January 5th, 2006

Ik haat Jerôme.

Posted by ishku in Uncategorized

Sinds gisterenmiddag ben ik koortsachtig bezig mijn moeder draadloos het internet op te zwieren. Zwieren zonder kabel is zoals verwacht moeilijker dan men denken zou en ik durf zweren dat die melkwitte router aan mijn PC (die trouwens mijn zwartkleurenschema naar de kloten helpt), kwalijke stralen mijn schedelpan instuurt wat meteen de lichte pijnscheuten in mijn hersenen & de daarbijhorende slaaprubs zou verklaren. Ik ben heden op het punt gekomen dat ik elke fase doorlopen heb die hoort bij het installeren van soft-en hardware-aangelegenheden;

  1. De ontkenning: Neen, ik zal eens heropstarten, dan zal het wel gaan! Zeker weten, jonk!
  2. De woede: (na 6 keer herinstalleren en alle prisen uittrekken) Wérk dan toch, kutmarchandise van mijn onbestaande kloten!
  3. De hand uitreiken naar familieleden: “Hé schoonbroere, zin om keer af te komen na het eten?”
  4. De moed samenschrapen en met fingers crossed nog een laatste keer alle stappen herhalen.
  5. Doodsangsten uitstaan omdat de computer niet meer wil opstarten en de psychologische battering van mijn ouders alvast in ontvangst nemen.
  6. De firma bellen en schoorvoetend toegeven dat het niet wil lukken. En dat dat trouwens niéts te maken heeft met het feit dat ik een meisje ben.
Ze gaan terugbellen, zei de onzekerklinkende dame aan de telefoon. Het gaat zeker ene Jerôme zijn die me gaat vragen nog eens te kijken of alle pris’n wel degelijk ingeplugd zitten. En of ik die USB-stick niet in mijn beeldscherm gestoken heb ofzo. ‘Ma nee jone, alles zit just!’, ga ik dan antwoorden waarop hij ongelovig gaat zuchten en vervolgens tegen zijn zin de andere mogelijke oorzaken aflopen zal..

Ik haat Jerôme nu al. (tenzij hij snel is)

14 Responses to ' Ik haat Jerôme. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ik haat Jerôme. '.


  1. on January 5th, 2006 at 6:06 pm

    Ne rossen met een sigarette zeker? ;)
    Daarom zouden helpdeskmedewerkers voortaan webcam-gewijs met hun hulpbehoevende medemens in contact moeten staan.
    Maar after al kan Jêrome er nikske aan doen… hij moet het vragen… hij moet zijn klerelijstje aflopen of hij krijgt een baddering omdat hij afgeweken is van de checklist bij zijn poging u uit uw cyberleiden te verlossen. It’s a cruel world after all.

  2. Jochen said,

    on January 5th, 2006 at 6:13 pm

    Is de router wel just geconfigureerd? En heb je de modem al gereset? :) En die USB-affaire snap ik nog altijd niet.

    Gebruik gewoon kabels, ook al zijn kabels vreselijk ambetant omdat er altijd maar blijven bijkomen en meer en meer in de weg zitten. Draadloos is nergens goed voor, enkel voor non-elektrische zaken, zoals een lepel bijvoorbeeld.

  3. lilith said,

    on January 5th, 2006 at 6:52 pm

    Allez gij, wij zijn helemaal draadloos in the crib en ik ben daar erg content van.

    Ik ben me ervan bewust dat dit je geen stap verderhelpt, ishku, maar als ex-helpdeskmedewerker moest ik toch even een sneer tot je richten.

  4. ishku said,

    on January 5th, 2006 at 8:35 pm

    Intussen heb ik het telefoontje van Jerôme gemist.. :’(

  5. EL Mystica said,

    on January 5th, 2006 at 10:29 pm

    Kijk eens op hun website …? :D

  6. Anonymous said,

    on January 6th, 2006 at 12:36 am

    Draadloos is zo overrated :)
    Ik heb ‘n draadloze muis en er zijn ipv 1, 2 kabels bijgekomen. Ik geloof dat we om en bij de 40 kabels op onze vloer liggen hebben. Ik wacht op de eerste personal bluetooth-chip in mijn hoofd waarbij ik alles kan besturen met een enkele gedachte. En laserstralen uit mijn ogen, dat spreekt.

    *jessie ABZG*

  7. tomadde said,

    on January 6th, 2006 at 7:13 am

    Ik snap ook nog altijd niet waarom ge een usb stick nodig hebt zulle. Da’s voor als ge een netwerk wilt installeren, maar voor gewoon 2 pc’s draadloos te krijgen hebt ge dat al niet vandoen …

  8. jim II said,

    on January 6th, 2006 at 8:16 am

    Jawel, als er geen draadloze netwerkkaart in je pjoeter zit. Of voor bluetooth, als dat er ook niet in zit, maar dat heb je niet nodig voor internet.

    Alle, een draadloos netwerk is toch simpel. De modem aan de (wireless) router hangen, en via DHCP IP-adressen uitdelen. Tis al :cool:

    Kijk, ik help je weer :)

    [zeer kleine lettertjes]buy Mac![/zeer kleine lettertjes]

  9. freaq said,

    on January 6th, 2006 at 8:19 am

    Heb het ook eens een tijdje geprobeerd om draadloos door het leven te gaan, maar hang de was dan nog maar eens op!

  10. ishku said,

    on January 6th, 2006 at 12:24 pm

    Wadisda van DHCP enal? :/
    Bespaar me van Jerôme, jim II!

  11. jim II said,

    on January 6th, 2006 at 3:04 pm

    Het zit zo. Normaalgezien krijgt je computer van telenet een IP-adres, zodat internet weet naar waar hij de gevraagde sites moet sturen. Bij draadloos internet zit daar nog iets tussen, zijnde een router.
    Nu krijgt die router een IP-adres van telenet, en krijgt je computer een nieuw IP-adres van je router. Dat IP-adressen uitdelen gaat via DHCP.

    Dus moet je nu zorgen dat die router ingesteld staat op DHCP, en niet op handmatig IP-adres ingeven ofzo. Meestal is dat standaard zo.
    Op je computer moet je net hetzelfde doen. Zoek ergens in de netwerkinstellingen naar TCP/IP en daar moet je “via DHCP” kunnen kiezen.

  12. ishku said,

    on January 6th, 2006 at 4:10 pm

    All good and well. Mijn PC staat zo ingesteld, maar waar ik moet checken om te zien dat die router DHCP-dinges geregeld is, weet ik nie, zulleuh!

    Hanyway, ik moet vanavond om zeven uur terugbellen.

    En mijn commentaantal wil niet meer aanpassen.. *EEK*

  13. freaq said,

    on January 6th, 2006 at 4:55 pm

    Adem diep in en uit.

  14. tomadde said,

    on January 7th, 2006 at 4:11 pm

    Als er geen draadloze netwerkkaart in de je computer zit, dan krijgt ge toch zo’n usb-antenneke, dat net hetzelfde doet?

    Bij ons thuis was dat toch zo.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: