October 13th, 2005

Deodorant & de Nationale Loterij.

Posted by ishku in Travak

The clock strikes 19.12 en ik mag terug naar huis alwaar ik geen groenten en fruit aan de man moet brengen, which is nice. Niet dat ik te klagen heb, want waar anders kan je goedgezind met je paardenstaart rondzwieren wanneer je je omdraait om de code voor de persappelsienen nog eens te dubbelchecken? Waar anders kan je mensen met een glimlach tegemoet komen zonder dat ze achterdochtig 2 stappen achteruit nemen terwijl hun hand koortsachtig naar traangas tast?

Ik kan niet klagen. Waarlijk niet.

OK, het is niet bijster plezant wanneer je baas in het bijzijn van de klanten vaststelt dat je hélemaal de kluts kwijt bent omdat je een rekenfoutje maakt, die je trouwens zélf tijdig opmerkt, en dat dan ook aan de klant laat weten aan de hand van een lacherige opmerking die je dan wel keihard meent.

‘Ik ben de kluts niet kwijt, godverdomme!!’ *richt in gedachten rode laserstraal van zware geweer op voorhoofd van de baas*

And fine, ik ben wel redelijk allergisch aan werkgevers die 36 keer dezelfde dingen herhalen omdat ze blijkbaar denken dat hun nieuwste werkneemster over het IQ-equivalent van een zee-otter beschikt.
Sure, een halfuur overtime werken zonder ervoor betaald te worden is ook niet wijs. En het helpt niet echt dat hulpje, werkgeefster en werkgever naar respectievelijk ajuinen, aardappelen & zweet ruiken, maar dat kies je allemaal zelf niet hé. Nee, geld is geld en zolang ik geld krijg, mag ik niet klagen.

Ik kom echter wel tot de vaststelling dat, hoe meer ik hier en daar werkervaring opdoe, hoe meer ik besef dat ik nogal moeilijk (lees: niet) kan omgaan met authoriteit en mìjn werk doorgaans beter vind dan andermans daden.

Ofwel is iedereen té vriendelijk & slimey à la ‘Haaaaaaa hééééééy, oewiiiiiist? Mo sèèèèèè, ‘t es zomer zeker in de plekke van herfst! Hahahaaa!’ (6 keer gehoord vandaag), ofwel vind ik ze te autistisch overkomen à la ‘ik prevel graag stilletjes mijn godganse levensloop af’ (‘en dan ga ik nu de mandarijntjes wegen, code 226, ok, dat gaat, ik ga nu het stickertje op het zakje kleven, aan de klant overhandigen..’)
Dus wat moét zo’n zelfingenomen persoon met zichzelf aanvangen wil hij/zij een beter leven leiden?
Ik zit al een aantal dagen op een antwoord te broeden, maar het denkproces lijkt enigszins vertraagd door de zweem van patatt’n, andjoens & zweet die constant mijn reukorgaan prikkelen, en na al het denkwerk ben ik slechts op 1 uitkomst gekomen. Wel, twee eigenlijk:

1. Korte termijn-oplossing: deodorant.
2. De Nationale Loterij. Ik moét en zal de trekking van 17 oktober winnen en liefst voor ik naar oude bekenden ‘Is er iets mis dan? Heb ik een besmettelijke ziekte omdat ik mààr groenten en fruit verkoop dan?! Hééé!! Wanna take this outside?!’ begin te schreeuwen, nog voor ze de winkel betreden.

Ik kom er wel, hoor. Alleen weet ik momenteel niet meteen te zeggen hoe, of wanneer. En of ik in het proces iemand zal ombrengen met een schietgraag prijsplakkerpistooltje.

3 Responses to ' Deodorant & de Nationale Loterij. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Deodorant & de Nationale Loterij. '.

 1. 699 said,

  on October 13th, 2005 at 11:08 pm

  Ik ben een fan.

  *zingt*
  *kust de hand van ishku*

 2. tomadde said,

  on October 13th, 2005 at 11:44 pm

  tip : nooit bloggen over je werk !!

  (al lijkt het me in uw geval behoorlijk safe aangezien groentenwinkel mensen nu eenmaal niet gaan googlen naar hun personeel!)

 3. ishku said,

  on October 13th, 2005 at 11:46 pm

  Zolang mijn volledige echte naam niet vermeld wordt, zit ik reasonably safe.. :)

  Kim Van Dingenen is de naam. Aangenaam!699!!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: