June 9th, 2006

Oarm schop.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur

Niet alleen heb ik gisteren met hulp van de harde dorpskern 2 schaapjes gered, (Moeder schaap had geworpen, was slecht geworden en lag al een uur of 4 in de bakkende zon te creperen. Baby lam kreeg bijgevolg geen melk en waggelde moederziel alleen heen en weer door de weide. In een bakkende zon. Maar gered zijn ze! Door mij! Geen dankwoorden ontvangen though, zelfs geen vriendelijke knik. Niet dat ik het daarvoor deed, neen, helemaal niet. Maar toch, als je gans je dorp afrijdt, mensen belt, mensen bezoekt om toch te weten te komen wie de schaapherder in kwestie is, dan zou je toch één vriendelijk woordje verdienen, toch? Zeker nadat de schaapherder na een telefoontje het lammetje gaan halen was, maar de moeder niet zien liggen had, en pas na een tweede telefoontje van mijnentwege achter het pas bevallen schaap kwam. Allez, kweetniet, ze. Als meneer altijd gaat rekenen op de goede wil van de omstaanders om de staat van zijn schapen in het oog te houden, dan zal hij er op’t eind niet veel overhouden. Maar het zijn in principe mijn zakens niet. En nog minder mijn schapen, maar ik ben toch blij dat ze het goed maken.)

Vervolg: Niet alleen heb ik gisteren twee schapen gered, ik heb eveneens mijn eerste mini-kikker terug de vrijheid gelaten. De voor-en achterpootjes waren present en toen ik merkte dat een stuk van zijn staart afgevallen was en hij bijgevolg niet zo goed meer kon zwemmen, besloot ik hem gisteravond terug in die skone Leie te lossen. Een reporter ter plaatse zorgde voor deze sensaatsioownele beelden (van mijn nekaders):

Koddig, hé?

Ik persoonlijk moest mij inhouden om niet naar 4040 te SMS’en.

13 Responses to ' Oarm schop. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Oarm schop. '.

 1. freaq said,

  on June 9th, 2006 at 9:35 am

  Had je dat nu niet gezegd van die nekaders, ik had er niet eens op gelet. Maar nu daarentegen…

  Trouwens, wat is dat daar altijd met al die beesten in uw dorp?! Duiven op de kassijn, ne vogel in uw kamer, kikkervisjes in ne pot, creperende schapen, mussen van hun sussen… De man die u eten komt brengen, draagt die een soort beige uniform en een naamkaartje ‘Danny - Planckendael’ op zijn borstzakje?

 2. Pieter-Paul said,

  on June 9th, 2006 at 7:54 pm

  Je hebt gewoon drie slagaders in je nek! Drie! :shock:

  En da’s nog maar van één kant gezien.
  Een festijn voor elke EHBO’er…

 3. K. said,

  on June 9th, 2006 at 8:57 pm

  Ik ben TROTS op u, Ishku. Wat een heldin! *geeft je een speekmedalde*

 4. Rune said,

  on June 9th, 2006 at 9:09 pm

  en de volgende foto die gemaakt werd was oftewel ingezoomd op uw half-omlaag-zakkende-shirt, ofwel op uw slagaders? :P

 5. Jochen said,

  on June 10th, 2006 at 11:21 am

  [quote]
  …en hij bijgevolg niet zo goed meer kon zwemmen, besloot ik hem gisteravond terug in die skone Leie te lossen.
  [/quote]

  En als je ziet dat een vogeltje niet zo goed meer kan vliegen, besluit je om hem terug in de lucht te smijten? :neutral:

 6. ishku said,

  on June 10th, 2006 at 11:25 am

  “Je hebt gewoon drie slagaders in je nek! Drie.”

  Zou het dat zijn dat ervoor zorgt dat ik al een jaar en zoveel vrijgezel ben? De drievoudige halsslagader? :eek:

  “Ey, die zie der wel nog goe uit, hé?”
  “Joas joas.”
  “Mo wacht, ee die nui 3 halsslagaders?” :neutral:
  “Joas, zeg!”
  *fluimen op de grond*

  Dadies.

 7. ChasTT said,

  on June 10th, 2006 at 2:43 pm

  Gezond verstand stelt hoge eisen aan zijn bloedcirculatie, he!

 8. madelien said,

  on June 11th, 2006 at 12:15 am

  Ik zou ze gehouden hebben. Opgegroeid in captivity en na wekenlang zomaar alles wat uw hartje begeerd voorgeschoteld gekregen te hebben, en dan op ‘t moment dat die staart waar je al heel je leven op vertrouwt afvalt en je opeens die rare poten moet leren gebruiken en je dus wat minder mobiel bent smijten ze u opeens harteloos in de grote boze Leie! Je stelt me teleur, Kimberly! *snif*

  Maar toch, wij willen meer kikkerfoto’s. Ook van dichtbij en al.

 9. madelien said,

  on June 11th, 2006 at 12:16 am

  (heb je foto’s van ‘t lammetje trouwens?)

 10. ishku said,

  on June 11th, 2006 at 10:41 am

  Dat lammetje ligt op de achtergrond bij dat ander keizwart semi-lammetje. Daarmee dat je’t nie kan zien. Maar het was er! En het brak bijna mijn hert.

  Ik ben trouwens tot de ontstellende conclusie gekomen dat ik in feite padden heb, in plaats van kiekers. Ik heb mijn pad bijgevolg uitgezet bij een grote familie kikkers die waarschijnlijk keihard aan discriminatie doen, peis ik. Maar het leeft nog! Ik heb het vandaag nog uit het water zien kruipen, zonder kieuwen enal. Ik, apetrots.

 11. Liesbet said,

  on June 11th, 2006 at 3:44 pm

  Voor mij ben je nog steeds keisnel, moet je weten.

 12. tomadde said,

  on June 11th, 2006 at 5:25 pm

  Moest Michel Vandenbossche (do your work google) uwen blog lezen, ge krijgt verzekerst direct nen onderbetaalden job bij Gaia …


 13. on June 1st, 2007 at 3:47 pm

  Danny Gans…

  Find out how and where you can start your iPod movie and music video…

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: