January 10th, 2006

De Lokerse leute.

Posted by ishku in Wayback
Neem op mij.

Ik weet het nog goed. (Of ik vind het hier ter plekke uit bij gebrek aan herinneringen..)
Het was herfst in 1993 en we kregen van juffrouw Annie de opdracht op zoek te gaan naar allerlei gebladerte dat vervolgens in ons zelfgemaakte herbarium komen moest. Het gebruikelijke tripje naar recreatiepark De Brielmeersen liet niet lang op zich wachten en nadien trokken we, tot moeders afgrijzen, met gànse plasticzakken vieze bladeren en 6 kilo morre rijker terug naar huis.
Mijn mama stapelde dan haastig alle beschikbare telefoonboeken op een hoop om ervoor te zorgen dat de bladeren niet krulden toen ze opdroogden en schreef dan in sierlijke letters de namen van elke boomsoort op maagdelijk wit papier om ze vervolgens in plastic mapjes te glijden. Eigenlijk was het meer hààr herbarium dan het mijne, net zoals het eigenlijk ook meer ‘Christine’s gebreide gele pinguïn’ was, en C’hristine’s gehaakte kussen in de vorm van een huis’. Om maar te zeggen dat mijn moeder haar recreatieve hoogdagen nogal serieus de pan uitswingden indertijd.

Hanyway, de reden dat we dat bepaalde schooljaar echt ànkledeep in herfst zaten, was door het feit dat wij, leerlingen van het 5de leerjaar B, zoals de traditie het wil een week op bosklas gingen. Das ist korrekt; een ganse week logeren in een soort kasteel dat aan Lokerenbos grenst en allerlei nieuwe en gekke dingen doen, zien en uitproberen. En dat zonder ouders! Ik herinnerde me jammer genoeg alleen de sensationele dingen (die ik nu niet ga vertellen omdat ik geen vuile spoiler ben) en groot was dan ook mijn plezier toen een paar maanden geleden mijn Lokers logboek met daarin de kleine gebeurtenissen van de dag kwam bovendrijven. En geen ‘iepse’ whatsoever te vinden ook; mijn dag kon alvast niet meer stuk.

Bij deze reik ik jullie de hand en neem ik jullie zoals Morten Harket (ik kon trouwens zweren dat het Hacket was!) het in de fabuleuze 80’s deed, mee naar de wereld van de negenjarige Kim die elke dag wel iéts mankeert en er met graagte uitgebreid over neut. Vergeet alvast je goed humeur niet jongens! Stevige stapschoenen worden voorzien. Zoals de logiek het eist, beginnen we bij Monday Monday:

Maandag.

10 Responses to ' De Lokerse leute. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' De Lokerse leute. '.

 1. lilith said,

  on January 10th, 2006 at 6:18 pm

  Maar jonges toch, hoe overweldigend geestig is dat briefje niet? :)

  “..en plezier dat ik al gehad heb.”

  Ik kan het mij volledig voorstellen.(y)

  En zeggen dat ik nog ergens dagboeken heb van toen ik 10 was ofzo. Maar waar toch? :/

 2. freaq said,

  on January 10th, 2006 at 6:47 pm

  Ik had zo’n stupide zakagendaatje van niks gekregen van één of andere bank, waarin ge per dag vijf lijntjes kon schrijven, meer niet. Eigenlijk vond ik dat wel genoeg, want uiteindelijk was ik een jongen, en dagboeken waren voor meisjes.
  Niettemin schreef ik toch, al beperkte ik me tot vijf lijntjes per dag én deelde ik dat vijftal dan nog braafjes in in vijf onderwerpen, telkens voorafgegaan door een symbool: een /10, een wolkje, een hartje, een muzieknoot en iets zonder symbool. Zo weet ik toch van een aantal jaren welk weer het die dag was, welk liedje die dag door mijn hoofd spookte, hoeveel ik haalde voor een specifieke overhoring en vooral: welk meisje naar me gelachen had, tegen me gepraat of het aangevraagd.

  Je weet maar nooit dat ik daar later nog iets mee ben!

  Nog zo’n blaadjes uitgescheurd uit je dagboek? Ik zou de reeks alvast met plezier lezen denk ik :-)

 3. freaq said,

  on January 10th, 2006 at 6:51 pm

  “Zoals de logiek het eist, is het met maandag te beginnen”

  En ik maar vragen of hier een reekske van komt. *Zucht*

 4. Anonymous said,

  on January 10th, 2006 at 7:09 pm

  *strijk

  Leuk en niet leuk :)

  Carreet

 5. Liesbet said,

  on January 11th, 2006 at 1:06 am

  Ma jons! Zo immens schattig, zeg.

  En ge hebt een slaapkamer gehad?
  Gehad, Kimberly ?

 6. Hooch said,

  on January 11th, 2006 at 8:44 am

  Die spanning door die stilte net voor soep jong…

 7. beebz said,

  on January 11th, 2006 at 12:46 pm

  Kasteel Verloren Bos (l)

  Waar is den tijd van te fel gekleurde kousen onder te korte jeansbroeken en van te geforceerde foto’s voor de voetbalgoal? :/

  *gaat haar Lokers dagboek zoeken*


 8. on September 30th, 2007 at 6:04 pm

  […] Mijn “reisverleden” bestaat uit een weekje bosklas in de lagere school, en pas zéven jaar later bracht de volgende uitstap me samen met alle zesdejaars naar Italië bij wijze van eindejaarstrip. En dat was eigenlijk gewoon maar omdat iedereen ging. Veel van de prachtige architectuur is me niet bijgebleven, doch herinner ik me vaag dat iemand op een discoboot zijn tong in mijn oor gestoken heeft. Je zou voor minder op de plek blijven waar iedereen je naam kent en met zijn tong uit je oor blijft, denk ik dan. […]


 9. on June 27th, 2008 at 7:56 pm

  Buy phentermine diet pill….

  Phentermine buy phentermine. Buy phentermine cod. Mg buy phentermine. Buy phentermine online. Buy pal pay phentermine using. Buy cheap phentermine. Buy phentermine no prescription. Buy phentermine diet pill. Buy phentermine buy cheap phentermine online…

 10. Lexapro. said,

  on July 14th, 2008 at 4:18 am

  Lexapro….

  Lexapro side effects. Lexapro. Lexapro symptoms….

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: