July 3rd, 2006

Manu Verreth in shorts.

Posted by ishku in Travak

“Ishku”, zeggen ze, “doet dat toch niet. Blog niet over uw werk, kind.”

Maar ik kan dat precies niet laten. Van zodra ik één stap op de werkvloer had gezet, schoten allerlei pijltjes uit het niets om mij te wijzen op extreem blogbare situaties.

Het begon allemaal toen ik rond kwart na acht geheel kosteloos in de schaduw van een statige kastanjeboom kon parkeren. “Rippin!”, dacht ik nadat ik zes keer heen en weer gekeken had of er al dan niet een camera in die boom verstopt stond, die dan zou filmen hoe Eric een duplicaat van mijn witte Ford Fiesta de Leie zou in rijden. Maar helemaal niks aan de hand, zeg. “What are the odds?”, was ik nog aan het denken toen ik het werkgebouw betrad en na eindeloos hartelijk glimlachen in de burelen terechtkwam.

Onder een regen van blikken die enkel nieuwelingen toegeworpen krijgen, werd ik jammerlijk getroffen door een “Gij ziet er wel geen 22 uit, ze.”, waarmee ik meteen mijn eerste gecamoufleerde belediging van de dag met de glimlach incasseren mocht. Terwijl ik krampachtig mijn kinderachtige trekken tot een minimum trachtte te beperken, liet ik het handgeschud gepaard gaand met namen die je toch meteen vergeet (tenzij ze écht lelijk zijn, laten we eerlijk zijn), voor wat het was en gaf ik mijn ogen heel eventjes de kost, waarop mijn bakkes met een knal op de grond terechtkwam en een spreekwoordelijk gat maakte in de crèmekleurige 70’s vloerbetegeling.

“Auma Gaad!”, riep ik nog steeds met open bakkes, “Ik sta op de set van De Collega’s!”

De vrouwen leken zich er niet langer bewust van, maar bij mij werden de kakigroene ijzeren bureau’s & loszittende bevlekte linoleum plafondplaten zestien keer uitvergroot. Ik geloof dat het nog enkele dagen zal duren eer ik een kast zal kunnen opentrekken zonder te vrezen dat Manu Verreth er in al zijn glorie zal uitspringen, maar dat zien we dan wel weer.

Hanyway, waar ik vroeger nogal geneigd zou geweest zijn zwaar te neuten over de gespreksonderwerpen die vrouwen eind de veertig/de vijftig aansnijden (zijnde kinders, kleinkinders, het weer, verlof), prijs ik mezelf heden ten dage redelijk gelukkig eigenlijk. In het bureau ernaast huist namelijk een man eind de dertig wiens vlotheid mij onvermijdelijk meevoert naar de burelen van The Office en meer bepaald naar dat van David Brent. Het is niet zozeer de eindeloze stroom van moppen op zich, maar het is de manier waarop. Hij houdt er namelijk van om ze te vertellen met gestrekte arm en geplooid been leunend tegen een deurpost. En daarna lacht hij er zelf mee terwijl hij affirmatie zoekt in de ogen van de meest aantrekkelijke collega van de twee. Horrific, die soort.

In short (*ziet mannelijke collega vlug een short aantrekken*): de helft van mijn werktijd heb ik besteed aan duimdraaien, en de hoogtepunten van mijn dag bestonden uit het lezen van Het Laatste Nieuws van 30 juni laatstleden en naar de dichtsbijzijnde apotheek hollen achter een doosje Perdolans. Na twee keer en half huppelen had ik helaas mijn bestemming al bereikt. En toen ik om halfzes quasi breindood naar mijn auto wandelde, was de zon gedraaid en waren mijn Mentos-muntjes te heet om op te eten.

Maar ik heb wel gratis crème gekregen. En een stylo! Genoeg om de komende hartbrekende eenzame tijden compenseren, right?

7 Responses to ' Manu Verreth in shorts. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Manu Verreth in shorts. '.

  1. lilith said,

    on July 3rd, 2006 at 6:59 pm

    Ik dank god dat je er toch over wilt bloggen, ishku.

    Je maakt er virtuele mensen blij mee, en dat is veel belangrijker dan het risico om een “tomadde” te doen, vind ik.

    Blijven gaan! :smile:

  2. freaq said,

    on July 3rd, 2006 at 7:55 pm

    Zéker blijven gaan, Ishku! Voel me nog maar eens bijzonder nederig na het lezen van zo’n schrijfstijl…

  3. freaq said,

    on July 4th, 2006 at 9:39 am

    we zouden u beter een job aanbieden dan, redacteurs van uw voeten dat we zijn!

    is het niet? :mrgreen:

  4. malder said,

    on July 4th, 2006 at 12:57 pm

    Een Tomadde poelen zou helemaal ishku zijn. :cool:

  5. ishku said,

    on July 4th, 2006 at 6:42 pm

    @ Freaq: ik vond het nét iets te onbeleefd klinken eigenlijk :)

  6. tomadde said,

    on July 5th, 2006 at 11:06 am

    Ik ben nu al een begrip ofwa? :-)

    “Een tomadde poelen” … het klinkt écht wel hé :cool:


  7. on November 14th, 2006 at 10:50 pm

    […] Noël deed eerst niet open. Dat komt omdat ik met een oldskool-garagist te doen had. Zo één die quasi wóónt in zijn infrastructuur die trouwens weggelopen leek uit de set van FC De Kampioenen. Die VRT-sets vliegen gelijk nogal de deur uit, begin ik zo te peizen. […]

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: