 bussen had besteld zo. Maar ik wijk af. En overdrijf dat het geen naam is om jullie toch maar van top-entertainment te voorzien.

Haaanyway, hij heeft een zodanig diepe indruk op me achtergelaten dat ik als de weerlicht zijn memoires-boek besteld heb en morgen van plan ben The Essential Bob Dylan aan te schaffen. Wat live footage niet allemaal poelen kan, denk ik dan zo. Hoe hij omging met de pers, zijn publiek, zijn entourage en experimenteerde met de moeilijke overgang van folk naar rock’n roll. Wàt een persoonlijkheid, jongens! En snel dat hij was. Maar snél. De jonge Bob Dylan kent geen gelijke en dat stemt mij triest want nu is hij oud geworden zoals het elke sterfelijke mens vergaat en zit ik hier maar met een overlopend hert & de wens om samen met hem een dronken klapke te slaan, diepweggezakt in de zetel van zijn hotelkamer.

Wat moet ik daarmee hé?! Wat?!
En zeg mij niet dat het antwoord in de wind blaast, Bobdammit.

8 Responses to ' Blog Dylan. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Blog Dylan. '.

 1. Anonymous said,

  on December 29th, 2005 at 9:23 pm

  Het is nooit te laat om Dylan te ontdekken. Ik zal volgende week wel eens een Dylan-bootlegje online gooien.

  Play fucking loud!

  Smintjes.be

 2. Liesbet said,

  on December 29th, 2005 at 9:39 pm

  En zeg mij niet dat het antwoord in de wind blaast, Bobdammit.
  Tihi.

  Maar toch vind ik je een trendhoer, Kimberly. :sus:

 3. ishku said,

  on December 29th, 2005 at 10:00 pm

  Iemand die de reportage niet gezien heeft, moet zwijgen, Liesbet. Dat hoort zo.

 4. tomadde said,

  on December 30th, 2005 at 6:47 am

  Er zijn zoveel groten op deze wereld waar je wellicht even enthousiast over zou doen moest er een gelijkaardige docu over hen gemaakt worden. Vandaag Dylan, morgen Morrison … ik ben niet onder de indruk ishku … maar uiteraard wél fantastisch geschreven. Dàt dan weer wel …

 5. csbm said,

  on December 30th, 2005 at 10:41 am

  “zìjn versie van Like A Rolling Stone”.

  ex-cu-seer, en verschoning gevraagd: “zìjn like a rolling stone”, it is!

  @liesbet: bob dylan een trend? *geeuw*

  trouwens, ‘no direction home’ is reeds eerder op het jaar door de bbc op de buis gegooid geweest. van een tijdelijk en kortstondig enthousiasme kan er simpelweg geen sprake zijn. u moet het allen onder ogen durven zien; ishku lijkt smaak te hebben.

 6. Anonymous said,

  on December 30th, 2005 at 1:33 pm

  groupie!!!!

  lord cms
  HTTP://blog.jeronimo-online.be

  :D

 7. Daan said,

  on January 1st, 2006 at 10:59 pm

  Ik vond het ook een heel knappe documentaire. Allemaal getuigenissen van fans die Bob op een piedestal plaatsen, maar het was natuurlijk fantastisch hoe hij van zero naar hero ging en koppig zijn eigen ding deed, ik apprecieer hem nu nog meer. Tot de ‘essential Bob Dylan’ behoort trouwens heel zeker ‘Blood on the tracks’, uit 1974 als ik me niet vergis. En nadat ik in haar lijstje Supertramp zag staan met The Logical Song moet ik me aan de kant scharen van zij die beweren dat Ishku smaak heeft!


 8. on January 2nd, 2006 at 11:35 pm

  Hell yea. Bawb!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: