June 19th, 2006

Debet, credit en polyester.

Posted by ishku in Travak

Triestig. Mijn toekomstbeeld in 8 letters. Morgen ziet het er misschien anders uit, maar vandaag is het simpelweg triestig.

Tijdens een sollicitatiegesprek bij een bedrijf dat aan wegmarkeringen doet, moest ik vanochtend doen alsof ik keihard geïnteresseerd was in boekhouden (Amma Gad, is dat een grafische rekenmachine? *neemt rekenmachine in de hand & snuift de geur op*) en pretenderen alsof ik de vrouw van de gedelegeerd bestuurder een iel sympathieke vond. Ik dacht trouwens dat die functie alleen bestond in FC De Kampioenen, maar ik was duidelijk verkeerd. Ze keek mij aan alsof ik niet eens capabel was haar twee goudvissen te voederen en ik voelde me nog kleiner dan de mini-bloemetjes die op haar vingernagels geplakt waren. Met mijn mond sprak ik woorden uit die mezelf presenteerden als de beste vrouw voor de job, en in mijn hoofd zong ik wanhopig:
“Oh mama mia, mama mia, mama mia, let me goo. Beeeeëeeelzebub has a devil put aside for meehehehee, for mehehehe, for meeeeeeeeeeeeeeeeee. Boem boem boem boem.”

Nog voor ik aan de gitaarsolo kwam, werd ik echter onderbroken door: “We laten u iets weten..” en met een zucht van opluchting smeet ik de deur achter me dicht. Halleluyah, maat. Ik zie mij daar nog nie direct gezellig keuvelend met de collega’s mijn stuutjes opeten, neek ze.

Wat volgde was mijn gebruikelijke interimroute, waar ze mij vriendelijk voorstelden om mezelf te gaan promoten bij één of ander textielbedrijf. “Hemeltjelief, is dat polyester?” *neemt trui vast en snuift geur op*

Ik kijk er al naar uit, ik maak er vast carrière.

10 Responses to ' Debet, credit en polyester. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Debet, credit en polyester. '.

 1. malder said,

  on June 19th, 2006 at 11:39 am

  De beste manier om pijnlijke sollicitaties door te komen, is om zelf op te stappen als je voelt dat het fout begint te lopen. Iets in de zin van: “mevrouw, het is mij duidelijk dat u op zijn zachtst gezegd niet in mij geloofd. Nog een prettige dag.”

  En daarna pis je in hun brievenbus.

 2. Zaloezie said,

  on June 19th, 2006 at 12:43 pm

  En kak je in hun urinoirs.

 3. Liesbet said,

  on June 19th, 2006 at 12:45 pm

  Gelooft, Maldie.

  Je stelt me teleur. :cry:

 4. Hooch said,

  on June 19th, 2006 at 4:25 pm

  Maar da’s met opzet. Omdat ze hem zeker niet zouden aannemen.

 5. caramel said,

  on June 19th, 2006 at 4:27 pm

  Nu vervoeg je zelf al “nee”.
  Peperkoeken hartje gestolen?

 6. Carreet said,

  on June 19th, 2006 at 8:01 pm

  Amma Gad, is dat een grafische rekenmachine? *neemt rekenmachine in de hand & snuift de geur op*)

  /strijk

 7. Flurk said,

  on June 20th, 2006 at 12:00 am

  hoe ruikt een grafisch rekenmachien in feite? beter dan een gewone? kan ni anders he :mrgreen:

 8. beebz said,

  on June 21st, 2006 at 10:05 pm

  ma kim ge zijt zo grappig en we zijn zozat van de sangria dame mee de hik zitten enal. tot morgen. groetjes van uw nichtje en bastiaen in barcelona. daaaag!

 9. ishku said,

  on June 21st, 2006 at 10:07 pm

  Dear lordship.. :smile:

 10. Zaloezie said,

  on June 22nd, 2006 at 8:03 am

  Neven en nichten zijn schitterend.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: