April 24th, 2006

Manic Music Monday. (poets wederóm poets!)

Posted by ishku in Muziek, Lijstjes

Van welk liedje krijg je koude rillingen en een krop in je keel elke keer je het hoort?

Ten Years Gone van Led Zeppelin en Guess I’m Doing Fine van Beck. Bij de eerste is het de intro die mij telkenmale met verdriet vervult en bij de tweede is het liedje gewoonweg zo droevig dat het niet anders kan dan je raken. En Koud In Mijn Hart van Boeijen. (die gitaar!)

Welk liedje vind jij totaal overgewaardeerd?

Nu: Song To Say Goodbye van Placebo, wat een schlécht samenraapsel van al hun vorige liedjes is me dat, zeg. Ow, en Keep On Rockin’ in The Free World van Neil Young; ik vind dat werkelijk een lélijk nummer. En Summer of ‘69 van Bryan Adams natuurlijk. En de laatste nummers van dEUS.

Naar welk nummer zouden alle lezers vandaag nog moeten luisteren bij wijze van tip from you to them?

Eeeeuhm. Pakt Down By The River van Neil Young. Het is zó super om ’s ochtends met die muziek rond te rijden, met een hete kop kamillethee in de passagierszetel geplant. En Girls in Hawaii met Short Song For A Short Mind, als feelgood-nummer. En Anna (Go To Him) & ‘You’ve Got To Hide Your Love Away’ als verplicht Beatles-nummer. Wìst ge trouwens hé, dat George Harrison op mìjn verjaardag overleden is en ik op Lennon’s verjaardag mijn stats op blogspot ishku in werking gesteld heb? Tekens, zijn het! Tekens!

Wat is je favoriete meezingnummer? Voorkeur voor een bepaald stukje?

I got my mind set on you‘ van George ‘Arrison, a’ight. Stukje:

“But it’s gonna tak-a tiiiihiiiiime, a whole lotta precious tihime. It’s gonna take patience and tihime, oehoeeeew, to do it, to do it, to do it, to do it, to do it, to do it riihiiiiiight!” De lokroep van dat lied kan je niet negeren.

‘All Falls Down‘ van Kanye West:

“Now, tell me that ain’t insecuurrrr, the concept o’ school seems so secuuurrr. Sophomore, three yeerrrs, ain’t picked a carreeeeer. She’s like fuck it, i’ll just stay down herrrr and do haaaiiieeerrrr. “

Jawel, soms rap ik mijn weg al Westsidend door het leven.

En ‘Your Mother Should Know‘ van The Beatles.

“Let’s all get up and dance to a song that wazza hit befoooore your mother was boorn. Though she was born a long long time agoo, your mother should knooow (yooour mother should), your mother should know (ahaaahaaaa).” (geweldige scene is dat trouwens in Magical Mystery Tour)

‘Debra’ van Beck.

“I pick you up late at night after work, I said ladahaaay: “Step inside my Hyundaaai..”"
Fantastisch nummer dadde.

Op welk lied kan jij onmogelijk stil blijven staan?

The Reflex van Duran Duran. Fle-fle-fle-fle-flex *doet de sound of C*
En Twist And Shout van The Beatles.

Ik dans eigenlijk op alles. En stel mij dezelfde vragen volgende week en ‘t is gans wat anders. Muziek is zo fantastisch, tha’ is.

4 Responses to ' Manic Music Monday. (poets wederóm poets!) '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Manic Music Monday. (poets wederóm poets!) '.

 1. Charlo said,

  on April 24th, 2006 at 8:30 pm

  Whoa! The Sound of C! Waar is den tijd…

  Leuk blog btw.

 2. freaq said,

  on April 25th, 2006 at 7:31 am

  Hola, mamzèl is ook een Beckfan. Da’s een fijne ontdekking zeg! :-)

  Leuke keuzes btw, na die van Tomadde en die van jou voel ik ook de kribbles om dat in de loop van de dag eens op mijne blog te plempen (als blogspot wat bereidwilliger is dan gisteren, grmbl nog aan toe)

 3. Zaloezie said,

  on April 25th, 2006 at 9:11 am

  Fle fle flex :)

 4. NaK. said,

  on April 25th, 2006 at 9:15 pm

  ik ben het grotendeels eens met uw lijstje, ook met uw overrated songs, maar ik ben dan ook een criticastische mierenneuker. ik moest eens naar uw lijstje komen kijken, aangezien ik een volwaardig blogger wil worden. :o k:
  adios en toedeloe, en proficiat met de prachtige layout!

  PS: i like kikkerdril, maar salamanders laten opgroeien is nóg leuker ;)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: