November 15th, 2006

The man with the red coat..

Posted by ishku in Uncategorized

“Ebde gij soms 50 cent, vriend?”

Zo legt hij’t aan boord, de man in de rode jas die nu ongeveer een week en een kwart de Tolpoortstraat te Deijnze poogt te terroriseren. Poogt as in: hij is er voor zover ik weet tot op heden nog niet in geslaagd, de sukkeleire. Volgens twee van mijn collega’s die hem reeds tegen het miesdoadige lijf gelopen hebben and testosteronwise practically popped a mustache on the spot, gaat de situatie ongeveer als volgt:

De man in de rode jas springt vanachter een muurtje (nadat hij waarschijnlijk al 26 minuten in hurkstand op de loer gelegen heeft en zijn been gans pijnlijk tintelt enal) en vraagt onschuldige voorbijgangers om een vuurtje of 50 cent. In geval van een ‘neen, ik geef niets’ komt hij op tien centimeter van uw gezicht hangen en vraagt hij wat uw probleem feirlijk is, en wanneer ge met ‘jawel’ antwoordt en ge 10 cent uit je portefeuille aan het vissen zijt, krijgt ge een: “Ge zoet beter gans uw portefoelde afgeven tons.”

Maar écht waar, hé. En op klaarlichten dag en alles. Dat betekent dat iedereen het slachtoffer kan worden, including me en ik heb dus waarlijk geen goesting om achter een nieuw paspoort en rijbewijs te tsjollen hé maat.

“Anyway”, zei ze in gebrek aan deftige overgang, moest die eventuality of me being mugged ooit voorvallen, zou ik graag gelijk in de films doen alsof ik doofstom ben en overmatig beginnen klakken met mijn tong opdat het zou lijken alsof ik wanhopig probéér te praten ofzo, maar in realiteit zou ik zeker gewoon doodsbang doorlopen en hopen dat hij geen machette van 25 centimeter in mijn rug plant, really.

Ik heb er dan ook niets beters op gevonden dan de laatste dagen bijzonder ostentatief met mijn paraplu rond te zwaaien telkens ik ’s avonds het Pooowstgebouw verlaat en richting auto trek. Come rain or come shine. En wanneer ik een verdacht individu in het oog krijg, poel ik nog wat extra wax-on, wax-off bewegingen om nét dat ietsje meer streetwise over te komen. Alles in de hoop dat mijn vlot uitgevoerde paraplu-manoeuvers hem enigszins zouden intimideren en hij omwille van mijn alleged martial-arts verleden wijselijk uit mijn buurt zou blijven.

Maar who am I kiddin’, right? “Schipt in zijn ballen! Schipt in zijn ballen!”, zeggen z’allemaal, maar mij kennende zit ik er maar half en half op, heb ik one friggin’ angry mugger aan mijn been en verlies ik waarschijnlijk nog een schoen in the process ook.

Anyway, als ik morgenavond in jullie gazet sta; hij had een rode frak aan hé gasten. I can just see it in the headlines:
“Winnares blog van het jaar 2006 voorspelt eigen overval.”

Mijn hits zouden zó de lucht inschieten, zeg!

18 Responses to ' The man with the red coat.. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' The man with the red coat.. '.

 1. EL Mystica said,

  on November 16th, 2006 at 11:24 pm

  net even je stats bekeken: ge doet da zonder overvaller ook nie slecht wè

 2. Hooch said,

  on November 17th, 2006 at 8:36 am

  :mrgreen:

  “zou ik graag gelijk in de films doen alsof ik doofstom ben en overmatig beginnen klakken met mijn tong opdat het zou lijken alsof ik wanhopig probéér te praten”

 3. Carreet said,

  on November 17th, 2006 at 1:22 pm

  Su-per! :mrgreen:

 4. lilith said,

  on November 17th, 2006 at 4:38 pm

  Moeha @ wax-on, wax-off bewegingen. :mrgreen:

  Stem op haar beste mensen, doe het! :aah:

 5. Roedi said,

  on November 18th, 2006 at 3:13 am

  a Karate Kid with a flair for story-telling :smile:

 6. nathalie said,

  on November 19th, 2006 at 12:12 pm

  dat is weer schitterend verteld eh - ge zijt een leuke madam, zegt dat ik het heb gezegd!

  trouwens, heb je de ZAP (met complete outagenda) al bekeken deze maand? je staat er in, met euh, erg mooie complimenten!

 7. ishku said,

  on November 19th, 2006 at 2:32 pm

  De ZAP, èy?

  Wat moet iemand doen om aan zo’n exemplaar te geraken, vraagt de egotripster in mij zich af.

 8. nathalie said,

  on November 19th, 2006 at 4:26 pm

  euhm, wel, ik heb magazine in kwestie gevonden in een studentencafeetje in antwerpen… volgens het boekje zelf, vind je het ook in ‘best frit’ en in de ‘movie max’. er wordt ook naar verwezen op www.mja.be.

  ik zal citeren :smile:
  “ishku is een beetje een vreemde blog omdat er weinig te achterhalen valt van de blogger. we veronderstellen dat het een vrouwelijke blogster is, maar excuseren ons bij deze al indien dat niet het geval is. ishku is ontzettend knap vormgegeven en de posts gaan over allerlei onderwerpen: van muziek, pc’s en alledaagse dingen. de blogster is een ongelooflijk grote beatles-fan en heeft een scherpe pen en veel gevoel voor humor. ishku verdient zeker een plaatsje tussen je favorieten.”

  nice!!


 9. on November 19th, 2006 at 7:17 pm

  Of je kan nog altijd een enorme pan onder je trenchcoat verstoppen, bij voorkeur zo’n snelkookexemplaar!

  (Mijn stem heb je alleszins)

 10. ishku said,

  on November 19th, 2006 at 7:32 pm

  Een vreemde blog met stukjes van iemand waarvan ge nie weet of het een man of vrouw is. Yeah, that’s real swell and all.

  Best da ze zeggen da ik bijzonder knap ben alleszins.

 11. lilith said,

  on November 20th, 2006 at 11:13 am

  Je weet toch dat je ook in de krant van westvlaanderen staat, kimbers?

  En ik ook, bij de weg. :cool:

 12. Hooch said,

  on November 20th, 2006 at 1:48 pm

  Powsten, lilith. Of meedoen den derden.

 13. freaq said,

  on November 20th, 2006 at 6:17 pm

  En wat zegt Lilz dan? Dank u Freaq om daar voor te zorgen :cool:

  (’t foto-onderschrift is daar wel verkeerd: het moest een collage zijn van vier blog-screenshots, uiteindelijk hebben ze er enkel den Domi ingepleurd…)

  Nu ziet ge daar dat Argentijns meiske met haar rokske, en dan het onderschrift: zit de winnaar hier tussen?

  Zucht. :???:

 14. lilith said,

  on November 20th, 2006 at 9:16 pm

  Aber freaq, ik dacht nog dat jij het was maar er stonden andere initialen onder. :???:

  Legt dat maar een keer uit.

 15. freaq said,

  on November 20th, 2006 at 10:00 pm

  Oeh, andere initialen? Stond er geen (FJA) dan? :neutral:

 16. freaq said,

  on November 21st, 2006 at 9:10 am

  Ja lap, mijn initialen zijn der af gevallen :roll:

  En die (GF), dat zetten we bij elk gepubliceerd beeldje dat geen echte fotograaf-auteur heeft…

 17. knife said,

  on November 21st, 2006 at 8:32 pm

  ik heb ook een rode jas…
  ik ben niet genomineerd
  en mijn initialen zijn TDM
  heeft iemand 50 cent voor mij?

 18. Pieter-Paul said,

  on November 22nd, 2006 at 12:37 pm

  Blijkbaar doen ze wel écht de moeite om veel van deze site te lezen, aangezien het obviously overduidelijk is dat ishku een vent is.
  Toch, ik hoop dat je wint.
  Hoewel Liesbet haar jow-oeist-tactiek ook wel erg tempting is… :neutral:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: