September 4th, 2007

Unidad 1.

Posted by ishku in Terug naar school.

Ik kan me makkelijk voorstellen dat, terwijl ik dit neerschrijf tientallen mensen thuiskomen, zich in de zetel laten vallen en uitgebreid verslag uitbrengen aan hun man, vrouw of kitten over hun eerste les Spaans, en hoe supertof het ongetwijfeld allemaal zal worden. En hoe gek die lerares wel niet deed toen ze besloot om een balletje te gooien bij wijze van introductie. “Cómo se llama?”, ging het toen wel 22 keer. En lachen dat we deden telkens de bal per ongeluk de grond raakte. Man! Tot ik keihard ‘LOSER!’ riep naar die vijftigjarige vrouw die hem per ongeluk door haar vingers liet glippen. Ja, toen werd het opeens wel eventjes stil.

Jammer dat de goeie ideeën altijd pas uren nadat de gelegenheid zich aangeboden heeft aan de oppervlakte komen drijven.

Anyhoo: voorlopig denk ik dat ik nogal redelijk de verkeerde groep uitgekozen heb om de komende 40 weken mee door te brengen. Maar in principe dat maakt niet uit want één: ik ga voor de les zelf, niet om vriendjes te maken, en twéé: het moet zijn dat het universum niet wilde dat ik in een groep met interessant uitziende leeftijdsgenoten terechtkwam. Het moet zijn dat ik van 1 van die mensen uiteindelijk een levensbedreigende ziekte zou betrappen, en het universum heeft eenvoudigweg meer voor mij in petto dan ziek sterven. Ik geloof.

Misschien slaag ik er de volgende keer in mijn antipathie tegenover ‘mensen’ aan de kant te schuiven, van mijn marmeren sokkel af te dalen en effectief iets te vertellen over de les zelf, maar ik zou er alvast mijn loon niet op verwedden.

Ritmo de la noche. Veng-veng-venga.

12 Responses to ' Unidad 1. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Unidad 1. '.

 1. lilith said,

  on September 5th, 2007 at 6:53 am

  Mijn eerste les is binnen anderhalve week.
  Ik gok op dezelfde leute met vrouwen van middelbare leeftijd die mij weer na twee lessen heel hun leven gaan vertellen. Maar ik doe het ook voor de taal, de rest pak ik er wel bij denk ik.

  Cómo se llamo zeg. :shock:

 2.  freaq said,

  on September 5th, 2007 at 7:18 am

  Llamo? Da’s toch eerste enkelvoud van llamar, of ben ik nu zo mis? Is het niet ‘como se llamas?’ en dan ‘me llamo ishiaku’ bijvoorbeeld? Fak, dat zit al ver bij mij zeg. :???:

  Anyway, in mijn tijd zaten er toch aardig wat tieners, twintigers en jonge dertigers in onze klas, maar dan had ik het ‘nadeel’ dat die na de pauze meestal wegglipten en even verderop op café gingen zitten (mezelf incluis), allez toch zeker vanaf het tweede (lees: saaiere) jaar… Ik ging gebukt onder sociale groepsdruk, imagine that. :shock:

 3. Youri said,

  on September 5th, 2007 at 7:41 am

  Allé zeg, ik heb er ook al aan gedacht om misschien één of andere taalcursus te volgen, maar als ze beginnen met “leuke” introductie-spelletjes dan begin ik toch serieus te twijfelen. Ik wil dat allemaal niet.

  Of het zou moeten zijn dat ik voor Ruski ga, en dat we allemaal eens mogen schieten met een kalashnikov :cool:

 4. Liesbet said,

  on September 5th, 2007 at 7:48 am

  Ik kan een beetje Latijn, dat is ook cool, nee?

 5. Liesbet said,

  on September 5th, 2007 at 7:51 am

  Als de lessen beëindigd zijn ga ik je filmen terwijl je de clip van Bailando overdoet, oh that’ll be fun!

 6. pepe paella y peseta said,

  on September 5th, 2007 at 11:12 am

  het is
  ‘cómo te llamas?’
  en ‘me llamo kimberley’

  http://www.youtube.com/watch?v=mDaeak_FGaA
  http://diggiloo.net/?1973es/

  als ge hulp nodig hebt, moette maar een grito geven

 7. Qahwa said,

  on September 5th, 2007 at 6:02 pm

  hm, één van de zovele dienzenaars die sintvincentiusgewijs hun leven gaan veranderen dus? Vraagt om van groep te veranderen waar… want die veertigers die gaan niet alleen ongelooflijk traag omdat hun hersencellen al wat aan’t afsterven zijn, maar binnenkort droppen ze daar de nog niet ingeschreven vijftigers en zestigers bij, en dán :shock: !

 8. Ann said,

  on September 5th, 2007 at 6:33 pm

  Ik vrees dat elke groep er hetzelfde uitziet. :-) Tijdens mijn 2 jaar avondschool Spaans was dat toch ook zo… So, I guess you’re stuck with middle-aged women. En blijkbaar spelen ze overal het spelletje met de bal, al was het bij ons met een pluchen konijn.

 9. ishku said,

  on September 5th, 2007 at 6:49 pm

  “Cómo se llama usted?”, dan.

  OK?! *AAH*

 10. m00nfl0wer said,

  on September 5th, 2007 at 6:50 pm

  Van encantado en encantado zeker…
  Wie heb je als leekracht? Miesjèlee?

 11. m00nfl0wer said,

  on September 5th, 2007 at 6:51 pm

  Van encantado en encantada
  zeker…
  Wie heb je als leekracht? Miesjèlee?

 12. elsje said,

  on September 28th, 2007 at 10:07 pm

  tippie:
  ctrl-alt-1 voor zo’n omgekeerd spaans uitroepteken ¡
  ctrl-alt-/ voor zo’n omgekeerd spaans vraagteken ¿
  wel even op je toetsenbordinstellingen letten… (VS-internationaal, dan werkt het)

  ¡Qué tengas exito!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: