January 9th, 2006

Tiny en haar eerste droomjob.

Posted by ishku in Travak
Don’t be fooled. Naast het hevig timmeren aan mijn muzikale carrière, ben ik nog steeds op zoek (zij het met iets minder enthousiasme I admit) naar een deftige job. Mijn geldberg is intussen ook ferm geslonken en dus word ik alweer met ferme ouderlijke stampen en een beetje van mezelf, kicking and screaming de drukke arbeidsmarkt op geduwd. Ik kijk trouwens echter nog stééds uit naar de eerste gemanipuleerde muis die CD’s, DVD’s en kleren op haar rug kan laten groeien. Al zou gewoon geld in feite wel praktischer zijn, maar denk aan het spektakel zeg!

Hanyway, het moet toch wel lukken dat ik gisterenochtend, tussen de kaffiekoek’n en sjatt’n kaffie in, op een jobaanbieding gestoten ben die evengoed kon beginnen met ‘Beste Kim, we willen je! En het liefst zo vlug mogelijk opdat we je kunnen betalen voor dingen die je graag gaat doen!’

Maar eigenlijk begon hij zo:

‘Beval je regelmatig van een goed idee of een sublieme tekst die doet verkopen of watertanden?’
Boyfrieeeend, ik heb stretchmarks the size of Canada en ochtendmisselijkheid kent geen geheimen meer voor mij, yo!
‘Dan word je job er één met veel afwisseling: met het hele gamma van nazicht en correctie, over tekst-input, tot de pure copy. Het ene ogenblik werk je aan een personeelsadvertentie, het volgende richt je bijvoorbeeld je blik op een folder, en 2 tellen later vloeit er een tekst voor een banner uit je vingers. Je bent een Pietje Precies en creatief, scherpe pen met spitse humor. Een optimistische medewerker die geboeid wordt door de wereld van human resources. Bovendien hanteer je Word al net zo vlot als je blauwe bic. Een mondje Frans en Engels kan ook wel eens van pas komen, net als noties van grafische software.’
Ik wil mijn blik werpen waar je maar wil , je mag me Pietje noemen zovéél je maar wil en als het echt moet, zal ik ook lijdzaam de handboeien ondergaan, jonk.

Zo hard wil ik het. Mààr.. het is parttime; being 1 volle dag en 3 namiddagen per week. En het is in Kortrijk te doen. Persoonlijk vind ik dat minor issues, want ik heb het gevoel dat dit echt wel eens volledig mijn dink zou kunnen zijn. Bijgevolg heb ik dan ook vanochtend mijn wekker op halfnegen gezet, zodat mijn bruine envelop met daarin mijn CV en motivaatsiebrief ten laatste morgen op die kerel zijn bureau in Kortrijk zou belanden. Hopelijk knock ik zijn socks off. Of staat me een glorierijke carrière als poetsvrouw te wachten wanneer niemand ooit van zich laat horen nadat ik mijzelf als een jonge hinde heb aangeboden.

We shall see, niewaar? Needless to say dat ik keihard in mijn broek ga piesen als ik op gesprek moet gaan natuurlijk.

16 Responses to ' Tiny en haar eerste droomjob. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Tiny en haar eerste droomjob. '.

 1. jim II said,

  on January 9th, 2006 at 4:39 pm

  [i]”en 2 tellen later vloeit er een tekst voor een banner uit je vingers”[/i]

  Het is ook wel duidelijk waarom ze een copywriter zoeken.

 2. freaq said,

  on January 9th, 2006 at 5:08 pm

  Ishku, het zou me verbazen als er nog betere kandidaten zouden opduiken dantegij!

  Heb trouwens ook ne kameraad die bij een reclamebureau in Sint-Martens-Latem werkt en me onlangs een soortement freelance bij-jobje aanbood. Ik heb het echter laten schieten omdat ik al genoeg te doen heb, maar mocht Kortrijk niet lukken, en je wilt zijn gegevens, dan roep je maar…

  Succes dermee!

 3. lilith said,

  on January 9th, 2006 at 7:39 pm

  Awel, waar is mijn sublieme bemoedigende comment heen? *duwt vuisten in zij*

 4. ishku said,

  on January 9th, 2006 at 7:51 pm

  Ik zag hem staan in mijn inbox, maar hij verscheen blijkbaar niet, lilith.

  Mijn blog doet een beetje raar.. :/

 5. daan said,

  on January 9th, 2006 at 7:53 pm

  Ik hoop eigenlijk dat je het héél slecht doet op die sollicitatie, anders moeten we het straks stellen met veel minder ishku-verhaaltjes!

  Edoch mijn altruisme kent geen grenzzen, dus toch een welgemeend: Succes!

 6. Anonymous said,

  on January 9th, 2006 at 9:15 pm

  Is het bij dat bedrijf waar ik me moest aanmelden voor stage? :)

  Carreet

 7. ishku said,

  on January 9th, 2006 at 9:19 pm

  Yup.

  Magisch toch dat ik voor de tweede maal op dezelfde ad stoot? Een beetje.. predestinatie als het ware.

 8. lilith said,

  on January 9th, 2006 at 9:24 pm

  Is het bij een bedrijf met de initialen U.C.?

 9. ishku said,

  on January 9th, 2006 at 9:29 pm

  Ja..

  Is this the part waar je het gaat hebben over die talloze arme werknemers wiens ideeën ze uitzuigen tot er geen enkel meer overschiet en ze vervolgens schaamteloos op straat zetten? :/

 10. tomadde said,

  on January 10th, 2006 at 2:42 pm

  Allé allé … het zou wel fijn zijn enzo. Al zou ik er uw hopes niet té zwaar op zetten. Niet omdat je niet bekwaam bent, want dat zijt ge zéker en vast (en ik zou nu al durven zeggen dat ge wellicht de beste kandidaat zou zijn). Maar omdat ik ondertussen al 4 keer hetzelfde gevoel gehad heb bij een job (zo van : dit is like speciaal aan mij gericht, en no way in hell dat er iémand beter gaat scoren als ik) en zelfs niet voor een gesprek ben uitgenodigd.

  Maar ik duim alleszins zwaar, en hoop dat ge beet hebt!

 11. lilith said,

  on January 10th, 2006 at 2:49 pm

  Awel ishku, omdat ik diezelfde vacature een jaar geleden ook heb gezien (en twee jaar geleden ook, btw) en ik telkenmale even enthousiast als jij heb gesolliciteerd, en nooit meer iets heb gehoord.

  Laten we ervan uitgaan dat jij meer gelukt hebt dan ik. ;)

 12. freaq said,

  on January 10th, 2006 at 3:08 pm

  dan zal het nu ‘derde keer goeie keer’ zijn. In die zin dat ze nu eens de juiste keuze zullen maken bij de aanwerving, en Ishku bijgevolg den droomdzob van haar leven krijgt toegeworpen.

  Groetjes,

  Madame Soleil.

 13. ishku said,

  on January 10th, 2006 at 3:09 pm

  Oei.. :/
  Oei.

  Dan ga ik er alvast niét op rekenen.. ook door het feit dat de grote bruine sollicitatie-envelop terug in mijn brievenbus zat omwille van het feit dat hij te weinig gefrankeerd was.

  Anyway, ‘t ware wijs geweest!

 14. Jochen said,

  on January 10th, 2006 at 3:55 pm

  Ik heb ook ooit zo’n vacature gezien: Webdesigner/DTP’er. De 2 dingen die ik wou doen. En dan nog eens samen! Het was gewoon perfect. Ik heb een brief gestuurd, de dag erna had ik al telefoon en aan de telefoon was al zo goed als beslist dat ik daar mocht beginnen.

  En kijk, we zijn 8-9 maand verder en ik zit er nu nog :) Dus het is mogelijk!

  (klein detail: de eerste 6 maand hebben ze mij niet moeten betalen en tot februari 2007 moeten ze nu maar de helft betalen)

 15. Liesbet said,

  on January 10th, 2006 at 3:58 pm

  Coz the vandals took the haaaaandals. (y)

  *jubelt mee*

 16. Anne said,

  on January 11th, 2006 at 10:10 am

  Ik werk bij het bedrijf in kwestie, maar te Hoeilaart. De reden waarom er zo dikwijls vacatures vrijkomen is omdat er drie UC divisies zijn in België : Hoeilaart, Antwerpen en Kortrijk (amper een tiental werknemers). Wie weet kan je na Kortrijk in Antwerpen terechtkomen (de leukste mensen zitten daar)…

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: