January 20th, 2008

0 Comments.

Posted by ishku in Q & A.

41 euro en 25 cent om 3 maanden lidmaatschap te dekken. Die kerels van de vakbond kunnen zien dat ze ooit eens keihard van pas zullen komen, ze maat. 41 euro en 25 cent die ik zou kunnen spenderen aan iets om te eten, dragen, lezen, naar te luisteren of mee te maken.

Dus doe mij eens een plezier en vertel mij eens over die keer dat je dacht: “Pfieuw, best dat de vakbond er was!” 

Komaan iedereen, here is your time to shine.

20 Responses to ' 0 Comments. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' 0 Comments. '.

 1. zofie said,

  on January 20th, 2008 at 5:12 pm

  Dat was precies mijn gedacht toen ik die rekening in mijn brievenbus vond.

 2. sofie said,

  on January 20th, 2008 at 5:30 pm

  Op mijn eerste job is het enigszins foutgelopen: er waren problemen met het management: eerder gemaakte afspraken werden niet nageleefd en dus wou ik er weg.Onslag wilden ze mij niet geven. Ik heb dan de keuze gemaakt zelf op te stappen. Nadeel: zelf opstappen = geen uitkering (die ik wel nodig had). De vakbond heeft mij toen bijgestaan met raad en daad: werkloosheidsdossier, regelen uitkering en vertegenwoordiging bij RVA. Het dossier is in orde gekomen.
  Dat is mijn bijdrage meer dan waard geweest.

 3. Dieter said,

  on January 20th, 2008 at 5:39 pm

  Mijn kandidatuur voor een examen binnen het bedrijf werd niet aanvaard door de personeelsdienst, mijn toenmalige vakbond hielp mij niet echt. Ben dus nr de ‘concurrentie’ gestapt, die hebben ervoor gezorgd dat ik toch kon deelnemen, én ik had de job. Ze hadden dus een nieuw lid :)

 4. ishku said,

  on January 20th, 2008 at 6:48 pm

  Ik vraag mij dan af: kunt ge u dan gewoon niet ergens gaan inschrijven pas op het moment dat ge problemen hebt?

 5. Tom said,

  on January 20th, 2008 at 7:49 pm

  Euh ja, goed idee, we kunnen die regel anders ook instellen voor de sociale zekerheid en zo.

  een vakbond is het christendom niet he, waar ge het moment voor ge doodgaat uw zonden opbiecht en vergiffenis vraagt zodat ge ook in de hemel belandt.

  Ik heb eigenlijk nog geen lidgeld moeten betalen, over welke vakbond hebben we het?

 6. Alex said,

  on January 21st, 2008 at 12:18 am

  Oooh, die keer op mijn eerste werk dat er een herstructurering gebeurde en de vakbond voor een gouden handdruk zorgde die we anders niet zouden gehad hebben. Genoeg om een mooie tweedehands auto te kopen.
  En nog die andere keer dat ik weg wilde maar men dreigde mij 6 maanden lang te gaan bijhouden. Dat was met de vakbond ook snel opgelost.
  Das toch al twee keer de moeite waard geweest.
  @isku, de vakbond is zoiets als touring wegenhulp, als je ze nodig hebt zit je al in de problemen meestal. De regel is volgens mij dat ze pas voor je in de bres springen na de eerste 3 maanden of zo, net om te vermijden dat je te pas en te onpas in- en uitschrijft.

 7. tomadde said,

  on January 21st, 2008 at 4:34 am

  Als ge ze ooit éne keer nodig hebt voor iets serieus brengt u dat wellicht véél méér op dan ge al die jaren samen gaat betaald hebben.

 8. March said,

  on January 21st, 2008 at 11:57 am

  Ik betaal als zelfstandige tegenwoordig bijna 200 Euro/jaar voor mijn “vakbond” Ben dan lid van Unizo en mijn beroepsvereniging. Als ik dan zie dat de vorige big chief nu minister-president van Vlaanderen is, dan denk ik dat Unizo toch wel iets te zeggen heeft als het op de verdediging van mijn belangen aankomt. Misschien dat ik er persoonlijk niet beter van wordt - maar zoiets werkt natuurlijk enkel als je met veel bent aangesloten.

 9. Mirthe said,

  on January 21st, 2008 at 4:56 pm

  Ik heb voorlopig nog geen vakbond nodig :smile:

 10. jimi fan said,

  on January 21st, 2008 at 6:46 pm

  de vakbonden moeten er toch zijn…tzijn dedie die al de autofabrieken ons land uitjagen!
  zie nu ford, weeral staken door hun overdreven eisen….
  ze maken veel kapot ook ze, maar soms hebt ge ze wel nodig..en ja, ze helpen u als ge een probleem hebt, en dan pas lid wordt…weer een lid bij é….
  tleven is hard é :)

 11. freaq said,

  on January 21st, 2008 at 9:50 pm

  Tijd dat er nog eens een meerkoet vastvriest (ik en koet mo die beeste et nog meerkoet), want vakbonden zijn saai en postjes daarover per definitie ook. Neh!

 12. Tom said,

  on January 21st, 2008 at 11:40 pm

  Euh ja, Freaq. De Lustige Lezers called, ze willen hun irritant concept terug.

 13.  freaq said,

  on January 22nd, 2008 at 9:40 am

  Ah, dié flauwe woordspeling bedoelde je! Okay, you’re right ’bout that one.

  Even geduld, nog zowat dertig pagina’s te gaan en we zijn er van af. En weet je wat, ik zal afwisselen met ‘de tien van de zoekmasjien’ zodat je ook daarover nog eens kunt neuten!

 14. June said,

  on January 22nd, 2008 at 3:38 pm

  Na 3 jaar vruchteloos de vakbond betalen, heb ik mijn opzeg gedaan. Da’s nu 2 jaar geleden, en kheb da nog steeds ni nodig gehad intussen. :cool:

 15. Teevee said,

  on January 22nd, 2008 at 6:48 pm

  Even mijn ervaringen vertellen:
  - ze (ABVV in mijn geval) zijn al 2x heel positief tussenbeide gekomen, wat me veel gezever heeft vermeden en geld heeft opgebracht.
  - hebben al 2x iets verkloot, gelukkig niet zo belangrijk, maar ‘t geeft toch aan dat vakbonden (vooral de vestigingen in de steden) logge organisaties zijn waar al eens iets ‘tussen 2 bureaus valt’.
  - ben lid geworden toen ik weet kreeg van het mogelijk gedonder dat zijn oorsprong had 3 maanden voordien. Ze hebben ‘t opgelost door me gewoon 3 maanden retroactief lidmaatschap te laten betalen, maar hebben dus wel m’n zaak behartigd. Dus hierin zijn ze wel flexibel. Voor de rest volg ik March zijn mening, ‘t is een soort van verzekering: je betaalt voor iets in de hoop dat je er nooit gebruik van gaat moeten maken..

 16. elsje said,

  on January 22nd, 2008 at 11:28 pm

  in nederland is de vakbondsbijdrage inkomensafhankelijk. die paar euro extra betaal ik graag om solidair te zijn met werknemers met een lager inkomen (die vaker problemen hebben want ze zijn niet de baas)…

 17. elsje said,

  on January 22nd, 2008 at 11:29 pm

  ps ik betaal maar 11 euro en 54 cent per maand, kun je nagaan… zou je ook lid kunnen worden als je niet in nederland woont, werkt en ook geen nederlander bent?

 18. Ici Kobie said,

  on January 23rd, 2008 at 2:45 pm

  Hop, even passeren en even iets nalaten.

  Zat een tijdje bij ABVV, maar die kerels sturen nog met de typmachien getypte brieven en spreken je aan met kameraad. Charmant en lollig, maar mijn vakbond mag toch iets serieuzer zijn. Toen ik serieuze problemen op mijn eerste job had kwamen ze niet tussen omdat ik 1 maand te kort aangesloten was, ze hebben wel wat info opgestuurd over barrema’s, maar ook nooit helemaal correct. Alle info kon ik ook terugvinden op werkgeverorganisatie websites of vacature.com.

  Werk nu in Portugal en heb mijn lidmaatschap opgezegd. 15 euro per maand vond ik toch iets te gortig.

 19. Bastiaen said,

  on February 20th, 2008 at 10:35 am

  zeg Kimke, ge krijgt toch wel nen syndicale premie op ‘t eind van ‘t jaar? Ton betaalde gelijk maar 30 euro op een jaar want ge krijgt er zeker 100 terug als premie.
  En nog iets; kalm he mee uw comments over belspeed :) Wil’k u nog keer een jobke hier regelen senile woman? thatha

 20. Jessienj said,

  on March 24th, 2008 at 3:11 am

  thats for sure, man

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: