December 22nd, 2007

I fail.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur

Het was een zelf-definiërend moment daarnet: toen ik besloot mijn actie stop te zetten en alles inzette op de hoop dat het beest morgen nog leven zal. Wat het vast niet zal doen. Het was het moment toen ik reeds 10 minuten mijn bootje, bij gebrek aan pomp, met de mond aan het opblazen was en besefte dat hij nog niet eens voor 1 kwart gevuld was. Nu slaat de klok halfzes, buiten wordt het donker en in de oude Leiearm achter mijn huis zit een vastgevroren watervogel.

Op wandel met Midas was ik, het landschap bewonderend, toen ik opeens een merkwaardige steenformatie op het ijs lag liggen, met in het midden daarvan een vastgevroren meerkoet. Ik bleef staan, schatte de situatie even in en hoorde in mijn hoofd mijn vaders stem toen ik even geleden kwam vertellen dat drie jonge gasten op de Leie de simpele duif aan het uithangen waren. ” ‘t Zijn vriende verstandige.”, zei hij. Zelf had ik ook niet bepaald veel zin om mijn leven op het spel te zetten door me op het ijs te wagen, en gelijk had ik. En toch kreeg ik het beeld niet uit mijn hoofd toen ik zowat 30 meter verder was en begon te denken aan hoe lang dat beestje daar al zat, en net nu, nu we alweer een nieuwe koude avond en nacht voor de boeg hebben. Jezus Christus, ik mag er niet aan denken of ik vis mijn boot weer op.

Ik keerde terug, gooide wat stenen, ik gooide wat brood, ik testte het ijs, kwam op het idee om mijn boot erbij te halen, ik begon te blazen, ik verloor bij gebrek aan andermans enthousiasme de moed en bijgevolg gaat die meerkoet vannacht de meest eenzame en traagste dood ooit tegemoet.

En all because I failed. I failed to believe.

Noodsituaties; ze zeggen veel over een mens.

6 Responses to ' I fail. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' I fail. '.

 1. Marnik said,

  on December 22nd, 2007 at 6:14 pm

  Hebt ge geen klein broertje of zusje dat ge het ijs op kunt sturen? Minder kans dat het breekt :]

 2. Xaro said,

  on December 22nd, 2007 at 6:16 pm

  Best wel zielig, maar als het enige troost kan bieden: het schijnt dat doodvriezen nog een behoorlijk vreedzame dood is.

 3. Platonov said,

  on December 22nd, 2007 at 6:36 pm

  Een stevige hengel met een gevuld moorke kan geen uitkomst bieden?

 4. priegelaar said,

  on December 22nd, 2007 at 6:39 pm

  Of een stevige stok om de boel los te slaan? Dus niet op de vogel maar er rond natuurlijk.

 5. Sara said,

  on December 22nd, 2007 at 8:08 pm

  Op de een of de andere manier het ijs doen smelten met warm water? Of een vlammenwerper? Allez, zonder dat beest dan te flamberen, natuurlijk.

  Een warmwaterkruik naar de plek in kwestie doen glijden zodat het ijs daar smelt en het beest zichzelf kan loswrikken?

  Nu zit ik er ook mee in :(

 6. lilith said,

  on December 23rd, 2007 at 10:32 am

  Kun je de vogelbescherming niet bellen ofzo? Ik kan niet goed tegen dit soort berichten, en zeker niet vlak voor kerstmies. :cry:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: