September 27th, 2006

Dode beesten op mijn baan.

Posted by ishku in Uncategorized

Ik sjeesde vandaag langs de baan en werd intriest toen ik reeds twee met ingewande uitpuilende egeltjes mocht aantreffen op weg naar werk. “Oh God, z’is daar weer mee haar beest’n.” Ik hoor jullie oogrollen tot in Deinze, maar luistert.

Ik kwam aan de brug en daar zat een witte duif. En ze bleef zitten. En ik reed aan 2 meter per uur door, en ze bleef zitten. En ik zette mij in achteruit en reed in een wijde bocht om haar heen. “Ten dode opgeschreven, zijt ge!”, dacht ik nog weemoedig bij mezelf toen ik mijn weg verderzette, tot mijn aandacht getrokken werd door een overhoop gereden eendje en twee fellow duckfaces die zich gevaarlijk dicht bij de rand van de weg begaven.

Ik vraag mij dan af: “Wat schéélt er in godsnaam met die beesten?”

Allez, ge ziet van ver iets aan zeventig kilometer per uur op u afkomen en ge blijft gewoon zitten. Denk dan toch na! Als ge blijft zitten, gaat ge dood en mag ik langs u passeren en de ganse dag schlécht lopen van al dat dood gedierte dat mijn weg gekruist heeft. En de beulinge die dan aan mijn banden hangt enal.

Schlécht kom ik ervan! Dat bloed op het asfalt, die pluimen of vacht die in’t rond gezwierd is, bweurgh. Op den duur zout ge schui zijn als ge al nen tak blaren op de baan ziet liggen, jongens. En het teken dat ik dialectisch begin te klappen, wil zeggen dat het mij waarlijks wat doet.

Ik ga daar toch ne keer iets tegen doen, denk ik. Maar whu-whu-whu-whuuuut?

En ow; de duif lag wel degelijk dood op de terugweg. En toen zag ik een verloren fazant op de velobaan trippelen.

Bitchin’

15 Responses to ' Dode beesten op mijn baan. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Dode beesten op mijn baan. '.

 1. flangé said,

  on September 27th, 2006 at 8:45 pm

  Het zou maar eens een wandelende tak moeten zijn.

 2. dsp said,

  on September 28th, 2006 at 5:21 am

  Om eens de simpele duif :wink: te spelen: helpt claxonneren niet?

 3. freaq said,

  on September 28th, 2006 at 5:54 am

  Nee, dan steken ze misnoegd hun vuist op.

 4. dsp said,

  on September 28th, 2006 at 9:49 am

  En verwijten ze je een roekoeloos chauffeur te zijn? :cool:

 5. Bert said,

  on September 28th, 2006 at 4:16 pm

  Tis blijkbaar den tijd want ik heb ook al onnoemlijk veel platte stekelkes/egeltjes langs de weg zien liggen…

 6. Jochen said,

  on September 28th, 2006 at 5:52 pm

  Mij moe je ‘t nie zeggen. Die beesten zijn gevaarlijk ja!

 7. Hooch said,

  on September 28th, 2006 at 8:22 pm

  beulinge :mrgreen:

 8. beebz said,

  on September 28th, 2006 at 11:29 pm

  Op den E40 tussen “Aalter 1500m” en den afrit zelve:

  twee katten op de pechstrook.

  Schone katjes.

  Ik versta da nie meer :sad:

 9. Pieter-Paul said,

  on September 29th, 2006 at 9:03 pm

  Schiet ze van de baan?

 10. pieter said,

  on October 1st, 2006 at 12:09 am

  Het kan straffer: er zijn nog mensen die als ze een mooi stukje vlees zien liggen langs de weg (roadkill), het meenemen naar huis om het op te eten. Er stond een artikel in de humo, best interessant maar niet echt appetijtelijk…

 11. lord cms said,

  on October 2nd, 2006 at 1:02 pm

  ja ik rij nog liever stomme mensen overhoop dan zo’n lief onschuldilg beestej! gij nietsontziende vreselijk wrede dierenvermoordenaarster!

 12. Liesbet said,

  on October 2nd, 2006 at 3:48 pm

  Schiet ze van de baan. :)


 13. on October 2nd, 2006 at 7:56 pm

  misschien een dieren-zebra-pad ontwerpen … alle dieren met fluorescerende stof besproeien ?:) … ik wil ook meedelen dat ik vandaag per ongeluk een soort rat heb geraakt op de smalle baan langs de Schelde …


 14. on October 2nd, 2006 at 8:56 pm

  Ik heb vroeger nog een paar jaar padden overgezet. Niet echt plezant om in den donker in een emmer naar koude paddelijfjes te grabbelen, maar allé, hun bronstig gekwaak toen ze eenmaal de paarvijver hadden bereikt maakte veel goed…

 15. Tom said,

  on October 3rd, 2006 at 2:45 pm

  vraag het eens aan Pluis de Fietsmuis?
  http://www.fietsmuis.nl/

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: