August 19th, 2006

De gulden middenschoen.

Posted by ishku in iPonder
Act your age, not your shoesize.

Vanmiddag stond ik voor de spiegel en kwam ik tot de conclusie dat ik een absolute kledijramp ben. Een H&M-shima van jewelste, als het ware.

Hoe meer kleren ik namelijk in mijn bezit heb, hoe minder ik in staat lijk te zijn om een deftige outfit uit mijn kast te schudden. Dat resulteert dan in een bed vol overhoop gesmeten kledingsstukken en een gefrustreerde moeder die de strijk nauwelijks kan bijhouden, het arm schaap. Ik zou het zelf doen, maar word on the strijkstreet is dat ik zelfs niet met een eenvoudige zakdoek te vertrouwen ben. Niet dat ik dat jammer vind, allerminst zelfs, maar het medelijden dat ik voor mijn moeder voel, begint zwaar door te wegen & wordt enkel overklast door allesverterend zelfmedelijden en het besef dat ik uiteindelijk al-tijd teruggrijp naar mijn trusty Carharttbroek die intussen al 6 jaar mijn onderste ledematen van enige bedekking voorziet en ik bijgevolg blijven steken ben in de “sk8ter, eastpak, adidas”-tijd, which is just no good for a 22 year old.

“No more!”, denk ik dan als ik met gebalde vuist & 6 zakken naaktbedekkers een kledingwinkel buitenstap en in mijn overwinningsroes een vreugdedansje placeer voor de spiegel wanneer ik thuiskom en alles nog eens aan pas. Slechts later komt de kater; wanneer ik effectief dien buiten te komen, word ik geconfronteerd met het feit dat àls ik al eens een deftige outfit aan mijn lijf heb, ik in de verste verte geen schoen heb die er eventueel leuk zou bijpassen. Of mij van mijn imago als eeuwige Limp Bizkit loving teenager zou kunnen afhelpen.Also, deze middag stond ik weeraleens al vloekend voor de spiegel. Schoen aan, schoen uit. Ander paar, aan en uit and so on tot ik gefrustreerd bij mijn moeder ten rade ging die me vervolgens een paar schoenen van zichzelf aanbood. A very motherly thing to do, vind ik dat. Een beetje zoals toen je vroeger zei dat je je verveelde, ze je voorstelde om de ruiten te kuisen of een stofzuiger bij de hand te nemen; de beste bedoelingen met de slechtste voorstellen eerst.

En toch stond ik me 2 seconden later met de moederschoenen aan in de spiegel te bekeuren, tot mijn spiegelbeeld mij door de spiegel heen van 2 bitchslaps voorzag & al snel met het verdict voor de dag kwam zijnde: “Double -o- negative.”

Ik sleurde er mijn tweedehandsbotten terug bij, mijn adidassen, mijn Allstars en kwam tot het besluit dat het mij aan een ‘gulden middenweg’-schoen ontbrak; de schoen die laat verstaan dat ik zowel frisky als volwassen kan zijn en niet slechts één van beiden.

De schoen laat voorlopig op zich wachten, maar ik vroeg mij dan af; wat zien gasten het liefst? De “laten we eens van een berg rollen” - schoen of de “ik ben de ernstige vrouw met fakelederen boots and I’ll cràck that whip” - schoen? Wat komt het sympathiekst over? Welke schoenen dragen jullie het liefst of meest, vrouwmenschen? En vinden jullie dat een schoen iets kan vertellen over een persoonlijkheid?

Zeg het keer, zeg ik, fully aware dat ik bij het begin van de tweede alinea de helft van mijn mannelijk lezerspubliek heb weggejaagd.

29 Responses to ' De gulden middenschoen. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' De gulden middenschoen. '.

 1. Rikea said,

  on August 19th, 2006 at 9:58 pm

  Weggejaagd? Helemaal niet. Laten we eens van een berg rollen!

 2. Teevee said,

  on August 19th, 2006 at 10:29 pm

  Fuck-me-bot-jes!
  Fuck-me-bot-jes!
  Fuck-me-bot-jes!
  Fuck-me-bot-jes!

  *kucht*

 3. Nick said,

  on August 20th, 2006 at 3:03 am

  Met all stars kun je gewoon niet mis gaan vind ik. Je kunt trouwens ook eens hun andere modellen checken die wat minder punky zijn maar toch nog cool genoeg. En te serieuze schoenen betekent bij mij meteen dat je ook gewoon te serieus en preuts bent en dat je niet durft jezelf te zijn.
  Dus be creative en al!!!

 4. Jochen said,

  on August 20th, 2006 at 7:44 am

  Botjes zijn echt niet mooi, vind ik. Dus ik zeg ook de All stars, maar dat had je wel kunnen verwachten van mij. Maar dan moet je ze wel wat meer dragen want ze zien er lik nog veels te wit uit. En te zwart.
  Ow en je moet de riekoorden eens niet gekruist steken, dat scheelt ook al.

 5. lilith said,

  on August 20th, 2006 at 9:28 am

  Dit zou ik kunnen geschreven hebben.

  Ik ben ook al jaren helemaal clueless. (n)

  Ik zie graag rokken en funky botjes op andere mensen, maar in the end loop ik wel al honderd jaar rond met rode Vans en all star-achtige diesels. Niks stijlvolle bovenkledij ook niet, wel t-shirts met grappige one-liners op die het doen op elk festival, dat ben ik zeker…

  Ik ben gewoon geen botjes-mens, eigenlijk, ik kan daar niet mee lopen en het past niet bij mij ook niet. Alles met hielen: just hetzelfde. Ben ik dan echt gedoemd om de rest van mijn dagen rond te lopen alsof ik juist van een KSA-fuif kom, denk ik dan?

  Ik heb Trinny en Susannah nodig. :(

 6. lilith said,

  on August 20th, 2006 at 9:30 am

  Ik vind dan trouwens wel weer dat 22-jarige vrouwen met allstars het sympathiekst overkomen. Maar ik ben 25, ik ga al jaren niet meer voor sympathiek, ik ga voor niets, eigenlijk. :neutral:

 7. wouter said,

  on August 20th, 2006 at 9:54 am

  wat is dat toch met vrouwen en schoenen. Mijn drie zussen zijn al een even grote ramp.

  soit, bij elke andere gelegenheid past een andere outfit en een ander schoentje.

  werk: de botjes
  vrije tijd: de all stars

  Het is dus gewoon een totaalpakket. Als de schoenen passen bij de omgeving, kleren,… zijn ze mooi.

 8. K. said,

  on August 20th, 2006 at 10:26 am

  Gisteren nog eens avond met de vriendinnen uit het middelbaar en raad o raad waar het toch over ging. De ene zweert bij pumps, zo van die barbieschoenen met een hak waar ge dan nog eens een speciale kous in moet dragen en waar ge eigenlijk alleen maar pijnlijke voeten in krijgt. Anderen dragen schoenen met nen punt, which is completely walg, mijn inziens. Ik als bijna 21jarige loop evenzeer nog steeds met adidaskes en dieselschoenen rond. De twee paar botten met hak die ik wou hebben omdat iedereen ze had staan al jaren onaangeroerd in mijn kast wegens ‘da staat mij eigenlijk niet’ en mijn enigste paar botten (in’t fluweel+die slobberen) die’k graag had en eigenlijk zodanig goedkoop waren dat ik ze na twee winters kon wegsmijten wegens afgesleten zool waren waarschijnlijk een restant van de collectie van tien jaar geleden. Wat mijn probleem is: ik vind mijn goesting niet. Tweedehandsbotten zijn nog de mooiste maar nooit in mijn maat te vinden. Ik wil enkelbotjes die slobberen met een klein hakske om daar dan mijn jeansbroek boven te doen. Ja dat wil ik. En ik vind uw bot trouwens wel mooi. Behalve de punt.

  Qua kledijl is het probleem dan weer dat ik altijd dingen koop die ik graag zie (wat al uitzonderlijk is daar ik in tegenstelling tot anderen helemaal niet graag ga shoppen) maar die dan eigenlijk niet bij de rest van mijn kleren passen. En al bij al komt het er dan op neer dat ik dus maar blijf steken in de jeansbroek-met t-shirtfase-en ritspulleke-fase.

 9. sunnymoon said,

  on August 20th, 2006 at 11:45 am

  In het dagelijks leven:
  des winters; leren botjes met moderately hoge edoch stevige hak (niet het enkelbreekgenre)
  des zomers; flipflops galore

  In het feestleven: muiltjes met killerheels (het enkelbreekgenre)

  In het vroegere leven::die hele oude bikkembergs bottinen met van die ellenlange veters (da’s nu goed fout, zeker?)

 10. ishku said,

  on August 20th, 2006 at 1:55 pm

  “En al bij al komt het er dan op neer dat ik dus maar blijf steken in de jeansbroek-met t-shirtfase-en ritspulleke-fase.”

  Dito. En ik vind mezelf nochtans meer dan dat :)

  Ik kan zo jaloers zijn op vrouwmenschen die fuckme-botjes kunnen dragen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Of feilloos leuke combinaties kunnen maken die niet jeans+shirt+pull zijn. De kalles. En ik ben nochtans overtuigd dat het mij ook deftig zou passen, jandorie.

  Ik heb zo twee paar botjes, waarvan ik één paar heel graag thuis draag, maar unfortunately een hiel van 5 cm met zich meedraagt waardoor ik ten eerste al gans anders moet lopen en al vlug overkom als een eersteklas seude :) En dat ben ik niet.

  Hartverscheurend is het. Maar ik ga ze deze winter dragen, hoor. Samen met mijn wollen rok.

  [url]http://users.pandora.be/ishku/botjes%201.jpg[/url]
  [url]http://users.pandora.be/ishku/botjes%202.jpg[/ur]

  De perfecte fuckme-botjes, ware het niet dat ik er zo belachelijk heupwiegend mee moet wandelen.

 11. Nice said,

  on August 20th, 2006 at 3:28 pm

  Hangt idd af van de gelegenheid zoals Wouter zei.
  Ik draag graag botjes met hakjes. Niet te hoge liefst, zoiets waar je nog net gezellig mee in de stad kunt gaan shoppen. Maar ik draag ze ook niet dagelijks want das niet goed voor mijn voeten en rug :wink: . Eigenlijk vind ik het net leuk om een beetje heupwiegend te lopen :oops:
  Als ik je een tip mag geven:
  wil je speels maar toch ietsje ‘ouder’, probeer dan eens van die sportschoentjes die er wat klassieker uitzien. Zoals suede ’sport’schoentjes… (Sergio Tacchini)
  Of probeer de laarsjes op de tweede foto in deze link. Het fijnste om mee te combineren is door er een dun-uitlopende jeansbroek bij te dragen (deze steek je dan in die laars). Ikzelf doe dat niet omdat het mijn stijl niet is, maar mijn zusjes doen dat vaak. Of zovan die kniebroekjes die nu zo in de mode zijn… [url]http://www.strelli.be/strelli1/IfrmGalleryDisplay.aspx?path=nl/Shoes/Women# [url]
  Ik begrijp je frustraties wel, maar zussen met dezelfde schoenmaat zijn een hemelse oplossing!! :grin:

 12. wouter said,

  on August 20th, 2006 at 4:05 pm

  “De perfecte fuckme-botjes, ware het niet dat ik er zo belachelijk heupwiegend mee moet wandelen. ”

  Fuckme botjes zijn juist fuckme botjes omdat de vrouwen die ze dragen heupwiegend rondlopen. (het zal wel een of andere oerreactie zijn)


 13. on August 20th, 2006 at 4:41 pm

  halfhoge Dr. Martens all the weeeeej!! (hoewel ik me de voorbije winter ook verleid heb gezien door botjes, zonder hak weliswaar)

  de cruciale factor bij schoenen is: ik moet ze zowel met een broek als met een rok kunnen combineren. anders weet ik toch dat ze nooit mijn favoriete paar kunnen worden

 14. Ann said,

  on August 20th, 2006 at 5:52 pm

  Zelfde probleem hier, ik ben 25 en als ik rond me kijk kleedt iedereen zich veel volwassener dan ikzelf. Ik blijf steken in het casual kleding en comfy schoenen. Ik ben ook geen held met accesoires, gewoonlijk draag ik er geen. Gewoon omdat dit makkelijk is, ik moet er ’s ochtends niet bij nadenken en neem whatever uit de kleerkast.
  In het weekend of ’s avonds probeer ik al eens wat meer moeite te doen. Over de schoenen, fuck-me-botjes zijn helemaal niet aan mij besteedt aangezien ik al waggelend over straat zou gaan dan. Schoenen heb ik liefst plat, en je kan zelfs leuke platte schoenen vinden zonder dat dit de eeuwige All Stars en dergelijken moeten zijn. Vorig jaar heb ik bvb superleuke laarzen zonder hak gekocht. De enige hak waar ik me wel aan waag is de zogenaamde “kitten heel”, een heel klein hakje dus.

 15. csbm said,

  on August 20th, 2006 at 8:31 pm

  haha! de onzekere wereld van het vrouw zijn. *maakt bovenste knoop van zijn stijlvolle overhemd los, poets zijn lederen schoenen op, maakt zijn bijpassende riem wat losser en begroet zelfverzekerd zijn spiegelbeeld*

 16. csbm said,

  on August 20th, 2006 at 8:32 pm

  *en vergeet onderweg ergens een t* :roll:

 17. isabelle said,

  on August 20th, 2006 at 8:36 pm

  oké, kzal ook even reageren. Volgens mij kunt ge niet goed doen voor gasten. Doorgaans draag ik ( suprise suprise ) hakjes en botjes … Volgens mijnen vent : ” nice … very sexy …” Maar dan kom ik op een luie zondag af met mijn trendy jogging-achtig broekse, met mijn sportschoentjes en trendy, doch vrouwelijk topje en mijn haren lekker wil af … reactie van mijnen vent ” oooooooooo zoetje, azo zie je er veel jonger uit ”

  oké, mijn vrouwelijke conclusie zegt me aldus : ik kleed me gelijk een ouw wijf. Thank you boy, love you to :(

 18. caramel said,

  on August 20th, 2006 at 9:55 pm

  man, die foto. tis gelijk Wilson…

  (die kerel uit Deinze met een treintje of een paaskuikentje op zijn brommerhelm)

  hij heeft een eigen kledinglijn. (serieus!)

  en trekt er verdomd goed op :eek:

 19. tomadde said,

  on August 21st, 2006 at 12:48 am

  Hoe wijs is het eigenlijk niet dat vrouwen zélf de term ‘fuck-me-botjes’ beginnen te gebruiken.

  Anyway, botjes zijn sexy en classy … maar dan moeten het wél échte fuck-me-botjes zijn met heels en ne scherpen tip. Ik krijg het schijt van die botten die noch mossel nog vis zijn met nen afgeronden tip. Dat is zo ‘ik wil sexy doen maar durf toch niet goed’ …

  Al kunnen allstars ook enorm hot zijn vind ik … in de combinatie die isabelle hierboven omschrijft …

  De conclusie is dus niet dat ge niet goed kunt doen voor gasten, maar dat het eigenlijk om ‘t even is :mrgreen:

  Zo lang er maar “fuck-me” vanaf druipt … :cool:

 20. lord cms said,

  on August 21st, 2006 at 9:11 am

  wat geeft iedereen met botjes die een vrouw als een omhooggevallen seut doen waggelen gelijke en eend met een kurk in haar gat of iets wat er in gezeten heeft en nog altijd niet goed voelt…

  no fukking allstars

  deftige open schoentjes (al kan dat je ook wel frêle seutige truttige look bezorgen)
  of gewoon een sportieve schoen (geen sportschoen, een lederen of een suede schoen met veters)

  keuze genoeg toch?
  :p

 21. Brin said,

  on August 21st, 2006 at 12:15 pm

  De story of my laaif :roll:
  25, going on 26 and today I’ve been mostly wearing my allstars… Op hakken zie je mij niet lopen, dat duurt ZEKER nog 10 jaar peisk!

 22. the hankster said,

  on August 21st, 2006 at 1:05 pm

  Zeesletsen!

 23. Liesbet said,

  on August 21st, 2006 at 1:44 pm

  Gij dikke vette rijke neude, gij. Ja!

 24. madelien said,

  on August 21st, 2006 at 1:53 pm

  wilson, haha, die ken zelf ik. heb er nog leutige foto’s van, van toen mijn vriend moest optreden op de 1 mei viering in Deinze. die kerel is een monument.

  maar anywhoo, to the point, met leren botjes kan je zelden of nooit iets mis doen.


 25. on August 21st, 2006 at 7:09 pm

  ik zweer al jaren bij all stars, ik heb dan ook 6 paar in allerij kleuren en soorten zodat ze wel bij het meeste van mijn kleren passen.
  maar overlaats kocht ik Pums, gewoon bruin en tamelijk neutraal ,als ik dan eens iets deftig aan moet , of ergens deftig naar toe moet (solicitatie of zo) dan kan ik die aan en dat ziet er anders uit.

  maar toch de beste schoen is een allstar schoen!
  go for it girl

 26. Trinn- i. said,

  on August 21st, 2006 at 9:13 pm

  1. luister nooit naar mijn vent. zijn zeesletsen zullen tijdens de winter op mysterieuze wijze verwijden, maar hij weet nog van niets.
  2. geen compromissen. ook al doen uw voeten er pijn van, ook al krijgt ge er rug-afwijkingen van: hoge hakken, hoge hakken, hoge hakken.
  3. enige uitzondering op 2. : teenslippers bij +25 graden. Wel teennageltjes lakken.

  het is graag gedaan.

 27. Trinn- i. said,

  on August 21st, 2006 at 9:14 pm

  verdwijnen

 28. tomadde said,

  on August 22nd, 2006 at 4:58 pm

  Hankser beseft niet goed hoe content hij wel mag zijn zeg. Een madam die zweert bij hoge hakken …. sigh … ‘t leven is niet eerlijk :sad:

 29. botjes said,

  on November 15th, 2006 at 5:44 pm

  Botjes zijn zo ongelooflijk sexy, allstars zijn het omgekeerde: absoluut afstotelijk!

  Bweurk, weg ermee!

  Groetjes vanwege een jongen

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: