April 23rd, 2006

Missie kikkerdril.

Posted by ishku in Uncategorized
Drille.

Sinds een paar dagen pleur ik zoveel mogelijk Grammense grachten af op zoek naar iets dat mij in een vingerknip terugvoert naar een tijd waarin zusters lieveheersbeestjes in bokaals staken, vaders met draad en tak in vijvers gingen vissen en rupsen opgekweekt werden tot volwaardige vlinders.

Dat laatste heb ik vorig jaar gedaan, toch het ‘vlindereitje wordt grote rups’ - gedeelte en dit jaar heb ik besloten om voor iets groters te gaan. En Walter Grootaers in te schakelen om het te presenteren!699!!!

Dit jaar bestaat mijn missie erin om kikkerdril te vinden. Authentieke glibberige druifvormige kikkerdril dat meteen het bewijs zou moeten leveren dat niet alle natuurelementen hun plaats hebben moeten afstaan heeft aan appartementsblokken en woonwijken. Jawel, op dat vlak ben ik zo ouderwets als Romeinse heirbanen bestaande uit kasseistenen met zo beetjes mos in de voegen. Mijn hart breekt in gruzlementen telkens ik een platgereden haas, kat, kikker of egel op de baan zie liggen en wanneer ik merk dat er weer eens tientallen bomen moeten sneuvelen om de vissers niet teveel in de weg te zitten. Bréken, doet het terwijl ik de mensheid en modernisatie keihard vervloek tot in de eeuwigheid!

De druppel die de emmer deed overlopen was het nieuws dat één van mijn meest favoriete boerderijtjes met aanpalende weides plaats moet maken voor 75 huizen. Vijfenzeventig lelijke identieke moderne eengezinswoningen met daarin mensen die autoots hebben en zonder verpinken hun bliksjes Sprite langs de berm kieperen (en een strijkijzer of twee als niemand kijkt)! Walgen doe ik ervan. Wàlgen.

Binnenkort zal mijn plattelandsdorpje niet meer zijn dan een aaneenschakeling van woonwijken, vuile garages en lelijke appartementen in plaats van grenzeloze weides, vijvertjes, poelen en ouderwetse boerderijtjes met waterputten op de binnenkoer. *legt hand op hart en zwiert andere arm poëtischgewijs in de lucht* Daarmee alle vogeltjes, amfibieën, vissen en ander pluizig gedierte met zich meeslepend into the dark depths of civilisation.

Zonde zonde zonde is dat, want ik wil verdomme kikkerdril vinden en opvolgen, en als dat niet meer te vinden valt in dit dorpje dat al mening maal beschreven werd als zijnde de rand van de beschaving, dan weet ik niet meer waar zoeken.

Qua kortetermijn-lentedoel vind ik dit toch wel redelijk poelbaar en I’ll be damned als ik er niet in slaag. Misschien moet ik dan ook maar meteen die kleine padvinder in mij chirurgisch laten verwijderen, denk ik zo.

8 Responses to ' Missie kikkerdril. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Missie kikkerdril. '.

 1. caramel said,

  on April 23rd, 2006 at 4:04 pm

  voor de padvinders wast vant weekend te doen aan de kerk van deinze…


 2. on April 23rd, 2006 at 10:26 pm

  ik kan hier niks anders aan toevoegen dan tgeen ge dikwijls bij mij komt posten:

  :-)

 3. Nick said,

  on April 23rd, 2006 at 10:46 pm

  You’re acting a bit to much like Darwin. En we weten allemaal hoe het afgelopen is met hem. Hij evolueerde en het was ermee gedaan.

  You Kurazy madam en al.

  :smile:

 4. Liesbet said,

  on April 23rd, 2006 at 11:16 pm

  Wij hebben er in onze gracht zitten en ik zal welgeteld €1,60 vragen per driltje.

 5. ChasTT said,

  on April 24th, 2006 at 8:28 am

  Boycotten die ABZG-handel! :-)

 6. The Hankster said,

  on April 24th, 2006 at 9:52 am

  Uhm, ik wil hier vooral niet te veel de biologieleraar uithangen, maar kikkerdril uit de gracht vissen en thuis opkweken mag niet van volgens het boek van België van de ministers in Brussel… en al. Ook het excuus dat je ze, later wanneer de drilletjes kikkers geworden zijn, gaat uitzetten in een propere gracht, is hier niet van tel, want dan gaan die kikkers dood, want dan gaan ze opzoek naar hun geboorte plaats en zo worden ze overreden… en al. *zucht en wordt ziek van mezelf*

 7. ishku said,

  on April 24th, 2006 at 5:31 pm

  Dat was ik dan ook niet van plan, ik heb mij wel degelijk goed geïnformeerd, jawel!
  Ik zou ze gewoon zoeken en dan.. hopen dat ze blijven zitten? :)

 8. Laerke said,

  on March 30th, 2010 at 1:10 pm

  Liesbet, in welke plaats woon jij? Ik wil wel wat kikkerdril kopen van jou!
  Ikzelf woon in St-Lenaarts.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: