December 25th, 2005

Mixtape 3.

Posted by ishku in Muziek

11. Sukilove - As Long As I Survive Tonight.

Nog een pareltje die L-bet me doorgespeeld heeft in de loop van het jaar. (see, zìj is de illegale verspreidster, take her!) Voor de rest van het Sukilove-repertoire heb ik het niet zozeer, maar dit nummer kan keer op keer op mijn goeddunken rekenen.

“Got my girl in a drugstore
Got my mind on my girl
Got my mind on my girl
Got my mihind.”

Jawel, het gaat diep.

12. Calexico - Alone Again Or.

= het ultieme zomergevoel en lekker wegdromen.

Naar een klein zuiders stadje, met uitgerekte mooie pleinen waar de oude huisjes het geklater van een fontein weerkaatsen terug naar beginpunt. Mooi bruisend water op witte robuuste & geërodeerde steen. Ja hoor, ik zie mij er totaal zitten.. hell, ik wil me zelfs lederen sandaaltjes aansmeren; sandaaltjes en een luchtige jurk die door de minste wind aangezet wordt tot fliederfladderen.

En ik wandel daar rond, met een gelato in mijn handen. Het is ongeveer 7 uur ’s avonds en in de schaduw doet het licht de felle kleuren van de was die tussen de huisjes hangt het mooist uitkomen. In de verte zie ik de kade en de zon parelt op het water. Ik word erheen getrokken als een magneet en doe mijn sandaaltjes uit nadat ik me op de rand aan het water heb gezet. Ik schud heen & weer met mijn benen terwijl de topjes van mijn tenen het oppervlak lichtjes beroeren.

Ik staar in de verte en de wind blaast mijn intussen door de zon afgebleekte haar zachtjes uit mijn gezicht. Ik kijk op de grote klok op de oude basiliek en herinner me dat ik met mijn (ditmaal) leuke baas van de groetenwinkel heb afgesproken op het pleintje voor de wekelijkse dansavond. Hij ging me voorstellen aan mensen waarover ik alvast veel leuke verhalen heb gehoord.

Ik doe vlug een staart in mijn haar en vertrek al fluitend naar mijn bestemming.
Mooi, ‘t leven is mooi met Calexico in je oren.

13. Stereophonics - Dakota.

Hemeltjelief, een nummer dat effectief afstamt uit het jaar 2005! Liefde op het eerste gezicht was het met deze. De intro, de zang van oenzen Killy en alweer dat zomerse gevoel dat opgeroepen wordt. Ik zou het warempel nog eens opzetten.

14. Queens of the Stone Age - In My Head.

Alsook aangeraden gekregen en op de schoonheid ervan gewezen. Soms heb je zo’n zetje nodig om het dan vervolgens 38 keer aan een stuk te laten afspelen. Het heeft zoiets nostalgisch & liefdevols over zich en het blijft hangen, hé.

“I keep on playin’ our favorite song
I turn it up while you’re gone
It’s all I’ve got.
When you’re in my head
And you’re in head
So I need it.”

Dat, en ik wil dat Josh Homme (jawel, ook present in de map ‘dudes’)de vader van at least 1 van mijn kinders wordt. Damn mijn zwakte voor rostekoppen. Damn it hard. Mind you, ik zou keihard weglopen moest hij effectief avances maken en beweren de vader van mijn kinderen te willen zijn, maar iedereen houdt van straffe uitspraken, dacht ik zo.

15. Hot Hot Heat - Bandages.

“Bandageeees on my legs and my arms from you. Bandagès, bandagès, bandagèhèhèz.”
Ik had er een erezaak van gemaakt om het ganse liedje te kunnen meezingen want ik ben daar namelijk beter in dan de meeste mensen (let’s be fair), maar bij dit nummer was het echter niet zo einfach aangezien zinnen als “I’ve been tripping from sipping the dripping dirty water tap” schering en inslag.. waren?
Tonguetwisters als het ware, die ik heden als geen ander beheersen kan.
“Wow ishku, heb je nog meer zo van die bijhorende killerstories in je mouw zitten?!”
I’m afraid the answer be yes, mateys.
16. Jimi Hendrix - Little Wing.

Mijn schijf van 2005 (of heb ik dat al eens ergens bijgezegd?) die meteen de aanzet gaf tot het ontstaan van el spreekwoord ‘mooie liedjes duren niet lang’. 2 minuten en 27 seconden van pure bliss. Echt, het is het beste nummer ter wereld, ofwaaa? Plus, rond minuut 1.03 lijkt het alsof je mail ontvangen hebt.

17. The Beatles - Rock and Roll Music.

Twist and Shout, I Want You (She’s so heavy), Get Back, Michelle, Blackbird, You’re Gonna Lose That Girl, Daytripper, Eleanor Rigby, Drive My Car, Good Day Sunshine, Sgt. Peppers, Ticket To Ride.

Laat het duidelijk zijn; The Beatles whoopten serieus wa ass in ulderen tijd.
Maahaar, ik ben begod nog het meest verliefd op de nummers waarin Lennon zijn stem bijkans hees zingt (al moet ik bekennen dat ik niet altijd herken wié er exactly de microfoon in handen heeft), en waar doet hij dat meer dan in het nummer Rock and Roll Music? Moest ik de componist zijn van één van die nummers, ik zou gelukkig sterven. Helaas moet ik het voorlopig nog stellen met luisteraar zijn.

Kom ik daarmee in de geschiedenisboekjes? Neen.
Is het daarom minder eenderetestrak? Hell no, mothersuckah!

And this concludes this wonderful voyage to remember.
Special thanks go out to Windows geluidsrecorder.

2 Responses to ' Mixtape 3. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Mixtape 3. '.

 1. tomadde said,

  on December 27th, 2005 at 2:59 am

  En opnieuw een der grote mysteries ontrafelt, waarvoor dank. Het nummer van QOTSA werd namelijk gespeeld door die jeanetten van Ursula Undress tijdens hun soundcheck in de halve finale van het Oostvlaams Rockconcours. Ik wist dat ik het kende, maar kon het aan geen kanten plaatsen. Nu dus wel … en hoe fantastisch is het niet als je die aha-erlebnis voelt !

 2. wim said,

  on December 28th, 2005 at 12:28 am

  Helemaal maar dan ook he-le-maal eens wat betreft de liefde op het eerste gehoor bij Dakota, de pure schoonheid van Jimi’s Little Wing (die mail :D ) alsook het onovertroffen I want you (you’re so heavy) van the Beatles.

  Minder mixtapes in 2006? ge moest eens durven!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: