December 1st, 2009

Question.

Posted by ishku in iPonder

I was wondering.

Ik weet niet precies welk bedrijf het was dat zinnens is haar tak in België te sluiten (ofzoiets), maar haar werknemers hunzelfde job aanbiedt, maar dan in andere Europese steden, hoe harteloos ik ben als mensen veelvuldig het woord ‘vakbonden’ laten vallen en ik denk: “Dat bedrijf mag toch doen wat het wil zekers?”

Is dat erg?

Wil ik maar zeggen, de baas van het bedrijf is toch nog altijd de bààs van het bedrijf? En niet de werknemers? Als die ontdekt dat hij elders of op een andere manier meer winst kan maken, waarom zou hij dat dan niet mogen? Waarom zouden vakbonden daar een stokje mogen tussensteken? Niemand heeft de werknemers toch beloofd dat ze voor de rest van hun leven dezelfde job onder dezelfde omstandigheden zouden kunnen uitvoeren?

Is het harteloos als ik zeg dat ze eigenlijk maar hun plan moeten trekken en zelf hun best moeten doen om ervoor te zorgen dat ze het leven leiden dat ze wensen te leiden?

Maak ik sense of heb ik totaal geen idee waarover het gaat en hoe het in elkaar zit?

En vooral: is Hitler ook zo begonnen? :/

9 Responses to ' Question. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Question. '.

 1. lilith said,

  on December 1st, 2009 at 9:38 pm

  Ik denk eigenlijk nogal redelijk hetzelfde, maar ik ben dan ook iemand die zich niet kan inbeelden dat ze vijf jaar voor hetzelfde bedrijf zou kunnen werken, laat staan een heel leven. Ik verwacht dat dan ook absoluut niet.

  Ik vind ook dat een bedrijf niet getrouwd is met zijn werknemers en dus ook nooitt heeft beloofd dat ze in alle omstandigheden zullen kunnen blijven.

  Viend iek hé.

 2. ishku said,

  on December 1st, 2009 at 9:53 pm

  Bestaat er eigenlijk een naam voor onze soort? :smile:

 3. boskabout said,

  on December 1st, 2009 at 10:00 pm

  Dat bedrijf is DHL, en feitelijk hebt ge gelijk. Maar de werknemers van een bedrijf betalen geld aan de vakbonden om zo’n stoten niet voor te hebben, waardoor die vakbonden (willens nietens ofzo) toch wel verplicht zijn om van hun oren te maken. :)

 4. fkorter said,

  on December 1st, 2009 at 10:51 pm

  Alleh Kimberly, dat klinkt toch wat… simplistisch he zeg :smile:

 5. Youri said,

  on December 2nd, 2009 at 8:48 am

  Ik denk daar ook zo over. Je kan dan wel zeggen: “Jamaar die mensen werken 20 jaar voor het bedrijf, en nu gooien ze ze zomaar buiten”, maar het omgekeerde kan ook hé. Werknemers kunnen zomaar opstappen, en zo de bazen in de problemen brengen. Zeker bij kleine bedrijven. Ik heb het zelf al twee keer meegemaakt. En waar zijn de vakbonden dan om mij te verdedigen?

 6. Mcgoosse said,

  on December 2nd, 2009 at 2:36 pm

  Peis eigenlijk dat Hitler wel goeie baas was :mrgreen: was wel een kutbedrijf natuurlijk :wink:
  Denk dat de bedrijven uiteindelijk ook wel gewoon hun zin doen.
  Vakbonden zorgen er enkel voor dat ook de arbeiders hun deel van de taart krijgen. Is als een aandeel dat ze uitbetalen, het aandeel being het engagement en de ervaring van de werknemers die het bedrijf operationeel hielden. En dankzij een goed sociaal plan moeten ook wij mss minder betalen voor eventuele herintegratie van werklozen.

  Mr bon, it’s all business, and I ain’t a fan…

 7. karen said,

  on December 4th, 2009 at 11:15 am

  Natuurlijk blijft de baas nog steeds de baas van het bedrijf,
  maar wil dat dan zeggen dat hij geen menselijkheid mag tonen?
  Het gaat om arbeiders die vaak al zéér lang bij dat bedrijf werken,
  en die niet zo makkelijk aan ander werk raken. Andere bedrijven willen namelijk jong bloed, of kunnen niet zo maar een hele resem nieuwe arbeiders aanwerven.
  Het is dus wat simpel om te zeggen ‘vind toch gewoon een andere job’.

  Niet iedereen krijgt dezelfde kansen aangeboden in het leven,
  zo kan ook niet iedereen zomaar elke vijf jaar van werk veranderen.
  Ik zou niet te snel zijn met zulke uitspraken…
  Het is wel degelijk een meer complexe en delicate zaak dan hoe jij ze voorstelt.

 8. Christoph said,

  on December 4th, 2009 at 5:30 pm

  Zonder vakbonden zou een baas kunnen doen en laten wat hij wil..
  Er zit altijd veel meer achter dit soort beslissingen (of toch bijna altijd) and trust me, it ain’t a pretty sight. Ik ben van mening dat arbeiders en bedienden beschermd moeten worden. We kunnen anders ook gewoon ff terug in de steenbakkerijen gaan werken tot onze rug krom staat en we sterven van stoflong? Toen kwam er ook niemand op voor onze rechten. How ’bout that? :)

  Zoals hiervoor al gezegd is: it’s just business and I don’t like it!

 9. Liesbet said,

  on December 13th, 2009 at 3:30 pm

  Vakbonden zijn belachelijk. Ze zijn opgestart in de tijd dat het echt nodig was, en nu zijn ze zo nutteloos als de pest. Uiteraard moet er gedacht worden aan de rechten van de werknemers, maar daar dient dan logischerwijze ook de regering en de zijnen voor, want daar betaalt iedereen immers belastingen voor. Ik vind het sowieso al dwaas dat je als werknemer ‘meer rechten’ kunt krijgen door ervoor te betalen in de vorm van een lidmaatschap bij een vakbond. Iedereen betaalt belastingen, iedereen gelijk voor de wet, de allesoverkoepelende regering moet zich met zulke problemen bezighouden, en geen externen. Probleem is dat we nu niet meer zonder kunnen waar, omdat iedereen er tegelijk zou mee moeten ophouden.

  Ik heb hier al keer over gediscussieerd, met een vakbondsmedewerker tijdens de quiz, remember that? Het was de laatste keer dat we een team joinden (n). (Technisch gezien niet, but who cares.)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: