June 26th, 2006

De Grote Raad De Toon Quiz.

Posted by ishku in Muziek

Heel soms ben ik wel eens een vuile commerciële hussy. Zo was ik de eerste die koortsachtig de rekken van De Colruyt doorzocht op zoek naar dat nieuwe Dove Fresh-gamma, aangezien ik er waarlijks van overtuigd was dat het mijn leven zou veranderen. Hetzelfde met nieuwe kleren en mijn onlangs aangeschafte MP3-speler. In mijn dromen zie ik me dan altijd met het pas aangekochte object in de zon struinen, schalkse blikken van gebruinde casanova’s kirrend maar afstandelijk beantwoorden en omringd met een air van coolheid de lyrics van Stayin’ Alive meelippen.

In realiteit houdt de Belgische regen me meestal binnenshuis gegijzeld, is de persoon die het meest wegheeft van een casanova die kerel van Bo Frost die altijd lacht met zijn eigen mopjes en kan ik eigenlijk alleen rekenen op mijn goeie vrienden The Bee Gees om mijn dagdroom muzikaal op te vullen.
De funlovin’ bigspending flewzy had vandaag zin in een nieuwe ringtone. Dat kan mij zo soms iel fel overspoelen, zo’n drang naar onnodige luxeproducten, en meestal op de momenten waarop ik geen kluit heb om mijn koffie verkeerd mee op te vrolijken en ik het jammerlijk moet stellen met zo’n weerzinwekkend Canderel-tabletje.

Een beltoon, dus. Een monofone dan nog, aangezien mijn trusty 5510 dateert uit het tijdperk waarin je je GSM nog een paar keer kon laten vallen eer hij onverbiddelijk vervangen werd door het nieuwste model met camera/zakmes/uitklapbare strijkplank.
Aldus ging ik op zoek, als een volleerde Mario over pop-ups springend & zoals een non-melaatse op Molokai virussen vermijdend, en wat ik te horen kreeg, tartte alle verbeelding. And that means yours, yours and yours! *wijst*

Door één of andere universal flaw hebben alle werknemers van beltoonbedrijven namelijk te doen met een chronisch gebrek aan ritme & toonvastheid, en een ongezonde voorliefde voor synthesizers die je in de jaren ‘90 tijdens Sinterklaastijd in de boekjes van Oma & Opa pleegde te vinden.

Bij deze introduceer ik met veel plezier: De Raad De Beltoon Quiz. En zeg ik er alvast bij: Het is moeilijker dan je denkt.

Toon nummer 1 vind je hier.

Degene die het liedje herkent in de eerste twee seconden verdient een standbeeld.

10 Responses to ' De Grote Raad De Toon Quiz. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' De Grote Raad De Toon Quiz. '.

 1. lilith said,

  on June 26th, 2006 at 3:39 pm

  Smooth operator? :neutral:

  Ze beginnen ook altijd in het midden van het onbekendste stukje uit heel het nummer , die kerels.

 2. ishku said,

  on June 26th, 2006 at 3:40 pm

  Geen standbeeld voor jou, Killy.

 3. lilith said,

  on June 26th, 2006 at 3:43 pm

  godverdimme toh

 4. freaq said,

  on June 26th, 2006 at 4:00 pm

  Toon Hermans?

 5. freaq said,

  on June 26th, 2006 at 4:02 pm

  nee, ik weet het! Whole lotta rosie!

 6. ishku said,

  on June 26th, 2006 at 4:09 pm

  Bedankt om mijn kans op 32 comments te verneuken, Jacques.

 7. freaq said,

  on June 26th, 2006 at 4:37 pm

  :razz:

  Doe mij er anders nog eentje :wink:

 8. sunnymoon said,

  on June 26th, 2006 at 9:32 pm

  Ik had het nooit geraden! Maar toen ik de link opende verscheen er ‘Toon Hermans.wav’ bovenaan in het blauwe balkje. It made me wonder. A decoy? A ruse…? Ikzoutnieweetn’nie, ‘t was een onherkenbaar Toontje. :neutral:

 9. freaq said,

  on June 27th, 2006 at 6:50 am

  volgens mij was dat een kluchtje van Ishku: ‘toon’ hermans? :shock:

 10. Liesbet said,

  on June 29th, 2006 at 2:10 pm

  Auma God het was AC/DC.

  *knikt van nee en zucht*

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: