December 16th, 2006

Christmucus.

Posted by ishku in iPonder

Wuk voor een triestig season to be jolly is dit feitelijk, màn?

Ten huize ishku is van een kerstboom is geen sprake omdat iedereen vergeten was dat het wel degelijk december is, en hier in Deinze hangen er nog te veel bladeren aan de bomen om van enig Winter Wonderland te spreken. Kerstkaartjes heb ik wél al gekocht aangezien ze’r tegenwoordig mee smijten, maar die liggen mistroostig op mijn bureau te liggen, smékend om beschreven te worden. Vooral ’s nachts durven ze al eens spookachtig huilend uit de hoek te komen en het zou niet de eerste keer zijn dat ik ’s ochtends wakker word met een pen in mijn handen gepropt en nasty papercuts aan de binnenkant van mijn polsen. Out to get me, they are!

Niet dat dat allemaal echt gebeurt natuurlijk. Het zijn namelijk kerstkaartjes. Kerstkaartjes leven niet.

Ach, wat keek ik nochtans uit naar plezierige kerstornamenten aan mijn loket. En supergladde entrees die mensen verplichten elkaar vast te grijpen, willen ze niet op hun bek gaan. En ingepakt in sjaals, muts & handschoenen door de sneeuw ploeteren. Het kon zo mooi geweest zijn, die algemene kerstsfeer..

En how zeg; oudejaarsavond. Dat is gelijk opeens binnen twee weken. Vorige oudejaarsavonden gingen telkens gepaard met wé-ken op voorhand plannen & polsen, en uiteindelijk thuisblijven (jawel), maar dit jaar heb ik me nog niet eens afgevraagd waar ik effectief zal voleinden, zeg. Er zit hier iets niet in de haak. Ik kon vroeger altijd zo fake enthousiast doen rond deze tijd van’t jaar.

Ben ik eindelijk aan het berusten geslagen? Is het feit dat ik geen grappige woordspeling als titel kon vinden een teken aan de wand?

Eindig ik voortaan alle blogposts met een vraagstellink?

12 Responses to ' Christmucus. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Christmucus. '.

 1. K. said,

  on December 16th, 2006 at 9:02 pm

  En te zeggen dat ik er hier zo hard naar uitkijk om in de sneeuw te gaan ploeteren volgende week. T is hier achttien graden, jonk! :shock:

 2. Anna Stesia said,

  on December 17th, 2006 at 4:29 pm

  De eindejaarsperiode is ook niet zo my cup of tea eigenlijk…

 3. Pieter-Paul said,

  on December 17th, 2006 at 7:20 pm

  Oudejaar is de scoorperiode jong!
  Iedereen scoort met iedereen!
  Behalve de lelijke mensen natuurlijk.

 4. freaq said,

  on December 17th, 2006 at 9:58 pm

  Komkom, die kunnen ook met elkààr scoren dan. Tenzij ze naast lelijk ook nog dom zouden zijn.

  Bij ons is dat trouwens niet echt de ideale scoorperiode. De kermisweken daarentegen!

 5. tomadde said,

  on December 18th, 2006 at 2:08 am

  Ik schrok me vandaag ook redelijk scheef toen ik besefte dat het volgende week al kerstavond is.

 6. Teevee said,

  on December 18th, 2006 at 3:39 am

  I-fucking-dem hier.

  Dat wordt dus nog adem inhouden, de Veldstraat inrennen tot aan de Fnac (verder ga ik niet), schaar-schaar cadeaus bijeenzoeken, afrekenen en veilig terug thuis.

  Ik zie er zó al naar uit (y).

 7. Morgada said,

  on December 18th, 2006 at 10:10 am

  how very Carrie Bradshaw of you !

  (dat vraagstellink-einde dan)
  ps, kerst rocks! Fondue ! “Prettige feesten”-lichtreclames overàl ! Met alles wegkunnen (… “want het is kerst!”) kadootjes !

  ik kan bijna niet wachten tot pasen!

 8. Liesbet said,

  on December 18th, 2006 at 5:56 pm

  Kiem, komde nie hier eten en dan gaan we gaan dansen ofzo!

 9. Liesbet said,

  on December 18th, 2006 at 5:57 pm

  Ik heb een raclette gekregen van Maarten zijn moeder? *lokt*

 10. Jochen said,

  on December 18th, 2006 at 6:51 pm

  Gaat er dan niemand commentaar geven op de fout? (n)

 11. dramoghe said,

  on December 18th, 2006 at 9:47 pm

  Die kerstmuts in de header is anders wel bééldig :roll:

 12. Zaloezie said,

  on December 19th, 2006 at 4:54 pm

  Ishku, laten we met oudejaar samen ergens op een berg een Cornetto eten en een sapje drinken.

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: