December 19th, 2005

Mooie liedjes duren te lank.

Posted by ishku in Muziek
Eergisteren bevond ik me eventjes op de informatiesnelweg dat is Nederlandstalig blogland en kwam ik terecht bij diet fantastische initiatief. ‘Meedoen, kalle!’, maande ik mezelf aan en groot was mijn teleurstelling toen bleek dat er sinds 1 dag geen inschrijvingen meer werden aangenomen. ‘Shizzles!’ echoode over gans groot-Deinze, aber ik zou mezelf niet zijn, moest ik geen mailtje gestuurd hebben naar Dominiek met de vraag of ik tóch nog kon meedoen. En jawel, zowel de kerstgoden als dominiek zelf waren me gunstig gezind en al wrijvend in mijn pollen begon ik aan de opdracht.1 CD = ca. 17 liedjes. Als ge al chance hebt dat de gemiddelde duur van elk liedje niet boven de 3 minuten gaat, dat ies.

Die chance had ik evenwel niet. 45 liedjes dongen om mijn hand en laat het geweten zijn; ik súck in kiezen. Urenlang liet ik de liedjes afspelen en beoordeelde ik ze naar vétheid, sentimentaliteit en of ze al dan niet iets voor me betekend hebben in het jaar 2005.

Een tijdje later had ik er 52.

‘Zo gaat het niet, trunte!’, schreeuwde ik mezelf toe volgens het principe ‘lage zelfbeelden, gà ervoor!’
Dus besloot ik de hulp van wat vrienden in te roepen om uiteindelijk 24 uur later met 17 liedjes te eindigen. En ik hààt mezelf voor de andere liedjes die ik niet met de 3 nobele onbekenden (-caramel) delen kan, maar ik zal er na verloop van tijd wel overgeraken, hoop ik. Tenzij dit het begin is van hevige psychische stoornis natuurlijk..

Het hoesje moet ik nog ontwerpen, maar heck, ik ben werkloos so I thìnk I can pull it off.
Question is; zou ik ze nu allemaal ineens posten? Of elke dag drie + bijhorende persoonlijke verhalen die keihard tegen mij kunnen gebruikt worden?

Zeg het me, tenzij het jullie niet interesseert. Wat ik kan begrijpen.. (”lage zelfbeelden and all..”)

8 Responses to ' Mooie liedjes duren te lank. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Mooie liedjes duren te lank. '.

 1. lilith said,

  on December 19th, 2005 at 6:52 pm

  Het maakt niet uit, maar post ze! :aah:

 2. ishku said,

  on December 19th, 2005 at 7:03 pm

  Doe je niet mee, lielieth?
  Aan het eindejaarsinitiatief?

 3. lilith said,

  on December 19th, 2005 at 7:22 pm

  Neen, want ik heb werk en al.

  (ik heb dat altijd al eens willen zeggen :) )

  Maar ik wil wel eens mijn lijstje posten als je erom vraagt, hoor. In een topic ofzo.

 4. Jochen said,

  on December 19th, 2005 at 7:30 pm

  …en of ze al dan niet iets voor me betekend hebben voor mij…

  :)

  Sorry wi :)

 5. Liesbet said,

  on December 19th, 2005 at 9:31 pm

  Ik ben wel benieuwd te weten wat het verhaal is achter de Kaiser Chiefs, Kiem.

  Dat kan toch nergens anders mee te maken hebben dan een dagje overwinteren in Bellewaerde of zo, woar.
  Dat kan toch niet anders.

  Vertel het aan de gehele wereld, Kiem.

 6. tomadde said,

  on December 20th, 2005 at 2:48 am

  Ik doe ook mee !!! :-)

  Morgen naar de post terten achter cd-envelopkes en op de bus doen … en ik moet nog een hoes maken … en ja, ook ik ben werkloos, maar als ik ze morgen niet op de bus doe komen die cd’s nooit voor vrijdag aan !!!

 7. Hooch said,

  on December 20th, 2005 at 8:15 am

  Ik heb gisteren tijdens de middagpauze zowat de meest crappy hoes ooit gemaakt, denk ik.
  Gelukkig zijn het voor mij echt onbekenden.

  Ik weet alvast eentje waarvan ik de cd krijg.

 8. freaq said,

  on December 21st, 2005 at 3:34 pm

  Verdorie, sebiet ga ik het me nog beklagen dat ik er gene heb gemaakt. However, ben al een compilatiealbum aan het bijeensprokkelen met nummers van bands die ik dit jaar boekte in ons jeugdhuis, kwestie van onze leden een leuk nieuwjaarskedoowtje te kunnen bezorgen… En ik heb zopas een cd of dertien gekocht - waarvan driekwart aan spotprijzen - dus éigenlijk ben ik wel eventjes zoet ;-)

  Sorry dat ik zo zwaar afwijk hier, maar je blog interesseert me niet zo ;-) (en hup, alweer een punt bij op de schaal van laag zelfbeeld :p)

  Leuke blog, ik denk dat ik hier nog wel eens voorbijkom (als ik dicht genoeg parking vind, that is).

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: