May 26th, 2006

Communicunt.

Posted by ishku in Uncategorized
In hell, zeg ik u!

Eén van mijn beste en tegelijk slechtste eigenschap is mijn trots & gigantische ego. That’s right; je reukoorgaan misleidt je niet, beste lezer, je stevent wel degelijk af op een persoonlijke post betreffend mijn unieke doch niet altijd even fantastische karakter.

Aan alle vijanden die mogen meelurken; weet dat je me het hardst kan raken wanneer je me tegenover iemand zet die mijn ego een flinke deuk verkoopt en ik er niet in slaag met die persoon te redeneren om zo uiteindelijk mijn gelijk te halen, en zodoende mijn ego terug te óntdeuken. Laten we zeggen dat, moest mijn ego een auto zijn, mijn capeau eerder een maanlandschap-structuur zou vertonen, en mijn symbolische garagist mij zou aanspreken met: “Ah ishku, een ontdeukingske as usual?”
“Alle metaforen nog aan toe, garagist! Je kent me door en door!”, zou ik dan antwoorden.

Voorbeeld: Op een zonnige dag ga ik met der Midas wandelen. Ik fluit, ik ben keihard bezig met on the bright side of life te looken en opeens laat hij me, zodanig in al zijn enthousiasme trekkend, over zijn poten struikelen.

Die hond begrijpt het gedane kwaad niet, en hij bedoelt het ook zo niet (tenzij hij de nieuwe Cujo is natuurlijk) en tóch zou ik hem het liefst van al op dat moment in stukjes snijden en met koele mayonaise serveren. Niemand zou hem wellicht opeten, maar ik zou hem toch tenminste vermoord hebben en dat zou goed voelen, denk ik dan op zo’n momenten. “The dent has been undone!”, zou ik met één vuist in de lucht roepen, “Long live the king!” zou ik er meegesleept door het enthousiasme aan toevoegen. En vervolgens zou ik naar huis gaan en REDRUM op de muren kladden. En ondertussen mijn hoofd 360° laten draaien. Om maar te zeggen dat het me dus wel wat doet, zo openbaar belachelijk gemaakt worden door een bruine hond van 2 jaar oud die gewoon blij is eens buiten te zijn en aan met pipi besmeurde palen te ruiken. Schlécht karakter dat ik ben.

But! the pinnacle of it all would be: kinders. Kinders zonder manieren die in het openbaar een grote muil opzetten tegen mij. Of erger nog: speken. Of schoppen. Ik weet niet hoe ik daarop moet reageren. Het zijn kinders, right? Ik kan daar niet tegen zeggen: “Allez, is dat nu echt nodig?” tenzij ik nog een extra fluim zou willen ontvangen. Ik kan daar dus waarlijk niet mee omgaan. At all. My mind spells redrum, maar ik keer zo vlug mogelijk mijn karre en tracht het zo vlug mogelijk achter mij te zetten.

Van karre keren was echter geen sprake toen ik twee uur geleden op weg naar mijn zuster al indraaiend stilviel. Mijn bolide poelt dat geregeld wel eens, en het liefst in het midden van de baan, dus daar maak ik me niet meer druk in, ik heb ermee leren omgaan. En ging er ook ditmaal als een volwassene mee omgaan, maar dat was alas buiten een monovolume gerekend. Hij stond achter mij te wachten, en ik keek al semi-excuserend mijn achteruitkijkspiegel in, tot ik geconfronteerd werd met een 12 jaar oud wicht dat met beide handen én bijhorend totement mij de vinger stond te flippen. Twéé vingers zelfs.

Ik schudde eventjes met mijn hoofd, keek terug de achteruitkijkspiegel in, keek vervolgens zélf om in case ik met een liegende achteruitkijkspiegel te doen had, en merkte dat de situatie onveranderd was. Ik hoopte keihard dat er een vogel zou overvliegen, maar no such luck goddammit.

Ik kreeg mijn White Lightening wel terug aan de praat though en toen ik mijn zus’ oprit indraaide, vestigde ik mijn blik terug op de monovolume, hopend een hevig spankende ouder aan te treffen en kreeg ik alweer een vinger of twee mijn richting uitgeflipt. Aan de antenne was een wit lintje of twee bevestigd.

Ik hoop dat je brandt in de hel, communicunt van mijn onbestaande kloten.
Want daar kan ik dus écht niet tegen hé, maaaaat.

6 Responses to ' Communicunt. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Communicunt. '.

 1. yptucide said,

  on May 27th, 2006 at 2:37 am

  Het woord applaus komt spontaan bovengeborreld, maar moet plaats maken voor non-verbaal handgeklap. Excellent piece of photoshopping by the way!

 2. ChasTT said,

  on May 28th, 2006 at 9:22 pm

  Het is weer zondag en we zijn weer goed uitgeslapen en nooit zullen we onze tijd nog in een kerk verdoen. Deze tijden van keiharde wickedness waren voorspeld en de zin van dit alles is net om jezelf te leren kennen (en te zuiveren). Wees dus niet te hard voor jezelf: een slechte eigenschap van jezelf ontdekken in deze situatie getuigt van een flinke dosis wijsheid en je hebt daarmee een stapje voor op degenen die redeneren dat zo’n rotjonk gewoon het bewijs is dat God niet bestaat. Een redenering waarachter hun denial schuilgaat!

  Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit enkel erger, kort samengevat: vroeger - nu - einde.

  Dit om kort aan te geven dat het niet helemaal en soms helemaal niet de mensen hun eigen schuld is dat ze zo zijn. En ze gaan ook nog kansen krijgen om hun slechte eigenschappen in te zien. Ze zijn tenslotte ook geschapen naar het beeld van God en ze zullen in die hoedanigheid ook verantwoording moeten afleggen voor het niet gehoorzaam zijn aan God’s wetten. (En voel je nu niet te persoonlijk aangesproken, want dit spreekt tot de mensheid, mij inbegrepen.) Ze naar de hel verwensen gaat van hen geen beter mensen maken en het is zeker ook niet self-edifying, daarom enkele tips:

  Fight the power (not the person);
  Forgive;
  Love your ennemy;
  Examine yourself

  En ik weet best dat je niet met alles actual sense wil maken, maar net dat maakt dit voorbeeld te goed om het onbenut te laten.


 3. on May 29th, 2006 at 8:12 am

  En dat allemaal ongestraft hé. Want zoals ik mij meen te herinneren heeft zuster Augustine mij ooit eens gezegd dat alle kindertjes die hun vormsel nog niet gedaan hebben sowieso naar de hemel gaan. Misschien was dit nest juist gevormd wat dan meteen een eerste zwarte groef op haar plechtige communiezieltje is. Nem.

 4. ChasTT said,

  on May 29th, 2006 at 1:33 pm

  Veel van wat ze ons verteld hebben, was eigenlijk maar quatsch en daarom hebben wij alles maar overboord gegooid alsof het het spreekwoordelijke badwater was! Niemand gaat “sowieso” naar de hemel omdat hij gedoopt is, gevormd is, naar de kerk gaat of wat dan ook. Kerken en religies zullen zwaar boeten voor het feit dat ze ons dit willen doen geloven hebben, alsook iedereen die er zich nog bevind als de Dag komt. De eersten zullen de laatste zijn!
  (Zondagen en het huwelijk moeten wel in ere gehouden worden.)

 5. ishku said,

  on May 29th, 2006 at 2:04 pm

  How ’bout them apples, huh? :neutral:

 6. caramel said,

  on May 29th, 2006 at 3:25 pm

  gewoon doen alsof het je niet kan schelen. peuter de volgende keer desnoods eens ostentatief in je neus, en flip dan je twee vingers!
  anyway, da kindje wou waarschijnlijk gewoon naar huis alwaar de taart en de cadeautjes wachtten, of had waarschijnlijk een neef of nicht die net een week vroeger beslist had zijn/haar feest de dag van de communie zelf te geven waardoor ze op HAAR grote dag nu NET NIET de grote ster was…
  life is hard

  and so am i

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: