June 23rd, 2006

Als je even zonder zit.

Posted by ishku in Travak

Ik heb er zonet eentje achter de rug: een bezoekje bij de VDAB. Ookal was ik er pas vorige week geweest om allerlei info. Neen, dat pakt niet. OPNIEUW KOMEN EN VLUG WAT!

Dus ik schuif aan tafel en mijn consulente wiens linkeroog een beetje neigt naar een tic-nerveux in wording legt mij uit dat zij er is om mij te tonen wat ik kan doen, wil ik werk vinden. Ik vertel haar over de tien CV’s + motivatiebrieven die ik deze week naar CD- en boekenwinkels heb opgestuurd, over mijn mislukt sollicitatiegesprek van maandag en over het gesprek dat ik komende dinsdagnamiddag moet afleggen.

“Jach..”, zegt ze keihard remmend op haar voorbereide speech. “Goed. Maar ik moet toch wel nog zeggen dat het heel moeilijk is om met een ASO diploma aan werk te geraken. Ik kan je inschrijven in een Oriëntatie-cursus als je wil. Dat lijkt me wel interessant, volgens mij weet je namelijk helemaal niet waar je heen wil.”

Tot die conclusie kwam ze toen ze vroeg wat ik wou doen in het leven. Een vraag die 10 op 10 scoort op mijn schaal van annoyance en waar ik bijgevolg niet bepaald in uitblink bij het antwoorden ervan.

En eigenlijk is het eenvoudig: ik wil bureauwerk doen, want dat is hetgeen waar ik het meest kans maak om effectief aangenomen te worden zonder hoger diploma onder mijn arm. En in mijn leisure time wil ik iets doen met dat schrijven. Hetgeen waar ik echt van droom om te doen, vind je namelijk niet op de VDAB-site, in Vacature of bij interimkantoren. Daar moet je zelf aan werken en dat rolt & bolt als je genoeg geluk + doorzettingsvermogen hebt. En iedereen maar zeggen dat ik teveel droom en met mijn hoofd in de wolken zit. Hoop koesteren is ondanks miljoenen Lotto-spelers blijkbaar helemaal 1994.

Ik denk dat ik de volgende keer al huilend op mijn knieën ga binnenkruipen en mijn hoofd in haar schoot ga leggen om hulp te vragen.

“Jach, dan ga ik nu een contractje opstellen.”, zei ze waarmee ze de volgende fase van onze kennismaking aansneed. Ze klikte hier en daar op enkele links en wanneer ze voor de 15de keer (I swèar) opnieuw op een foutmelding uitkwam, vroeg ze of ik later eens wou terugkeren.

Misschien vertelt ze mij dan over de plaatsen waar ik het meeste kans maak om verpletterd te worden door neervallende Boeing 747’s. Oh boy, oh boy!

Ben ik nu een bloaze?

8 Responses to ' Als je even zonder zit. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Als je even zonder zit. '.

 1. Dominiek said,

  on June 23rd, 2006 at 5:38 pm

  Hoop en dromen blijven koesteren, de enige manier om het leven plezant te houden!

 2. freaq said,

  on June 23rd, 2006 at 7:50 pm

  Verdomme, Ishku, doé iets met dat schrijven. Ik weet niet wat, maar doé er iets mee. Stap naar een gazet, stap naar een magazine, stuur je C.V. door, vraag dat ze je blog eens checken, whatever, maar ga je kans! Niet langs elvendertig interimkantoren, maar zoek op wie de juiste man op de juiste plaats is op die redacties en waag het er op, linea recta! Wie niet waagt, niet wint, right…

 3. malder said,

  on June 24th, 2006 at 5:33 pm

  Probeer wat te freelancen. Op een redactie van een magazine/krant worden er vooral veel mensen ontslagen in plaats van aangenomen.

 4. sighlencer said,

  on June 25th, 2006 at 12:39 pm

  ik kan je mss wel binnen krijgen in een cd-winkel… laat mij iets weten als je wanhopig genoeg bent om hierop in te gaan!

 5. ishku said,

  on June 25th, 2006 at 1:46 pm

  Woriest?

 6. ellie said,

  on June 25th, 2006 at 10:54 pm

  Freaq heeft gelijk. Vandaag voor het eerst op je blog terecht gekomen, en je hebt echt een ’superpen’, een heel vlotte schrijfstijl. Volgens mij zit er voor jou veel meer als ‘bureauwerk’ in. Kwestie van erin te geloven..

 7. ChasTT said,

  on June 26th, 2006 at 9:43 pm

  En foto’s maken kan ze ook goed!

 8. Teevee said,

  on June 27th, 2006 at 12:40 am

  Ik volg de tendens hier: geef jezelf een dagelijkse i-can-do-it-schup onder het achterste en probeer iets te maken van het schrijverschap. Want talent verhoudt zich tot een diploma zoals een generaal tegenover een spion.*

  (* Vrije vertaling uit het Strategoiaans)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: