December 1st, 2006

Nie in de bek kijk nie.

Posted by ishku in Uncategorized, Muziek

Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, plegen ze al eens te zeggen. Ik vrees dat ik gisteren zodànig diep gekeken heb dat ik daarbij een wet of 33 verbroken heb toen ik er bekans alachter terug uitkwam. Het paard waarvan sprake bestaat uit het verjaardagscadeau van mijn ouders die er niets beter op gevonden hadden dan mij dit jaar twee kleine PC-boxen cadeau te doen. Op zich geen erg; het zijn zwarte boxen en ik ben content dat ik mijn beige voorgangers eindelijk kan terugsturen naar afzender, zijnde de vroege jaren ‘90, maar er schéélt iets aan.

Niet alleen dreig ik te verstrengelen in 16 meters draad die vanaf heden mijn bureau bedekt, maar hangt er toch wel geen friggin’ subwoofer aan, zekers? That’s right: een sub-woofer. Een woord waarvan ik dacht dat ik het nooit uitspreken zou, eerlijk gezegd. Toch alleszins niet in de vorm van: “Ik heb een subwoofer”, of “Hé daar, heb jij mijn subwoofer al gezien?” Ik persoonlijk zou het eerder een gigantische zwarte bak noemen met genoeg kracht om tegelijkertijd zes miljoen wurms en een dode gabber of twee uit de aarde te doen komen, but that’s just me, I guess.

Gisteren sloot ik dus, mij van geen kwaad bewust, dat spullement aan en koos ik ervoor om eens gek te doen en een Beatles-nummertjen op te leggen voor de testrit die komen zou. Ik kon evengoed in een Golf TDI gezeten hebben met zwart-witte rallykotjes langs de zijkanten getekend en een gast met een witte klakke aan’t stuur, alle cliché’s nog aan toe! BAM BAM BAM BAM. WURMS! WURMS! DRUGS!

Alle zanglijnen en gevoelige noten werden opgeslokt door een over-aanwezig basgitaar en ik werd er carréémenté slecht van. Ik trachtte het lawijt nog in te tomen door een fleece op mijn subwoofer te werpen, maar toen ik merkte dat de echo het geluid verbéterde, zag ik mezelf verplicht mijn acties te staken en te gaan slapen eer ik dat spel uit mijn zolderraam zwieren zou. Ik zat ver, ze, en ik had het bijna gedaan, ware het niet dat mijn ouders mij de volgende nacht in mijn slaap zouden vermoorden, moesten ze een gedeukte subwoofer in de voortuin vinden, that is.

“AND THIS ONE’S FOR THE SUBWOOFER!”

Acht, mijn ouders zijn nu eenmaal zo. Mijn moeder bijvoorbeeld. Geef haar een paar oude skibotten en ze steekt haar duim omhoog en neemt ze uit vriendelijkheid aan. Skiën doen we niet en zomaar skibotten dragen, ligt ook al niet in onze aard, maar ze zou ‘dankjewel’ zeggen en telkens de schenker komt, de botten op de schouw zetten en vertellen dat ze eigenlijk feitelijk wel goed bij ons behangpapier passen.

Toen ze vanochtend dan ook vroeg of ik mijn boxen al gebruikt had en ik langs mijn neus weg vroeg of ze dat kasticketjen niet meer ergens liggen hadden, mocht ik dan ook de woorden ‘predd’n', ‘nooit geen cadeaus meer!’ en ‘predd’n’ veelvuldig aanhoren. In that particular order.

Alles klinkt alsof Regi er een remix van gemaakt heeft en dat stemt me triest.. (hoe graag ik ook naar Regi’s World kijk, yo)

7 Responses to ' Nie in de bek kijk nie. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Nie in de bek kijk nie. '.

 1. Tom said,

  on December 2nd, 2006 at 2:00 am

  kunde dan op uwe muziekdoos niet de bastonen wat neerhalen? equalisergewijs so to speak.

  Of desnoods is er steeds nog de verfijnde truc met de schaar en de subwooferdraad.

 2. knife said,

  on December 2nd, 2006 at 12:10 pm

  in de meeste mediaplayers (itunes, winamp of die van windows) zit een equalizer.
  al zal de subwoofer wellicht blijven trillingen veroorzaken. bij momenten.
  maar hey. trillingen zijn wijs!

 3. vleervlinder said,

  on December 2nd, 2006 at 12:18 pm

  “tegelijkertijd zes miljoen wurms en een dode gabber of twee uit de aarde te doen komen”
  :mrgreen:
  en wa betekent “˜predd’n? :???:

 4. Carreet said,

  on December 2nd, 2006 at 5:18 pm

  Carréément (y)

 5. Tom said,

  on December 3rd, 2006 at 12:54 am

  ‘k vraag mij eigenlijk af of het powstkantoor van Deinze de laatste maanden een merkbare verhogen aan klanten heeft gehad. Bloglezers weet je wel.
  En mensen die op het grammense platteland rondhangen en zitten te luisteren of er iemand MIDAS roept of kikkers zit te genezen.

 6. tomadde said,

  on December 4th, 2006 at 7:41 pm

  Maar allé. Een subwoofer is fantastisch. Ode aan de basgitaar! En de kick. En alles klinkt zoveel mooier en voller. Maar ge moet hem inderdaad wel goed afstellen in uwen equalizer hé.

 7. Thorgal said,

  on December 5th, 2006 at 11:02 pm

  Ze zeggen inderdaad dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken, maar tegelijkertijd zeggen ze ook dat je moet oppassen dat het paard niet uit Griekenland komt :)

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: