November 1st, 2006

Werken in huis.

Posted by ishku in Uncategorized

Werken in huis verblijden me. Het is een nieuwe situatie, een verbreking van de dagelijkse sleur die zich er niet nevelst nestelt in Deinze-cité en ik ben blijkbaar niet de enige die er deugd van heeft. Mijn ouders slagen er probleemloos in twee dagen niet tegen mekaar klappen omwille van een grof brood, maar om de één of andere reden zorgt een simpele verschuiving van meubels ervoor dat die twee de handen in elkaar kunnen slaan zonder stiekem naar malkanders gezicht te mikken.

Ik vond het zo fascinerend om zien dat ik vanochtend zeker een halfuur met opgetrokken benen mijn ouders zitten bekijken heb alsof ik bang was dat de ijle lucht van de plaklijm vervliegen zou en iedereen terug in gewone doen zou hervallen. Zij sneed heel correct het papier uit en hij hing het met bijzonder veel kwiekheid voor een vijftigjarige aan de muur, en ze deden zij dat nog niet slecht ook, akkerdjie! Ik, bijvoorbeeld, zou major sucken in behangen, ik moet dat niet eens uitproberen, ik weet dat zo. Meten, snijden en plakken is een combinatie van werkwoorden die ik zo weinig mogelijk tracht uit te voeren, tenzij er expliciet aan mij zou gevraagd worden om iets ongelóóflijk arsi-lelijks te creëren. But who in a right mind would, really?

Anyway, alvast three cheers voor de vijf rollen ouderlijke peis en vree die nog in de gang staan te wachten.

1. Hurray,

2. Hurray,

3. Hurray!

8 Responses to ' Werken in huis. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Werken in huis. '.

 1. Roedi said,

  on November 2nd, 2006 at 1:51 pm

  haha zot kieke :razz: :razz:

 2. ishku said,

  on November 2nd, 2006 at 7:20 pm

  “Haha, zot kieke :razz: :razz: ”, krijg ik.. :neutral:

  Awel merci, peis ik dan.

 3. Roedi said,

  on November 2nd, 2006 at 9:07 pm

  hey Ishku, goed bedoeld hoor! x heel tof en grappig geschreven, heel herkenbaar, ook bij mijn eigen ouders :grin:

  en ik denk dat de rest op congé is ! (en ik zit ziek thuis) :neutral:

 4. caro said,

  on November 2nd, 2006 at 9:21 pm

  Hehe… heel herkenbaar. Mooi toch! Daar hoop ik ooit ook in te slagen se.
  Grappig geschreven ook, vandaar dat “zot kieke” peis k :wink: ! Nog zo’n schatje, die roedi… het wil soms niet altijd helemaal lukken, maar hij bedoelt het goed :pp

 5. Roedi said,

  on November 2nd, 2006 at 9:31 pm

  Turn off your mind, relax and float downstream ….. zaaaaalige slogan, Ishku !
  Tomorrow never knows … van Winston ‘O Boogie & Friends - :cool:
  (de mijne is ook van hem,”life is what happens to you etc ….)

  En Caro, pas op of ik knijp u :razz:

 6. wouter said,

  on November 3rd, 2006 at 1:46 pm

  totaal onherkenbaar….

  Wanneer mijn ouders beslissen om tot werken over te gaan stormt er hier een batterij aan werkmannen binnen die mijn vader dan op geweldig professionele wijze zit te commanderen.

 7. vleervlinder said,

  on November 4th, 2006 at 12:18 am

  ik ben 21, vrouwelijk en vollen bak ons huisje aan het behangen. en nu gij :mrgreen:

 8. maxentia said,

  on November 5th, 2006 at 4:25 pm

  Héhé! In mijn vorig leven (gehuwd toen nog) waren papier plakken en tenten opzetten de 2 dingen die ons telkens op de rand van de echtscheiding brachten. Grof brood daarentegen, waren we eensgezind over.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: