November 8th, 2005

I am the God of hellfire and I bring you.. lievrouwkes.

Posted by ishku in Uncategorized

Ik heb het weeraleens zitten. Een oncontroleerbaar op- en neerwiebelend been, het almachtige gevoel dat ik met mijn duim- en wijsvinger mijn blikje Aquarius Pompelmoes tot een hoopje recycleerbaar schroot kan herleiden en een nieuwe ingeving die erin bestaat dat ik minstens 10 keer op en neer wil kunnen pompen.
OK, ik geef toe; de laatste opgave is vrij hard geïnspireerd op Matthias Coppens’ uitzonderlijk puike prestatie in de Tough Guy Competition gisteravond [I mean, 43 keer in 1 minuut pompen, en dat terwijl ik er niet eens in slaag om slechts 1 keer mijn volle 50 kilogram te dragen en meanwhile met mijn neus de grond te raken], maar de rest is ten volle te wijten aan mijn heavy sugar OD.

Ik had het eigenlijk kilometersver moeten zien aankomen want dit ganse gedoe is een jaarlijks weerkerend verschijnsel. Zo elke keer rond 6 december scheept de motherload of all kinds of great candy in vanuit “Spanje”. (=fabriek met 3-ploegensysteem.) Je weet wel, met die “stoomboot”. (=vrachtwagen bestuurd door Rudy die zijn truck jaar na jaar door middel van een blinkende sticker uitroept tot ‘Truck of the Year’.)
Vorig jaar waren het de piekeniek’n die ik telkens ontdeed van hun suikergedeelte en daardoor het onthoofde koekje wezenloos achterliet met een minderwaardigheidscomplex dat schrééuwde om de invoering van het beroep ‘cookieshrink’, en dit jaar zijn het de lievrouwkes die me de pest aandoen.

Soms komen ze namelijk redelijk verminkt uit het plastic zakje tevoorschijn, smekend om mijn medelijden. Sommigen vertonen klompvoetjes en anderen zien er downright uit alsof ze net terugkeren van een gezellig wandelinkje langs de Gazastrook.

‘Toe, eet mij niet op.. ik heb een amorf been. Heb ik nog niet genoeg doorstaan?’

*zoekt naar gezond exemplaar*

‘Komaaaaaaaan, ik heb een vrouw en kind. Ik ben het eerste lievrouwke dat het aangedurfd heeft om in het lesbiennehuwelijk te treden en ik verdien om opgegeten te worden ofwukkers? Gow zeg..’

En dan heb ik het nog niet over het ongemak dat ik ervaar wanneer ik ze allen hun handen als uiting van complete wanhoop zie samenvouwen, biddend en smekend om hulp terwijl ik zoveel mogelijk de andere kant tracht uit te kijken terwijl ik mezelf moed inspreek door hun hulpkreten af te doen als zijnde ingebeeld gefluister in één of andere jungle.

Frankly my friends, ben ik verbaasd dat nog geen enkele christelijk aandoende instelling het opeten van Mariabeeldjes tot aanstootgevend heeft uitgeroepen, al durf ik wedden dat priesters systematisch undercover postvatten aan de dichtsbijzijnde snoepafdeling en elke sugarjunkie die naar een zakje lievrouwkes toeneigt, sissend toefluisteren dat het eeuwige hellevuur hem wacht om vervolgens hun magic cloak rond hun van zonlicht beroofde lichamen te slaan (want dat is hun favoriete deel) en de persoon in kwestie met vraagtekens & heel veel paranoia laten voor wie hij is; een hoopje ontreddering die singlehandedly de duiveluitdrijvingsindustrie draaiende houdt.

Daarom pleit ik volop voor de anti-verpersoonlijking van eetbare goodies en hoop voorlopig dat het reciteren van weesgegroetjes mij well away van het vagevuur houden zal.

As for the rest die voorlopig aan de verlokkingen hebben kunnen weerstaan; doe zo voort. Doe het voor ons, arme zondaars.. nu en in het uur van onze dood. Amen.
*neemt Bohemian Rhapsody-pose aan*

Jeij, ik ben terug!699!!

9 Responses to ' I am the God of hellfire and I bring you.. lievrouwkes. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' I am the God of hellfire and I bring you.. lievrouwkes. '.

 1. Jochen said,

  on November 8th, 2005 at 8:36 am

  Wel, het zou toch een mooie cover zijn van een boek… :)

 2. ishku said,

  on November 8th, 2005 at 11:51 am

  Ik snap het niet hoor, noch in Explorer of Opera wil hij mijn tekst processen.

  Moet ik vanaf nu via titels communiceren ofzo? *AAH*

 3. lilith said,

  on November 9th, 2005 at 8:10 am

  Ik heb exact hetzelfde gevoel met de suikeren jezusjes op de kerststronk. :/

  En dat terwijl ik niet eens weet of ’suikeren’ überhaupt een echt woord is. Ik hou het bij mandarijntjes, want die zijn neutraler en niemand kan ze tegen me gebruiken. Taha!

 4. Jochen said,

  on November 9th, 2005 at 8:48 am

  *neemt Bohemian Rhapsody-pose aan*

  Requiem ‘98 ja!!

 5. sunnymoon said,

  on November 9th, 2005 at 10:48 am

  mmmmmmmmmmm OLVrouwkes!!! mmmmjumjumjum. daarvoor zou ik menig heiligdom schennen.

 6. tomadde said,

  on November 9th, 2005 at 8:06 pm

  Wat zijn piekeniekskes ? Carolientjes ?

 7. ishku said,

  on November 9th, 2005 at 9:19 pm

  Wa zijn piekeniekskes vraagt hij?

  Dinges waar.. met die suikeren (it so is a word) wolkjes zo. Die zelfs goed smaken ookal worden ze van de grond geschraapt, gewoon omdat ze uit de Sint zijn hand komen enzo.

 8. Liesl said,

  on November 10th, 2005 at 9:08 am

  Hmmm, guillemauvekes! Die zijn echt keilekker :P

  En bohemian rhapsody rules ;)

 9. EL Mystica said,

  on November 10th, 2005 at 3:30 pm

  En gaan ze dan ook de muizen afschaffen? En de tsjokolatten paashaas en de sinten en pieten en kienekes?
  :(

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: