May 23rd, 2006

Ishku’s creek.

Posted by ishku in Uncategorized
Row y'er boat.

Ach, mijn oude Leiearm.

Het is een setting waarin ik menigmaal Romeinen op sandalen met paardenkarren over onze kasseistenen zien hobbelen heb. Een plaats waarbij ik me levendig kan voorstellen hoe vroeger gigantische schepen Grammens vlas kwamen inladen en lossen, en waar Duitsers een scheisseload aan bommen hebben gedropt.

Ik hoef enkel mijn ogen een beetje dicht te nijpen (en keihard aan giftige kikkers te likken) en ik zie het zo voor me gebeuren.

Het is in mijn hoofd altijd een beetje ishku’s creek geweest eigentlik; mijn ultiéme decor voor vele dagdromen. Toen ik in het vierde middelbaar hevig verliefd was op de nerd van de klas spendeerde ik ontelbare avonden aan de oevers van de Leie (met mijn derde oog de koeien ferm in de gaten houdend, dat spreekt) fantaserend dat de nerd in kwestie op een bepaald ogenblik op mijn schouder zou tikken, mij lieflijk zou toelachen en we de rest van de avond al schommelend op autobanden onder een notelaar zouden doorbrengen. We’d have joy, we’d have fun, we’d have seasons in the sun. And we’d have fun ’til daddy’d take the T-bird away aswell, we would!

Helaas heeft mijn vader nooit met een T-bird gereden, en is die dag er bijgevolg nooit gekomen. Ook mede omdat de klasnerd eigenlijk niet van mij moest weten (the big fat homo), maar stiekem ben ik altijd een beetje blijven (aan giftige kikkers likken en) dromen van een Leie-romance zoals die destijds elke zaterdagmiddag in Dawson’s creek opgevoerd werd. Je weet wel; samen roeien, op ladders kruipen, picknicken, kortfilmpjes maken, slapen met elkaars beste vrienden en het vervolgens ’s avonds goedmaken op de dock of the bay naast elkaar zittend naar de lichtjes in de verste starend, wiebelend met de benen over de rand.

“You know I will always love you, Dawson.”

“As much as I would like to live my life believing that, my suffered soul tends to think otherwise. I don’t believe in perfect love. But I do believe that there are people whose lives are inextricably intertwined.”

“I love it when you talk dirty, Dawson.”, zou ik dan in het kaarslicht zeggen, waarop ik mijn mond al lachend scheef zou zetten en met een gigantische maan in de achtergrond zou wegroeien.

25 Responses to ' Ishku’s creek. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ishku’s creek. '.


 1. on May 24th, 2006 at 7:51 am

  soms worden zo’n romances plots werkelijkheid, maar dan op een manier dat je het nauwelijks merkt. ogen opentrekken en hart openstellen, en voor je het weet zit je precies midden in een film..

 2. lilith said,

  on May 24th, 2006 at 7:56 am

  http://www.youtube.com/watch?v=k7og7sPxAro&search=dawsonscreek

  Ow gawd!

  Ik heb overlaatst nog gezegd dat ik dringend eens iemand moet vinden die serie 1 op dvd heeft, zodat ik zoals weleer honderd keer naar de finale aflevering kan kijken.
  Met Joey haar pa in de gevangenis en al, en dawson die hem bezoekt en beseft dat hij Joey graag ziet. :aah:

  Kijkt! Met filmpjes en alles vint: http://www.dawsonscreek.com/no_index.html?/guide/index.html

  Ik vraag me af of ik het nog altijd even fantastisch zou vinden. Who’s in for a marathon?

 3. caramel said,

  on May 24th, 2006 at 9:00 am

  haha, die nerd :shock: is veel verhuisd, maar Grammene lag altijd middenin.
  jammer genoeg heeft ie nog steeds hetzelfde probleem… :roll:

 4. Liesbet said,

  on May 24th, 2006 at 10:24 am

  Was jij de nerd, Caramel? Was jij?

 5. Liesbet said,

  on May 24th, 2006 at 10:27 am

  Ow. And I’m in for the marathon jonges.

 6. ishku said,

  on May 24th, 2006 at 10:28 am

  Het gaat niet om de nerd, dus laten we erover ophouden vooraleer de nerd himself opeens aan de Leie opduikt, op mijn schouder tikt, zijn ogen sluit en zijn lippen samendrukt om mij een tong te draaien, hokee? :)

 7. lilith said,

  on May 24th, 2006 at 11:00 am

  Ik vraag me vooral af of de marathon nu doorgaat. :neutral:

  Het zou redelijk marginale leute zijn zeg ik. Ik heb zelfs de eerste soundtrack-cd voor bij het aperitief, y’all!

 8. caramel said,

  on May 24th, 2006 at 11:03 am

  Caramel swingt op Shaggy - It Wasn’t Me

 9. Carreet said,

  on May 24th, 2006 at 1:30 pm

  Jezus Ish, ik heb precies hetzelfde plekje hier in Wervik, ook aan de Leie aan zo’n oude aanlegsteiger. :shock:

 10. ishku said,

  on May 24th, 2006 at 1:35 pm

  Onze aanlegsteiger is juist gebouwd. Vandaar ook de post eigentlik.
  Maar we zijn undoubtably universally connected, yo.

 11. Nerd said,

  on May 24th, 2006 at 5:09 pm

  Ik wou nog komen naar de oevers van de Leie, maar mijn algebra-oefeningen duurde langer dan verwacht, en eenmaal vertrokken plofte mijn fietsband op een overstekende egel en viel ik in de sloot in the middle of nowhere. Ik heb nog je naam geroepen, maar het werd donker en in de verte huilde een wolf naar de maan.
  Een tweede kans?

 12. Flurk said,

  on May 24th, 2006 at 8:09 pm

  jullie moeten echt wel fokking loaded zijn zeker, een eigen aanlegsteiger zeg. Wanneer meert de party boot aan gevuld met de volledige cast van dawsons creek waar de sjampieter rijkelijk vloeit? decadentie te deinze enal :mrgreen:

 13. ishku said,

  on May 24th, 2006 at 8:19 pm

  Maar dat is et ónzen aanlegsteiger niet :)

  Die ligt gewoon aan de Leie, en het is trouwens geen aanlegsteiger, maar een pad voor rolstoelpatiënten. God weet wat rolstoelpatiënten aan de oevers van de Leie zoeken, want allez, die kunnen der toch in 1 2 3 afbollen zeker?

  Hanyway. I wish it was mine alleszins. Ik zou er barbecues op geven enal.. :)

 14. Liesbet said,

  on May 24th, 2006 at 8:56 pm

  Dat mag in principe toch wel, zeker? Barbecues houden op openbare plaatsen? Komaan komaan!

 15. Flurk said,

  on May 24th, 2006 at 10:04 pm

  het is misschien een rustiger punt in de crosscountry voor rolstoelgebruikers dan.

  En da zou wel een koele plek zijn voor nen bbq, wie brengt er de brosetsen mee? :cool:

 16. fielosophie said,

  on May 25th, 2006 at 11:01 pm

  Swell girl die steiger. Ik heb al op belgische en nederlandse steigers gezeten en ik moet toegeven, elke steiger brengt inevitably een roes van melancholie en een zweem romantiek met zich mee! En gelukkig maar, ’cause that’s what we girls like them to do! :wink:

 17. tomadde said,

  on May 26th, 2006 at 11:00 am

  Zijn lippen “samendrukken” om u een tong te draaien ishku?

  Lang geleden, right? :twisted:

 18. ishku said,

  on May 26th, 2006 at 1:29 pm

  Gij moet verdomme klappen, gast :)

 19. Liesbet said,

  on May 26th, 2006 at 2:13 pm

  Bahaha. :cool:

 20. Flurk said,

  on May 26th, 2006 at 6:06 pm

  hier bloeit iets moois :mrgreen:

 21. aha ! said,

  on May 27th, 2006 at 5:16 pm

  aha ! kzag u die fotos trekken toen’k daar passeerde !

  ps : wa ne website, chiq toch !

 22. ishku said,

  on May 28th, 2006 at 7:07 pm

  Es’t woar, joat? :smile:

 23. Rikea said,

  on June 5th, 2006 at 6:10 pm

  :cry: Ik merk vandaag dus dat je RSS-feed bij mij niet meer werkt om een of andere reden. Ik heb al twee weken leuke berichten gemist… ik begon het al te missen.

  Een ware Dawson’s Creek-wending later, ben ik nog eens naar je old skool site komen surfen zowaar. En ik ontdekte en genoot. Als er ergens een marathon wordt gehouden, ik er kan geraken …and you can find me…. Dan ben ik van de par-tay. Leve de moeilijke zinswendingen die dertigers veinzen als tienergefilosofeer!

 24. isabelle said,

  on August 20th, 2006 at 9:08 pm

  Now i wonder ……kheb gelijk twee mogelijkheden in mijn hoofd voor dienen big fat homo :)
  En verder over perfectie liefde : forget it. Ik ben samen met de man van mijn dromen, maar aangezien ik ook nog die ideale beelden in mijn hoofd had, heb ik hem laten zitten. Echter om dan te beseffen dat het bij nen anderen ook geen story bord was …….so i went back, en sta een beetje meer met mijn voeten op de grond. Kim, there is no such thing as perfect love!

 25. ChasTT said,

  on August 29th, 2006 at 11:12 pm

  Als ik daar ooit passeer en ge zit daar, zal kik wel eens op uw schouder komen tikken en je een beetje ongemakkelijk maken in ‘t Nonkel Jef’s…
  Is het nerd-gehalte echt van belang?

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: