May 7th, 2006

Ish’s visjes.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur

“Iemand die er trouwens te fantastisch uitziet om single te zijn, heeft me samen met 6 andere vriendjes in een soortement glazen bak gestoken. Ik krijg geregeld vers water en planten aangevoerd, dus je hoort me niet klagen. Ik kan dan ook niet praten.”

Neen, ik kan het niet.

Zoals gepland heb ik vrijdagmiddag een stuk of zeven kikkervisjes in een emmer opgeschept en blijkbaar heb ik daarmee veel meer meegetjoept dan ik eigenlijk wou.

Zo zit ik namelijk met een waterslak die het dorpsgek-personage op zich zou kunnen nemen in de nieuwe Pixar-insectenfilm.

Hij zou Frans-Amerikaans spreken en dingen zeggen zoals: “Elleuw, I am zie Jacques and I vant to kiss you all over!” waarbij hij een andere slak bij de antenne zou vastgrijpen en zou volplanten met kusjes terwijl zijn oogbollen ongelijk in’t rond zouden draaien.

Eén of andere wandelende watertak: (goodluckfindingit)

Hij zou de rol van norse buurman op zich nemen; een gefrustreerde militair specialisé in camouflage die na een grote opdracht in Irak te hebben verknald, niets anders doet dan zich stil ophouden in Waterplant-Wijk en voorbijgangers aan het schrikken brengt door bij het passeren luid te tieren en met zijn pootjes te schudden. Hij lijkt evil, maar uiteindelijk komt zijn goed hart toch aan de oppervlakte drijven. Is hij dan dood, of gebruik ik figure of speech? Wie zal het zeggen?

Waterkevers & veel oardige kleine voortdurend verticaal bewegende beestjes:

De kever die zo hard gepest werd door mede op het land levende kevers dat hij besloot zich in het water terug te trekken en zich bij de possé van ongeïdenficeerde beestjes te voegen. Hij wil er graag bijhoren maar zijn grootte maakt het integratieproces moeilijker dan verwacht en zorgt voor allerlei doldwaze situaties.

En mijn kikkervistjes natuurlijk:

Slechts één ervan wordt de nieuwe koning van de vijver na een zwaar en langdurig proces van eliminatie. Ze worden geconfronteerd met gekke opdrachten en grote obstakels in de vorm van planten, dieren.. and life itself.

Presenting: ‘Ish’s Visjes and their home away from home.’

13 Responses to ' Ish’s visjes. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ish’s visjes. '.

 1. Jochen said,

  on May 7th, 2006 at 5:24 pm

  Die slak :mrgreen:

 2. Pieter-Paul said,

  on May 7th, 2006 at 8:00 pm

  Vers water blijkt - in tegenstelling tot wat ik zelf lange tijd dacht - toch niet zo heel erg goed te zijn. Ik heb al een half jaar vissen en ik ververs het water nauwelijks, waardoor het uiteraard echt dirty wordt, maar ze blijven fit en gezond. Denk ik toch.
  Twee andere mensen die ik ken daarentegen, hadden (zie; verleden tijd, daar heb je ‘t al!) ook vissen, met zuurstofmachientje en plantjes en rotsjes en regelmatig vers water en zo, maar hun zieltjes hebben ‘t snel begeven hoor… En ik heb ‘t hier over enkele weken.

  Misschien heeft ‘t iets te maken met natuurlijke weerstand? I d’no’…

  En nog een tip: voeder hen van tijd tot tijd eens een scheutje whiskey.
  Gin = ook goed.

 3. ishku said,

  on May 7th, 2006 at 9:02 pm

  Whiskey of gin, zegt hij.

  Ik ververs het water eigenlijk niet; ik giet er gewoon elke dag een beetje Leie-water bij en steek wa plantjes toe. En ik ga dat doen tot ze gezond blijven in het aquarium. Van zodra ik zie dat ze niet meer wel varen, zet ik ze terug de Leie in. God weet dat ik geen onschuldige levens wil nemen.. :)

 4. m. said,

  on May 8th, 2006 at 12:21 am

  Misschien zeg ik nu iets ongelooflijk vanzelfsprekends, maar m.i. heeft de snelle visdood i.c.m. waterverversing eventueel te maken met schommelende temperaturen.
  Ooit schonk ik iemand twee gouden exemplaren, die het vervolgens, na hun overheveling van plastiekzak naar bokaal-gevuld-met-kraantjeswater, begaven. De verschrikking der koudwater-dood, daar wijt ik het aan.
  Nu hang ik altijd met twee pinken in respectievelijk bokaal en kraantjesstraal om hun twee-seconden-geheugen uit te buiten en ze een geruisloze verversing te schenken. et voilà.


 5. on May 8th, 2006 at 7:29 am

  Kunnen wij sms’en voor onze favorieten van ‘koning van de vijver’?
  ps. die foto van de slak is niet te doen!

 6. tomadde said,

  on May 8th, 2006 at 2:49 pm

  Die slak is veel te wijs jong!

 7. K. said,

  on May 8th, 2006 at 2:57 pm

  M. doet mij denken aan de visjes die ik ooit es op de kermis heb gewonnen. Vol trots gingen we nog diezelfde avond een aquarium kopen, de volgende ochtend stond ik reeds rond zes uur beneden om naar de vissen te kijken.. om te zien dat ze beiden met hun buik omhoog dreven. Helaas!

  Die ogen van die slak zijn bovendien superwijs :lol:


 8. on May 8th, 2006 at 8:17 pm

  lol @ pierre du coin , we maken er een soort big brother van..
  MOEHA

 9. ChasTT said,

  on May 9th, 2006 at 12:02 am

  Het lijkt wel paradise, zoals jij foto’s maakt!
  Bij die wandelende watertak ga je misschien nog een pijl moeten bijtekenen…

 10. madelien said,

  on May 9th, 2006 at 3:46 pm

  whaha, die slak is veel te goed gewoon. Ik verdenk u er stiekem van de oogjes zelf photoshopsgewijs aan te brengen. Of zit er teveel zon op mijn scherm en zie ik fout en zijn dat helemaal geen oogjes maar is het eitjes aan ‘t leggen via zijn hoofd?

 11. Zaloezie said,

  on May 9th, 2006 at 9:25 pm

  Ik wil dringend ook terug vissen. Goepies of zo.

 12. Liesbet said,

  on June 14th, 2006 at 10:45 pm

  I vant to kiss you all oveur. :smile:

 13. kees-janita said,

  on September 20th, 2006 at 8:31 am

  JeeeuuH :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

  GEweldigg!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :wink: :eek: :lol: :shock: :smile: :neutral: :mrgreen:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: