April 26th, 2006

Patricia Hernandez.

Posted by ishku in Muziek

Ik slaap graag en veel, net zoals ik graag eet, drink en adem. Basisbehoeften; chécksters!

Soms val ik als een blok in slaap van zodra ik me in mijn dekbed nestel, en andere nachten krijgen ze me zelfs niet down and out met een dosis die nodig is om B.A. in een vlieger te krijgen. Soms voel ik mijn hart te vlug en te luid kloppen, soms zit ik nog steeds achter het stuur de baan in de gaten te houden, en op andere momenten zoals gisteren, zit ik plotsklaps met een liedje in mijn hoofd. Mijn lijf wil slapen terwijl mijn brein op volle toeren werkt en me aanmaant om op te staan, de tekst op te schrijven en de melodie op te nemen.

-”Don’t be ridiculous!“, zegt mijn lijf dan. “Ik eb kik daar geen goeste in. Ik zal het nu een stuk of 4 keer herhalen en dan doe kik da morgenvroeg wel.”

-”Don’t make me laugh!”, antwoordt mijn brein parerend. “Iedereen weet dat ge dat morgenvroeg allang vergeten zijt en zo misschien het one-hit-wonder-stardom langs uw neus laat passeren!”

-”Fghhhh.”, ontsnapt uit mijn mond terwijl mijn brein vollenbak ‘Born To Be Alive‘ door de spreekwoordelijke luidsprekers laat schallen.

-”Mmm, de kodak ligt wel dichtbij, I guess..” -moment- “Maar mijn pielen zijn aan’t opladen en die liggen ver..”

Helaas voor mijn lichaam eindigt de deathmatch altijd in favour of the brain en voel ik me 4 keer doodgaan wanneer ik:

1. mijn ogen open.
2. mijn dekbed van me afgooi.
3. uit mijn bed stap.
4. genoodzaakt ben om te zingen om friggin’ 2 uur ’s nachts.

Ouw, en misschien een 5de keer wanneer ik in de late namiddag besef dat ik voorgaande nacht effectiéf een melodietje ingezongen heb, het filmpje check op zoek naar de royalties die me van een luilekker leven zullen voorzien, en er helaas niets anders te horen is dan wat zingerig gewauwel waarin ik nét een subliem rijmschema à la ‘take me to a space, to another place, please take me home..’ kan ontwaren. Don’t sound like hitmaterial to me, u-uh. Nooooo Sirrey Baaaaawb.

Maar mijn gezicht in het desbetreffende filmpje is wel goddelijk though; er is de geteisterde blik veroorzaakt door het felle licht van de bureaulamp en het klinkerloze ‘getormenteerd’ all over mijn van ruimte gelimiteerde voorhoofd getattoëerd.

No one knows what it’s like
To hear a sohoong,
Ahall night lohoong,
Behind closed eeeeyes.

9 Responses to ' Patricia Hernandez. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Patricia Hernandez. '.

 1. Flurk said,

  on April 26th, 2006 at 10:38 pm

  tell me about it, al die fantastische ideeën om 2-3 uur s’nachts zijn de dag nadien echt wel herleid tot pure geconcentreerde crap. Terwijl ge er rotsvast van overtuigd zijt dat het iet ongelooflijk is. Ik kan der hier nen toren me bouwen

 2. freaq said,

  on April 27th, 2006 at 7:10 am

  Als kind ben ik ook eens met de klas naar een voordracht van Ed Franck gemoeten in de bibliotheek. Quasi niks van diene mens is mij bijgebleven, behalve het feit dat hij zei dat hij een notaboekje op zijn nachttafeltje had liggen, voor als hij ideetjes had, zo midden in de nacht.

  Maar euhm inderdaad, om melodieën in te noteren is dat minder ;-)

 3. lilith said,

  on April 27th, 2006 at 8:02 am

  :)

  De nacht is een vieze beeste voor zo’n dingen, vind ik. Ik heb ook ooit een notitieboekje bij mijn bed gelegd, maar de crap die daar ’s morgens instond was zo schaamtelijk dat ik daar vlug vanaf gestapt ben.

  Nog zoiets: de paniekaanvallen die ik gat in de nacht al heb gehad over dingen die de dag erna totaal niet belangrijk blijken te zijn, ongelooflijk.

 4. jim II said,

  on April 27th, 2006 at 8:07 am

  Fantastisch moeilijke wiskundige formules waar ik al dagen op aan het zoeken ben om een flash-navigatie mooi te laten werken zitten ’s nachts soms zomaar in mijn hoofd.

  Nerd dat ik ben :s

 5. Vinnie said,

  on April 27th, 2006 at 8:23 am

  Al de keren dat ik die moeite heb gedaan om op te staan, de computer aan te steken en aan de geluidskaart te hangen om een stukje in te zingen, bleek dat de volgende dag weer gewoon op iets uit Bohemian Rhapsody te gelijken. Damn his moustach!

 6. Hooch said,

  on April 27th, 2006 at 9:52 am

  Filmpje?

 7. caramel said,

  on April 27th, 2006 at 11:00 am

  you tube!

 8. Sigh said,

  on April 27th, 2006 at 10:12 pm

  ik typ mijn nachtelijke ideeën in de vorm van sms’jes uit, dan moet je niet opstaan! één nadeel: meestal doe ik dat al liggende, met één oog open en het ander in m’n pillow gemoffeld. met als gevolg dat mijn pupillen lijk nie meer op elkaar staan afgesteld en ik helehans begin te flippen, en al.

  en o ja, de dag erna blijken mijn hersenspinsels even waardeloos te zijn als ze de nacht ervoor geniaal waren. conclusie: insomnie bevordert megalomanie?


 9. on February 19th, 2007 at 12:03 am

  happy valentine’s day!…

  Love is like a booger, eh? Hopefully I don’t end up in spam….

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: