January 7th, 2006

Play wha?

Posted by ishku in Play what?
Ik heb in mijn ‘voornemens’-blogpost al eens iets laten weerklinken over mijn wens om gitaar te kunnen spelen en vervolgens op onverwachte momenten mijn mahoniehouten instrument boven te halen & een smashing acoustisch setje te plaatsen, iedereen achterlatend met een overdosis sentiment en vooral, een gigantisch gevoel van bewondering.. voor mij. Jawel.

‘Come on, virtuoze gitaarvrouw!’ zouden ze dan scanderen.
‘Tover nog eens zo’n fantastische tune vanuit je hoed! Of zouden we zeggen; plectrum?’

(ik heb nooit gezegd dat ik een wijs publiek had..)


Waarop gans de groep in hartelijk gelach en schouderklopjes zou uitbreken tot ergens in de verte een drumroll weerklinken zou, en iedereen verrast rond zich zou kijken, speurend naar de geheimzinnige bron van geluid die zich ergens zou situeren in de buurt van het dichtbegroeide en wel zeer beweeglijke struikgewas. Ik zou me echter niet laten storen en vol enthousiasme het volgende liedje al stampend met mijn rechtervoet inleiden, waarop iedereen zijn curiositeit zou laten voor wat het is en zich verder zou laten betoveren door mijn zoete klanken. ’s Nachts zouden ze dan allemaal brutaal vermoord worden door the Little Drummer Boy gone wild, maar dat is dan mijn fout niet, vind ik persoonlijk. Ik heb tenslotte niet om dat talent gevraagd, did I?

Heenieway, een mens zou geen mens zijn, moest hij niet denken dat hij het zichzelf al niet een beetje zou kunnen aanleren met behulp van papa’s oude accoordennotietsies geskribbled op wat vergeelde bladeren en het reeds mysterieus verdwenen exemplaar van het zelfhulpboek ‘Gitaarspelen voor dummies.’Ik vind het alleszins héél leuk om doen, al zou het nog fijner zijn, moest ik mijn plectrum terug van uit dat gat in mijn gitaar kunnen krijgen. Het is er dus ingevallen, ja. Al dagen schud ik regelmatig eens met mijn besnaarde instrument in de hoop het plectrum eruit te zien krijgen, en hoor ik het kleine plastic ding bijna ‘Stop met schudden, verdomme!’ roepen. ‘Je maakt het alleen maar erger, muher!’
Aldus heb ik de hoop maar opgegeven (idem voor het draadloze internet trouwens) en me neergelegd bij ’s leven’s kleine imperfecties.

Mààr! Dat weerhoudt me niet te grasduinen in de oneindige tabdatabase die het internet rijk is en het ene bekende liedje na het andere als een pro na te spelen met mijn eeltloze vingers. En dus dacht ik; zou het niet the bést of fun zijn om de lezers te laten raden welk liedje ik aan lichtsnelheid tracht na te spelen? Ik heb het reeds op mijn directe omgeving getest en zelden kan iemand raden welk nummer ik uit mijn blinkende Cort placht te schudden, dus wie op zoek is naar een uitdaging; consider yourself gloveslapped!

19 Responses to ' Play wha? '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Play wha? '.

 1. Jochen said,

  on January 7th, 2006 at 11:47 pm

  Ik zou het begod nie weten. Maar het einde was lik wel nog grappig :) …vond ik.

 2. Anonymous said,

  on January 8th, 2006 at 1:18 am

  Twee handen van vanboven ja?

  Om op te steunen?

  Neen?


 3. on January 8th, 2006 at 1:48 am

  Verder dan een zweem van herkenning geraak ik niet, sorry.

 4. freaq said,

  on January 8th, 2006 at 8:56 am

  Same here… ‘Jehovah’ of zo? Op basis van de letters in het document dan :p…

 5. caramel said,

  on January 8th, 2006 at 10:27 am

  het einde had van ver mee van “Misirlou” oft het Pulp Fiction theme van Dick Dale.
  van ver zeg ik wel :D

 6. Anonymous said,

  on January 8th, 2006 at 1:18 pm

  Werk aan de winkel!

  Carreet

 7. Sien aasappel said,

  on January 8th, 2006 at 3:57 pm

  Glycerine?

 8. tomadde said,

  on January 8th, 2006 at 5:23 pm

  Hoe erg is het nu niet dat niémand het nummer herkent, ishku? :-)

  Zou je niet snel iemand inschakelen die je het antwoord influistert en vervolgens hier komt posten … dan is je eer nog iétwat gered.

 9. ishku said,

  on January 8th, 2006 at 6:12 pm

  Jij bent gewoon insanely jealous, jij.

 10. daan said,

  on January 8th, 2006 at 7:21 pm

  :D Could be anything! (behalve Joe Satriani dan ;) )

 11. caramel said,

  on January 8th, 2006 at 11:11 pm

  joe satriani, lol

  i guess: neil young

 12. freaq said,

  on January 8th, 2006 at 11:22 pm

  of zou het den Boowb Dylan zijn?

 13. ishku said,

  on January 9th, 2006 at 12:23 am

  Het is een liedje die jullie allen kennen, maar morgen geef ik een extra tip om dit gékke spelletje nog een etage hoger qua spanningsgraad te tillen.

 14. wim said,

  on January 9th, 2006 at 10:22 am

  Volgens mij is een extreem verbasterde versie van “Let it be” of toch zeker iets beatlesiaans.

 15. Valentijn said,

  on January 9th, 2006 at 1:55 pm

  Ik vind dat het verdacht veel lijkt op “Het is een nacht” van Guus Meeuwis…

  Plectrums verdwijnen voortdurend op mysterieuze wijzen. Ik ben eens benieuwd hoeveel er gaan opduiken wanneer ik binnen een maand mijn huis leeghaal om te verhuizen.

 16. ishku said,

  on January 9th, 2006 at 4:21 pm

  Het is een nacht trekt verduiveld veel op Let It Be. Zo zie je maar; akkoorden zijn helemaal off the friggin’ wall!

 17. Jochen said,

  on January 9th, 2006 at 7:05 pm

  Ik weet het, ik weet het!

 18. wim said,

  on January 11th, 2006 at 1:18 am

  Dit schiet echt niet op en ik kom zot…
  Het doet mij behoorlijk beatles-ig aan (in de buurt?)
  Can’t buy me love?
  Maar wat we in essentie missen is ritme Ishku. Trommel Liesbet op en laat haar de maat slaan, aub! het kind heeft zowaar talent.


 19. on October 4th, 2006 at 2:39 am

  blowjob impvncfs…

  blowjob daqvdecgnk…

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: