February 8th, 2006

I choo-choo-choose you.

Posted by ishku in Uncategorized
“No woman wakes up saying “God, I hope I don’t get swept off my feet today!”

True that, Will Smith. True dat!

Pas in het zesde middelbaar ontdekte ik voor het eerst het begrip ‘Valentijn’. Het was een dag waarop ik deed alsof het ganse gedoe me geen sikkepit kon schelen, maar stiekem zat ik keihard liefdesvibes uit te stralen en hoopte ik dat één of andere studmuffin het in zijn hoofd zou krijgen om mijn dagelijkse pad vol rozeblaadjes te strooien. Tot op heden hou ik de plotse opkomst van de GSM-mast verantwoordelijk voor het feit dat 14 februari jaar na jaar voorbij ging alsof er niets aan de hand was. Geen brievenbus vol suikerhartjes, geen verfrommeld gedichtje in mijn jaszak en al zeker geen uncle Jesse - ballades onder mijn zolderraam.

En tóch, tussen allemans weerzinwekkende cliché-uitroepen [die nooit vernieuwend zijn ookal denkt de spreker sadly genoeg van wel] à la..

 • Valentijn is te commercieel.
 • Ik behandel mijn lief elke dag van het jaar goed, ik hoef geen opgelegde datum om te tonen hoeveel ik van hem/haar hou.
 • Ik heb haar een hartje aan een halsketting gekocht met Me To You-beertjes op.
..door, sluimert bij mij het gevoel dat élke vrouw (-manwijven) ervaart wanneer de aftiteling van een cheap-ass romantische jaren ‘90 - komedie over het scherm komt rollen. It’s ae crazy little thing called ‘hope’. Hoop op iets completely wacky, waardoor je volledig uit de lucht komt vallen bij het gebeuren ervan en de verbazing zegeviert over alle dagdagelijkse gedachtes en activiteiten. Ik persoonlijk vind het bijvoorbeeld bijzonder sneu dat ik nog geen enkele keer de zin ‘Ei, wete nog? Dien keer mee mijn’n geheimen aanbidder?!699!!’ heb mogen uitspreken in het bijzijn van een dozijn giechelende & hevig knikkende wijven die vervolgens al wegdromend een kreet vol vertedering slaken zouden. Voorlopig moet ik het stellen met ‘Ei, wete nog dien keer dawe gaan zwemm’n war’n, da mijne roze kam vastzat in mijn haar omda ik krull’n wildege’t maken en da den directeur de kam moest kapotsnijd’n om hem eruit te krijg’n?’ en dat maakt geen indruk, yo.. dat maakt geen indruk.

Aangezien lovevibes helaas mambo jambo blijken te zijn (damn you, technology!), laat ik bij deze weten dat ik opensta om verliefd te worden op de volgende gast die clumsy tegen me aanloopt, zich vele malen excuseert terwijl hij mijn boeken opraapt en bij het kruisen van onze blikken, zegt “Ow, de fanta was van u zekers?”

Jeja.

8 Responses to ' I choo-choo-choose you. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' I choo-choo-choose you. '.

 1. sighlencer said,

  on February 8th, 2006 at 11:51 pm

  ik bewonder de moed waarmee je dergelijke oprechtheden deelt. ikzelf, zum beispiel, zou persoonlijk het lef niet hebben om toe te geven dat ik ooit snoepgoed in brievenbussen heb gedropt, of tekstjes in jaszakken heb gemoffeld (weliswaar niet met valentijn). en nog minder zou ik durven toegeven dat reacties daarop waren: “eum… dank je, i guess”. en ik zou al helemaal niet toegeven dat ik volgend weekend door de straten van deinze kom tsjolen.

  ba nink.

 2. freaq said,

  on February 9th, 2006 at 7:34 am

  Ik heb ooit eens een brief geschreven waarin ik mijn liefde verklaarde aan een meisje uit het derde middelbaar. En in één moeite gaf ik ook ootmoedig toe dat één van mijn beste maten eigenlijk ook smoor was op haar, dus ze had verdikke maar te kiezen. Which she didn’t. (en twas ook niet dat ze ons allebei aanvaard heeft of zo)

  PS Ik zat begot al in ‘t vijfde middelbaar, how low can you go :s

  However, veel chance met het in de weg lopen van argeloze net-niet-voorbijgangers! ;-) (tegenwoordig doe ik hier niets anders dan u gelukwensen met van alles en nog wat. Ah, een goeie kam toegewenst dan ook maar.)

 3. freaq said,

  on February 9th, 2006 at 7:35 am

  trouwens, sighlencer, ge zoudt inderdaad een goeie partij zijn voor Ishku. Ik zie dat ge arts zijt! ;-)

 4. Christophe said,

  on February 9th, 2006 at 10:58 am

  Mooi. Na het lezen van uw schrijfselke heb ik spontaan een mailke naar mijn vriendin gestuurd om maar gewoon te zeggen dat ik haar heel graag zie.

 5. freaq said,

  on February 9th, 2006 at 1:35 pm

  pas maar op, Tapasman, straks denkt ze dat je iets goed te maken hebt of schuldgevoelens verbergt! ;-)

 6. Liesbet said,

  on February 9th, 2006 at 3:42 pm

  Ik heb dat van dat haar ook meegemaakt.
  Moeten we nu trouwen?

 7. valentijn said,

  on February 9th, 2006 at 4:20 pm

  Ik heb ook slechte ervaringen met het fenomeen “valentijn” (de dag bedoel ik dus he). Ik moet niet uileggen waarom zeker :)

 8. sighlencer said,

  on February 9th, 2006 at 11:45 pm

  yep, freaq. sighlencer has been practicin’ medicine since the age of seven. he’s his mama’s golden boy alright! (je bedoelt toch het soort doktertje dat je als kind met je buurmeisje speelt, hé? :p)

  ba ninnie.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: