November 26th, 2005

Enigmama. (TIHI!)

Posted by ishku in Uncategorized

Wacky mama’s; they’re so totally out there!

Tussen het subliem dekbedden opmaken in, kwam de mijne op niets beters dan haar bloedeigen 22-jarige to be aanstaande zondag hartstikke te verblijden met een verrassingstrip. Now I’ll have you know dat ik meestal enorm slecht omga met cadeautjes en tripjes waar ik zelf niet om gevraagd heb. Als ik een cadeau namelijk niet leuk vind, dan merk je dat al heel snel aan de overdreven Mentos-lach die na een seconde kranig volhouden resulteert in een zenuwachtige twitch ter hoogte van mijn rechterkaak. Waardoor ik de surpriser in kwestie’s hart in duizend stukken breek [Achy Breaky Heart, het liedje, je weet wel? My bad.. ] en mijn verjaardag zich gehuld in stilzwijgen en krampachtige glimlachjes naar de bevrijdende dag die 1 december is, toesleept.

Niemand lijkt beter dan mezelf te weten wat ik écht wil, al is mijn tender loving caring omgeving daar de laatste jaren férm in verbeterd [ op 30 november 2004 belandde een superdik 70’s Ads boek on my doorstep, hoezeetjes! ], en dankbaar ben ik voor die tendens! Maar zondag vrees ik er toch een beetje voor, aangezien mijn moeder die me zó góed kent, twee jaar geleden met een roze blikken doos van Tweety kwam afdraven, en het jaar ervoor met een pluchen beertjessleutelhanger met een T-shirtje die ‘Kim’ spelde voor mijn neus stond.

Ik ben daar lijk niet zo voor. Ik hou van oude, magische dingen met zo’n beetje van een ziel [ wellicht van een dood meetje *gulp* ] en een speciale soort stijl, waar Me To You-beertjes absoluut niet in thuishoren. Dus groot is mijn angst en groter werd ze toen mijn moeder zei dat ik zondagmorgen om kwart na negen op locatie moet zijn, een verjaardagskaartje moet laten zien aan de organisatie en ik 2 VIP-tickets in mijn handen geduwd ga krijgen. Plus een cadeautje en wellicht nog een beschamend valse ‘Happy Birthday toooo yoooou’-versie erbovenop.

Allerlei tips vlogen de voorbije dagen heen en weer, maar ik kan werkelijk geen enkel evenement vinden die aan mijn moeders hints voldoen, zoals daar zijn:

 • Het is een jaarlijks event voor jong & oud.
 • Mensen zonder VIP-ticket kunnen er slechts een aantal uurtjes rondlopen.
 • Je kan er dingen kopen, als je je soort vindt.
 • Ik heb er al dingen van in mijn bezit.
 • Liesbet van ABZG ook, maar in mindere mate omdat ze soms duur uitvallen. [ want ik heb bezillion meer euri op mijn bankrekening staan, das sprecht ]
 • Ik moet de trein nemen, maar het is niet ver rijden én ik kan gaan & staan waar ik wil en wanneer ik wil.
 • Er bestaat een kans dat ik BV’s tegen het lijf loop.
 • Het is iets waarvan iedereen weet dat ik het leuk vind, ookal draag ik het niet bij me rond en zeg ik het niet expliciet.
 • Dat VIP-cadeautje kan tegenvallen als het niet van mijn soort is.
 • Het heeft wellicht een Engelstalige naam aangezien mijn moeder het niet kan onthouden.
 • “Ooit krijg je de kans van je leven, en dan ben je weg natuurlijk.”

Het spreekt voor zich dat ik de comments niet zal komen checken uit angst dat iemand het prangende enigma zal oplossen en ik uit goede gewoonte alle rampscenario’s in mijn hoofd afspeel en bijgevolg vannacht geen oog dicht doe, maar degene die het wel kan raden, krijgt iets! Ik weet nog niet wat, maar ik ben een vrouw van mijn woord [ als ik me niet op het laatste moment bedenk ]

Wat een blogster niet allemaal doet om haar publiek bij zijn nekvel te grijpen, niewaar?
This better be goohood.

12 Responses to ' Enigmama. (TIHI!) '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Enigmama. (TIHI!) '.

 1. ishku said,

  on November 26th, 2005 at 3:27 pm

  Checkt mijn blommekes zeg! :)

 2. Zaloezie said,

  on November 26th, 2005 at 5:08 pm

  Mijn gok zou http://www.expose-it.nl/hccdagen/ zijn.

  Spanneeeend :)

 3. Jochen said,

  on November 26th, 2005 at 7:15 pm

  Ik denk ook dat HCC-ding…

  OF!

  24 t/m 27 november: Internationaal Joods Muziekfestival

  27 november 2005 om 14.30 uur
  Joden in de Gouden Eeuw

  Themarondleiding over de vaste tentoonstelling Geschiedenis in de Grote Synagoge.

  8-)

 4. Zaloezie said,

  on November 26th, 2005 at 7:27 pm

  Ik was eerst! :@

 5. ishku said,

  on November 26th, 2005 at 7:39 pm

  Ik mag hier normaal niet komen, maar: “Komaan, naar Utrecht.. dat is niet kort treinen hé gasten. En ‘t is maar 1 dag..”

  En wat interesseert mij die digitale crap? :)

 6. Anonymous said,

  on November 27th, 2005 at 1:11 am

  zo 27 november 2005 > 10:00 > Diverse Locaties > musea > vrije ingang in SMAK, Museum voor Schone Kunsten, Huis van Alijn, MIAT en Designmuseum, tot 13.00

  ?

  *Carreet

 7. zacharias said,

  on November 27th, 2005 at 11:28 am

  *kuch kuch*:
  http://www.kdx.be/nl/beursgent.php

  Veel plezier!

 8. lilith said,

  on November 27th, 2005 at 1:05 pm

  En toen raadde Zacharias het kadootjen. Niet klikken, kim, niet klikken! :aah:

 9. ishku said,

  on November 27th, 2005 at 3:49 pm

  Inderdeed he did. En wat een afzetterij it was! :)

  Ik bied je de cd single die we aan de deur gekregen hebben van Joske Harry’s aan met daarop de knallers ‘Louie Louie’ & ‘Breek Het Kof Af’.

  Echt he!

 10. Liesbet said,

  on November 27th, 2005 at 9:00 pm

  Ik weet dus totaal niet meer hoe ik in gódsname aan die Sint Agatha wandeling ben gekomen.


 11. on July 17th, 2008 at 10:20 am

  Extra cheap xanax….

  Extra cheap xanax….

 12. Lexapro. said,

  on July 18th, 2008 at 6:59 am

  Lexapro….

  Lexapro. Lexapro and alcohol….

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: