November 1st, 2005

Willy Van Der Speen.

Posted by ishku in Uncategorized

Hier, bij de familie ‘Van Dingenen’ (*winkt overdadig*) is het al sinds jaar en dag tradietsie dat op speciale gelegenheden die om taart schrééuwen, ten huize mater familias massaal aan tafel (met plastic tafellakens) geschoven wordt. Zinnen als ‘Ik heb geen honger/goesting..’ zijn ginds strikt taboe en inmiddels heeft de meerderheid ondervonden dat het beter is om op z’n minst te doén alsof je taart eet of gegeten hebt. Mater familias schuwt namelijk allerminst rake opmerkingen zoals daar zijn ‘Jamaja, ge zijt toch nie schui zekers? Allez gow, eet één! Ge moet nie schui zijn, ze!’ en degene die de malchance heeft om met een penis te zijn geboren, wordt zé-ker tot driemaal toe aangemaand om nog een stuk te verslinden, zoniet loopt hij het risico dat zijn mannelijkheid door gebrek aan eetlust compleet en publiekelijk in twijfel getrokken wordt.

Erover klagen zal ik echter nooit doen, integendeel zelfs. In feite kan ik mijn meetje enkel maar stiekem dankbaar zijn dat ze er keer op keer in slaagt om minstens driekwart van de familie voor een aantal uren te verenigen voor some heavy quality time. Wellicht is niet iedereen meteen mentaal present, maar algauw wordt ieders geest fel aangewakkerd door de cultureel getinte raadseltjes die uitgaan van 1 bepaalde nonkel die voornamelijk vist uit de humorpoel that is ‘HT&D meets Den Druivelaer’. Een greep uit het repertoire:

‘Wat.. *kijkt mysterieus om zich met als doel ontembare curiositeit op te wekken*.. is het omgekeerde van een Marrokaan?’
[*nonkel vat reeds een onbedaarlijke lachbui aan omdat hij intussen al 3 keer het antwoord keihard in zijn hoofd zitten roepen heeft, wat soms ook meteen het einde van de mop kan betekenen aangezien verwarring nogal een typerend kenmerk is voor de narren aan het hof ‘Van Dingenen’ ;) ;) *]

Ik antwoordde schalks as ever ‘Naakorram! Ahaha!!’ maar nonkellief achtte het blijkbaar noodzakelijk mijn privéfeestje bruusk te beëindigen door nog steeds nagierend het originele antwoord ‘Pabroekuit!!’ te roepen alsof hij elk moment verwachtte dat iemand als teken van appreciatie een drumroll uit zijn mouw zou schudden. Op zo’n uitgesproken momenten kan je enkel maar een nanoseconde stilte inlassen waarop je elkaar superstrak aankijkt om vervolgens uit te breken in ongelovig hoofdschudden terwijl je al lachend een tweetal keer ‘Pabroekuit’ herhaalt en je hand je knie raakt nog voor je er erg in hebt.

Normaalgezien vloeit het taartgedeelte dan ook vlekkeloos over in de oudere generatie die de mainstage that is de grote tafel verovert om te wiezen of Pijkezot te spelen, terwijl de jonge generatie radeloos grijpt naar een Dag Allemaal die geschokt meldt dat Lance Armstrong getroffen is door het noodlot en momenteel een harde strijd voert tegen teelbalkanker.
Vandaag verliep echter anders dan anders toen jong en oud verenigd werden in een keihard spelletje ‘actrices/films/popgroepen’ raden en het huis quasi continue gevuld werd met heen en weer slingerende verwijten en luidruchtig gelach.

‘Een historisch persoon, klein van gestalte. Een kleine tiep: aambeien.’
‘Willy Van Der Speen!?’

En dan beste mensen, dan wéét je dat je goed zit en op speciale gelegenheden altijd een plaatsje zal overhebben voor mémé’s al dan niet opgedrongen confituretoartjes. *draait de temperatuurknop van deze blog helemaal open en smelt jullie harten*

‘Willy Van Der Speen’!’, zei ze! Allez gastjes! *slaat oncontroleerbaar op knie*

2 Responses to ' Willy Van Der Speen. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Willy Van Der Speen. '.

 1. Hooch said,

  on November 2nd, 2005 at 12:32 pm

  …en degene die de malchance heeft om met een penis te zijn geboren, wordt zé-ker tot driemaal toe aangemaand om nog een stuk te verslinden, zoniet loopt hij het risico dat zijn mannelijkheid door gebrek aan eetlust compleet en publiekelijk in twijfel getrokken wordt.

  Geniaal. Echt, geniaal.

 2. tomadde said,

  on November 2nd, 2005 at 7:29 pm

  Ik heb mijn advocaat al gecontacteerd ivm smaad! :aah:

  Familie ‘Van Dingenen’ zegt ze …

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: