April 22nd, 2006

Waar was ik…

Posted by ishku in Lijstjes

Eén jaar geleden?

Had ik schandalig kort haar aangezien mijn tante op 7 februari besloot er de schaar in te zetten nadat ik het zelf in een spontane bui had gekortwiekt. Het was scheef. Is TMDE het ticket voor de rockrally in de Handelsbeurs persoonlijk aan mijn deur komen afgeven en was ik druk bezig met het maken van mijn kookboek voor mensen die zelfmoord wilden plegen, maar het op een ongeluk wilden doen lijken. Op dat moment dacht ik namelijk nog dat ik kon slagen in mijn eerste jaar Grafische Vormgeving. Jammer dat ik zo een lege toarte was. Normaal gingen Liesbet en ik de volgende dag ook naar de retrobeurs in Geraardsbergen, maar heeft ze me laten zitten om te gaan winkelen mee haar ma. Ik ben er nooit over geraakt. Boycotten die ABZG-handel! Ik was tevens al 7 maanden terug vrijgezel en dat betekent dat ik nu al een jaar en 7 maanden zonder deftig lief zit, good heavens!

Mijn dagboek vertelt me dat 22 april 2005 een ’sunny sunny tanned day’ was. De foto’s op mijn computer concur. Dagboeken en foto’s zijn van onschatbare waarde.

Vijf jaar geleden?

Op 18 april 2000 ging ik samen met zeven vriendinnen naar de Veldstraat in Gent om te gaan winkelen. Voorheen bestond winkelen uit de Pecotex bezoeken met mijn moeder en zuster, dus was Gent nogal een eye-opener. Ik was toen 17, zat in het zesde middelbaar en Victoria had gezegd dat ik een saaie garderobe had. Die dag heb ik 5600 bef uitgegeven aan 2 Carhartt broeken en 3 topjes. Ik voelde me de koningin ter rijk. Eindelijk was ik sk8!!! De Carhartt broeken zijn trouwens nog steeds in kleerkastroulatie, dat zijn mij nogal duurzame pantalons, jongens!

Tien jaar geleden?

In april 1996 was ik 12 en deed ik mijn plechtige communie. Ik moest, eens thuis, alle met hard cash gevulde enveloppes afgeven, en met dat geld kochten ze mij een gigantische roze fiets met een Harley Davidson-esque stuur. Ik zag er belachelijk mee. En ik had er niet eens om gevraagd of nietn. And did I mention it was gigaaaaaaantic? Tot op de dag van vandaag denk ik nog steeds dat ze wat geld hebben achtergehouden om duiveneten mee te kopen en geen mulah genoeg hadden om mij van een deftig stuur te voorzien.
In de catechese die de plechtige communie voorging, kwam ik voor het eerst in contact met puberjongens; ik vond het niet leuk, maar ik werd wel verliefd op een stille roste jongen. Ik denk dat hij 10 centimeter kleiner was dan mij. Het is nooit iets geworden.

6 Responses to ' Waar was ik… '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Waar was ik… '.

 1. K. said,

  on April 22nd, 2006 at 5:43 pm

  Fietsen en communies: da’s een constante jong. Een constante!

 2. Pieter-Paul said,

  on April 22nd, 2006 at 6:29 pm

  Je bedoelt Flik Flak horloges! Dà’s een constante!

 3. Liesbet said,

  on April 22nd, 2006 at 9:47 pm

  Maar het was lik een anderhalf uur op de trein enal. (l) :cry:

 4. caramel said,

  on April 23rd, 2006 at 12:55 pm

  pretten, liesbet, pretten

 5. liza said,

  on April 24th, 2006 at 8:50 am

  Carhartt lijken me idd redelijk freakin’ duurzame broeken. Een vriendin van mij had er één (wij waren echte skatesters mét skateboard!), en zij was nogal een slijtige, en die broek leeft nu, tien jaar later, volgens mij ook nog altijd. Al vraag ik me af of ze er nog in past. Want tot haar twintigste had ze een bonenstaken figuur, en ondertussen is ze toch een beetje uitgegroeid tot een iets of wat vrouwelijker figuur (wat nog altijd maar 63 kilo voor 1m75 is hoor…)

 6. liza said,

  on April 24th, 2006 at 8:51 am

  Ik vind het trouwens erg cool dat je hier niet per ongeluk twee keer dezelfde comment kan posten :-)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: