October 1st, 2005

.. ik hoor een wekker in ‘t Kruidvat with my name on it.

Posted by ishku in Uncategorized

Vandaag trok ik de stad that is Deinze in met als queeste ‘thee & DVD’. Your average zaterdagnamiddag, met veel nagging customers in het Kruidvat.. maar in het bijzonder een jong uitziende Italiaanachtige creatuur and it went a little something like this:

“Dag mevrouw, ik heb een wekker gekocht en die is beschadigd.. “*kijkt triest en toont een klein schartje aan de onderkant..
*mevrouw kijkt nogal ongeïnteresseerd* (and who can blame her..)
“En kijk, vanbinnen zitten er ook vette vingerafdrukken waar ik niet aan kan!” *in zijn sad attempt om de mevrouw helemaal warm te laten lopen voor het inruilidee*

Hanyway, a couple of naggins leeter betrad ik alweder mét thee, DVD & deo the great outdoors of Deinze. Al checkend of er geen kras zat op mijn deostick, liepen we gezwind naar de fietsen tot iemand van in mijn middelbare tijd in het vizier kwam. In het vizier komen à la ‘past the stage van alles laten vallen en weglopen’ dus ging ik haar en haar schijnbare vriend met goeie moed in de schoenen tegemoet en het viel actually best wel mee. Zij lacht nog met mijn mopjes en ik vind haar nog altijd leuk als ze met mijn mopjes lacht :)

De vriendin is pas afgestudeerd in Marketing en gaat volgende maand samenwonen met haar leaf.. (die ferme kudos verdient voor het uitzweten van de talloze ‘hey, weet je wat er met dié is gebeurd?’ - thema aanknopingen!)

Meanwhile worden we begroet door iemand die in diezelfde klas heeft gezeten, die zich bij de groep gooit. Op een bepaald moment leek het een beetje op illegale bendevorming, judging by the long faces van voorbijgangers die godbetert hun weg met ellebogen moesten verzekeren. Dàt meisje begint aan haar tweede jaar onderwijs in een BSO ergens en vormt ook een item met een leraar-collega.

Ik. Ik ben vorige week voor het eerst gaan tanken en was bijzonder trots op mezelf toen ik de snoepjes van de meneer met de overall aangeboden kreeg. It had ‘good job for your first tank’ written all over it and all.. aber wat ik nu besef is dat ik altijd een achterkomer zal zijn. Altijd proberen bijbenen met de rest.

De rest die op samenwonen staat, de rest die een huis gekocht heeft, de rest die ergens een vast inkomen heeft. Ik ben nooit de groundbreaker geweest en zal het ook nooit worden. Is dat dan een goede zaak, denk ik dan zo bij mezelf. Het is niet alsof ik jààg op werk, da’s waar. Het is ook niet alsof ik cafés afschuim op zoek naar één of andere gast die willing and able is.. dus misschien heb ik gewoon hogere verwachtingen dan de rest, ben ik meer kieskeurig. Misschien is dàt het! Ik neem mijn tijd, ik ben als het ware een tijdnemer! Ja!

Ofwel ben ik misschien gewoon heel erg laat. Overal, altijd, in welke omstandigheden ook.

Als je me even wil excuseren.. ik hoor een wekker in het Kruidvat aflopen with my name on it. Zoals Niecy Nash het zou zeggen: “Better get to gettin’, guuuuurl! Hm-m!”

(maar wie koopt er nu wekkers in het Kruidvat hanyway zeg?)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: