February 2nd, 2006

Win or lose, sink or swim.

Posted by ishku in Muziek

Pom pom pom (paria)
Pom pom pom (paria)
Ring-a-bell-does-it?

In mijn Beatles-frenzy besloot ik om wat solo nummers van die gasten te checken en speelt daar toch opeens dàt liedje zeker, uitvoerder: Paul McCartney.

‘Bloody ‘ell’, riep ik tot mijn verbazing (en ook omdat ik graag Engelse uitdrukkingen uit mijn mouw schud seeing tha’ i’ souuwnds bloody radical) en aangezien er geen evil monkey in mijn closet zit om mijn bevinding mee te delen, bedacht ik dat ik het wel eens op het internet zou kunnen smijten om het patroon ‘neuten over werkloosheid’ - ‘verloren lopen’ - ‘dode snelle mensen’ eens te doorbreken.Een site vertelt me dat het liedje in 1984 ‘pleeeeeeease releaaaase meee, let me gooo’ zong en zo geschiedde het. In 1984 was ik 1 jaar, en toch kan ik me nog zeer levendig een clip vol wacky zingende kikkers en het melodietje + het exacte aantal Pom Pom Pom’s herinneren. Raar is dat. Was dat dan zó’n gigantische hit dat ze die jàren aan een stuk op TV toonden of heb ik hier effectief te doen met één van mijn eerste childhoodmemories? Help mij uit.

En luister hier naar het liedje of kijk hier naar de clip en ga zes keer dood aan nostalgie.

Tenzij ik de enige ben die het mij herinner. In that case; carry on then.. ik zal wel op mijn eentje mijn duister verleden uitstippelen dan..Fine!

10 Responses to ' Win or lose, sink or swim. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Win or lose, sink or swim. '.

 1. sighlencer said,

  on February 3rd, 2006 at 2:28 am

  in ‘84 kroop ook ik al een jaartje op deze aardkluit rond, doch mijn childhoodmemories strekken nog niet ver genoeg terug om me een school zingende kikkers te herinneren. i do, however, remember ‘t liedeken. denk ik. maar ik denk zo veel, juffrouw.

  ps. dat je niet warm loopt voor een carrière in de verkoop, daar kan ik goed inkomen, maar heb je er mss al eens aan gedacht om hobbies aan (tijdelijke) jobs te koppelen? zo doe ik het ook, en… tjah… ik leef nog. enniwei, ‘t zijn mijn zaken niet. ekskuzeert.

  pps. check zeker eens de cover van ‘and your bird can sing’ door david kitt. ie staat op the black and red notebook, een goeie plaat altogether. kitt ìs trouwens een uitstekende artiest, en dat al even altogether. maar mss vertel ik je niets nieuws. ekskuzeert.

 2. lilith said,

  on February 3rd, 2006 at 8:11 am

  Ik snap je helegansen, want toen ik het liedje rond kerst weer op de radio hoorde voorbijkomen heb ik honderd keer dat clipje in mijn hoofd afgespeeld. :) (en geprobeerd om mijn kiekevel te onderdrukken…)

  En ik was 3 in 1984. :/

 3. freaq said,

  on February 3rd, 2006 at 11:27 am

  Ik was er toch al vijf, net oud genoeg om het vlekkeloos te kunnen naspelen op een vleugelpiano dus.

  Bij wijze van spreken.

  Heb het ook altijd een magistraal nummertje gevonden, kben blij dat je het voor mij hebt opgezocht :D

 4. Liesbet said,

  on February 3rd, 2006 at 1:05 pm

  Ik was niets in ‘84 en ik ken het zelfs.

  Well I’ll be damned!

 5. Jochen said,

  on February 3rd, 2006 at 5:56 pm

  Blijkbaar is dit de wat-was-je-in-84-post, dus ik was 2 in ‘84 (of toch de laatste 10 dagen van ‘84)
  En ik ken het dus niet… Maar wie kent Demetan de kikker? He? He? …HA!

 6. sighlencer said,

  on February 3rd, 2006 at 9:34 pm

  This post has been removed by the author.

 7. sighlencer said,

  on February 3rd, 2006 at 9:36 pm

  demetan! die ken ik, ja! we hadden daar video’s van. ik was er zelfs een beetje bang van, want er gebeurden soms vreselijke dingen met grote vissen en zo… althans vreselijk genoeg om het te verdringen naar mijn onderbewuste. ik herinner me wel nog dat ie in één van die tekenfilms een liefje had… (het dochtertje van een boze koning of zoiets? en ik meen zelfs dat ze opgegeten wordt… maar het kan zijn dat ik demetan nu verwar met shrek en een verhaal uit de bijbel.)

 8. Jochen said,

  on February 4th, 2006 at 12:05 pm

  OK, Sighlencer jij moet zwijgen :) Maar je hebt gelijk. En blijkbaar is het japans ofzo. Daarom verstond ik er dus niets van! En hij had dan zo ne maat waar iedereen bang voor was (een reuzekikker ofzo :) ) en de kreeft heeft hem dan dood gedaan… denk ik toch.

 9. Carreet said,

  on February 4th, 2006 at 2:30 pm

  Ik was nog een zaadcelletje in 1984 en ook ik ken het (y)

 10. Anonymous said,

  on February 6th, 2006 at 4:36 pm

  The pictures on this site are from http://www.rupertandthefrogsong.co.uk

  It’s a brilliant site and I advise you all to check it out!!

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: