October 29th, 2006

There goes the neighbourhood.

Posted by ishku in iPonder

Het is alsof ik de laatste tijd een derde oog op mijn hoofd meedraag. Alsof, gelukkiglijk, anders zou ik mijn froefroe moeten laten groeien en custom-made wintermutsen moeten laten maken en komt daarmee keer af op familiekerstfeestjes.

“Ah Kim, nog geen lief?” -“Nee, maar mijn derd’oog al keer gezien?!” *removes eyepatch*

Nein, het is een extra oog dat solementéj aandacht heeft voor huizen, boerderijtjes & woonboten en welke elementen ervan ik later in mijn eigen huis zou implementeren. Ik denk dan aan glazen erkers, ronde ramen, blauweregen die op de buitenmuren woekert en liefst een datum uit de 19de eeuw in mijn gevel gemetst, maar voor de rest kijk ik op geen detail meer of minder.

Ik heb altijd gezegd; het huis dat ik later zal bewonen, zal er één zijn die mij zal aanzetten tot schrijven. Flauw excuus om nu nog niet te moeten schrijven, I know, maar tóch! Het zal het toonbeeld van gezelligheid worden en ik zal er met strenge hand regeren. Tot ik wanhopig genoeg ben om mijn kat over de haag te smijten in de hoop mijn buurman te strikken voor wat good old Douwe Egberts en een stuk of 5 kinders, natuurlijk.

Anyhow, ik heb inmiddels al een paar huisjes en boerderijtjes in mijn archief zitten die ruim voldoen aan al mijn wensen en groot was dan ook mijn spijt toen ik een aantal maanden geleden ontdekte dat ze eentje ervan met de grond gelijk zouden maken en zouden vervangen door maar liefst 68 nieuwe woonsten. Permission to barf.

Acht-en-zéstig nieuwe woonsten, allez kom zeg! In mijn rustig boerendorpje dat ooit de rand van de beschaving werd genoemd. Mijn hert bloeit en mijn verstand vraagt zich af of wij Grammenaars dat allemaal maar moeten aanvaarden. Zo van die identieke nieuwbouw huizen gemaakt uit moderne bakstenen waarbij ge vanuit uw badkamer kunt zien wat voor witlof uw gebuur gebruikt bij zijn witlof in den oven, bwuarghf.

Bij deze: vaarwel schone waterput, klimop op de muur en statige treurwilg. Ik hang mijn figuurlijke takken mee met u. Figuurlijk, want gelijk dat dat derde oog nog niet genoeg zou zijn..

5 Responses to ' There goes the neighbourhood. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' There goes the neighbourhood. '.

 1. flangé said,

  on October 29th, 2006 at 3:46 pm

  It’s the economy, stupid.

 2. Dominiek said,

  on October 29th, 2006 at 4:26 pm

  Moest je kaas (of hesp) gegeten hebben van huishoudelijke waanzin en tuinwerkzaamheden, dan mag je vanaf eind van de jare mijn stee komen bevolken. Kwestie van een mens tevreden te stellen met een dak boven haar hoofd en zélf ook continu in een propere stulp te kunnen thuiskomen.

  Geen dank. Zet mijn savatten maar al klaar in plaats.

 3. freaq said,

  on October 30th, 2006 at 2:14 pm

  “Ik heb altijd gezegd; het huis die ik later zal bewonen”

  Allez, Ishku, denk nu eens goed na en filter er zelf de fout uit. Dan zal ik zwijgen over dat witlof bij het witlof!

  Tevens wil ik zeggen dat ik ook een boerderijmens ben. De vuilzakken in de schuur kunnen zetten en al (het gaat hem om de schuur, niet om het feit dat ik de vuilzakken ergens mag zetten), en zo’n hobbelig wegske aka dreef richting stulp, màchtig! En het kunnen ruiken als den boer met zijn aalkar is uitgereden! Een lichtjes ingezakt dak! Zo’n dorpel die al half is uitgesleten! Geniaal!
  (Maar een beetje te duur voor my humble portmoneeje, vrees ik)

 4. Roedi said,

  on October 31st, 2006 at 3:03 pm

  jeugd en studenten, doe er iets aan ! vlaanderen zit vol ! renovatie ipv bouwen ! :-)

 5. tomadde said,

  on November 1st, 2006 at 12:55 am

  Onlangs nog zitten klappen met iemand over Grammene en Gottem. Wat voor een gigantische goede investering dat zou zijn om daar een huis te kopen. They’re like Merendree, 15 jaar geleden … ondertussen beginnen ze hier ook te bouwen gelijk zot (al een jaar of 10 hoor) en zijn de gronprijzen ondertussen quasi verdubbeld!

  Bekijk het aan de fijne kant: als jullie huis eigendom is van uw ouders, dan is uw erfenis zonet een serieuze brokke omhoog gegaan. :wink:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: