November 9th, 2006

Sneak-a-peek.

Posted by ishku in Uncategorized

Groot geheim: ik ben nogal bang van de dood. Ja, ik ben bang omdat je àlle contact verliest met diegenen die je bemint (which is ae crying shame) en zeker omdat het gelijk voor eeuwig is, mààr het feit dat je lichaam aftakelt en de controle erover niet langer in je eigen handen ligt, baart me mogelijks nog meer zorgen. Ik denk dan aan autopsie-gasten die onderling grapjes maken terwijl ze mijn gezicht in rare plooien leggen, ik denk aan buiksprekende begrafenisondernemers die me vuile dinges laten zeggen en ik concludeer dat het hele ‘mijn lichaam dat tot stof wederkeert’ niet mijn ding is.

In fact; ik zou sterven heel wat minder erg vinden, moest mijn lichaam warm & intact blijven en ergens een plaatsje in onze living, liefst ergens in de buurt van de kachel zou kunnen vinden. Wat maakt me dat, beste lezers? Buiten pijnlijk eerlijk, een grootse ijdele kalle, laten we eerlijk zijn met malkander.

Hoeveel mensen al twijfelend over hun kledijsmaak uit het pooowstkantoor zijn gewandeld simpelweg omdat ik mezelf weerspiegeld zag in het kogelvrije glas en daardoor nogal starend overkwam, weet alleen God. Ze moeten maar geen zwart dragen ook, vind ik dan. Dat is gewoon uitdagen. Je vangt een glimp van jezelf op, so why not sneak a peek of zes? Enalf.

Intussen is het zover gekomen dat geen enkele spiegel nog veilig is voor mijn ‘Ei, zie ik er wel nog altijd zo goed uit als 2 minuten geleden?’-blik, behalve waterspiegels en alle andere woorden die eindigen op een spiegel maar er in realiteit geen zijn. En ik vind dat een beetje triestig. Triestig omdat het waarschijnlijk meer onzekerheid dan ijdelheid is, en vooral omdat ik geen oppervlakkige trunte wil worden die haar zelfbeeld op haar uiterlijk baseert. Want bóy, gaat dat binnen een jaar of vijftien nogal een eindje in mijn gezicht ontploffen.

Dus bij deze leg ik mezelf dit weekend op mijn bezoekjes naar de spiegel te limiteren (10 peeks and no more!) en mijn innerlijke schoonheid terug wat op te waarderen. Allez, tot het mij tegensteekt en iemand mij wijsmaakt dat er verdroogde speekselfragmenten aan mijn wang hangen alleszins.

11 Responses to ' Sneak-a-peek. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Sneak-a-peek. '.

 1. Rendv said,

  on November 10th, 2006 at 11:52 am

  Och kind, geniet ervan zolang het kan - het gaat allemaal rap genoeg downhill :-)

  Ik ken dat gevoel dat je hier beschrijft, maar mijn sixpack is ook long gone sinds ik de 30 voorbij ben, en mijn wilde haren ben ik al nog veel langer (letterlijk) kwijt. En dan stel je vanzelf je zelfbeeld bij hoor (in mijn geval: ok, kaal(-end) - doch afgeschoren en nog altijd buitengewoon sexy - niet meer de sixpack van weleer maar vrouwen willen toch een ‘coussin d’amour’ dus dat komt goed uit, dus waarover klagen?)

  Nem!

 2. Pieter-Paul said,

  on November 10th, 2006 at 7:47 pm

  Whoaw een échte sixpack of wa? :shock:

 3. maxentia said,

  on November 10th, 2006 at 8:54 pm

  Er zit iets tussen uw tanden Ishku

 4. Roedi said,

  on November 11th, 2006 at 1:09 pm

  op je 38 jaar zal jij ook nog mooi zijn he ishku, maar op een andere manier he… de rijpheid, de maturiteit, de zelfverzekerde uitstraling … dat spreekt mannen ook aan..

 5. Tom said,

  on November 11th, 2006 at 9:21 pm

  Hint: Vraag je misschien eens af of de bezoekers van deze blog hier komen voor je innerlijke of je uiterlijke schoonheid. Of beide kan ook natuurlijk.

 6. ChasTT said,

  on November 11th, 2006 at 10:44 pm

  Hoe iemand denkt over de dood, maakt dat deel uit van innerlijke schoonheid?

 7. Heidi said,

  on November 12th, 2006 at 11:17 am

  spiegeltje spiegeltje aan de wand… ijdelheid der ijdelheden… haar naam is vrouw… :oops:

 8. Pieter-Paul said,

  on November 12th, 2006 at 1:29 pm

  Evengoed als man hoor, alleen zijn wij wat subtieler daarin.
  (Als we dan toch in iéts subtieler moeten zijn dan vrouwen)

 9. Rikea said,

  on November 12th, 2006 at 10:23 pm

  Ik deel je groot geheim zodanig dat ik er niets méér over zeg. Spiegels, pfft, negeer ze.

 10. lord cms said,

  on November 14th, 2006 at 12:13 pm

  best dat ik niet meer in een postkantoor kom…sefefns beheks je me nog met die doordingende blik van je!
  ;-)
  proficiat met uw nominatie voro weblog van het jaar btw en geheel tussen haakjes..

 11. nathalie said,

  on November 14th, 2006 at 5:45 pm

  goh, spiegels kunnen echt moordend zijn, en volgens mij niet alleen voor vrouwen :)

  maar dat van limiteren klinkt niet slecht. ik ken het gevoel: hoe meer ik in de spiegel kijk, hoe minder ik buiten durf komen. als voor elke keer dat ik minder in de spiegel kijk, mijn zelfvertrouwen met een procent stijgt… mmm…

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: