December 21st, 2006

Ik zal eens iets aankaarten, shall I?

Posted by ishku in Uncategorized

Ik ben waarlijks geschrokken van het waanzinnig aantal mensen dat heden ten dage nog trouw kerstkaartjes naar malkander stuurt. Zelf kreeg ik er de laatste jaren bedroevend weinig, dus ik dacht dat de tand des tijds gewoon haar werk gedaan had en de ondingen als ouderwets bestempeld had, maar blijkbaar zei dat meer over mìjn populariteit dan over die van het instituut ‘De Kerstkaart’, zo blijkt nu. Bittere tranen op het menu vanavond, jongens.

Vanaf het moment dat ik ’s ochtends de deur openzoom, stromen ze in horden binnen en kijken ze je als een hongerige roedel hyena’s aan. Sommigen laten daarbij hun mond zo’n beetje openhangen, en dat maakt het voor mij mogelijk om in één oogopslag de gehele mensheid te haten, iets wat ik voorheen niet kon.
“Ik wille zeels.”, zeggen ze dan.

NEE MAAR!?

Meestal falen ze te vermelden welke soort ze willen en hoeveel, waardoor ik every damn time opnieuw mag vragen of hun briefwisselink al dan niet prioritair verstuurd moet worden. Woorden als ‘kerstzegels’, ‘buitenland’, ‘prior’ en ‘hoevele’, hoop ik dan ook in 2007 nooit meer uit te spreken, which should be quite tricky really gezien mijn line of work, maar ik vind er wel iets op.

’s Avonds kom ik dan ook helemaal afgepeigerd terug thuis, met de geur van oude mensen en hun moldy portefeuilles helemaal in mijn kleren getrokken, en het vooruitzicht dat ik de volgende dag weer zestienduusd keer hetzelfde zal mogen zeggen.

Maar heykes! Ik mag de ganse dag op mijn leeg en bijgevolg zwaar uitdijend gat zitten en af & toe mag ik eens een studmuffin voorzien van zegels en een vette knipoog, dus recht op klagen heb ik eigenlijk niet. Maar ik zal toch wel een beetje content zijn eens het januari is en de goedheid van de mensen zich terugtrekt in de donkerte tot er weer een seizoen of drie gepasseerd is. Met een beetje chance zit ik dan ergens met een ganzeveer een boek te schrijven in één of andere ingesneeuwde Irish Pub, met een half of lager op mijn tafel en een hete stoof aan mijn voeten. Meer moet dat niet zijn.

En ik heb toch tenminste mijn knack voor kick-ass woordspelink-titels terug, ewaar.

13 Responses to ' Ik zal eens iets aankaarten, shall I? '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Ik zal eens iets aankaarten, shall I? '.

 1. pironik said,

  on December 21st, 2006 at 8:21 pm

  13 bizniz seat tembers noar ‘t vrende?

  bah kerstkaartjes. en in de toegestuurde wensen herken je opeens heel pijnlijk je gebreken…

 2. sunnymoon said,

  on December 21st, 2006 at 11:15 pm

  aankaarten, hahahahahahahahahh!! *heeft rimpel in het voorhoofd van het doordenken op de woordspelink*

 3. maxentia said,

  on December 21st, 2006 at 11:31 pm

  woordspeel vooral voort in 2007! Zal ik je een kaartje sturen ter aanmoedigink?

 4. freaq said,

  on December 22nd, 2006 at 8:51 am

  ik vind ‘kerstkaarten als ouderwets bestempelen’ goed gevonden qua spelink van het woord :p

 5. Rendv said,

  on December 22nd, 2006 at 10:30 am

  Vreend content dakkik in den buro in Bruusel zit, collega! Geen eau de mémé alhier! (Hoewel het somtijds niet veel scheelt)

 6. tomadde said,

  on December 22nd, 2006 at 1:10 pm

  Over die prior zult ge u alleszins al geen zorgen meer moeten maken hé. De non-prior wordt toch afgeschaft? Vuile afzetters! Zeg het ze daar maar eens.

 7. Hooch said,

  on December 22nd, 2006 at 1:39 pm

  Tommade: de sjmeirlappn.

  Ik vind kerstkaarten ook zo raar zo. Dat krijg je van mensen waar je een heel jaar lang niks van hoort ofzo. Oardig.

 8. Tom said,

  on December 22nd, 2006 at 3:39 pm

  geen non-prior meer?

  en als ik nu eens WIL dat mijn brieven er hun tijd voor pakken om naar bestemmeling te slenteren ipv zich te haasten als een email?

 9. ChasTT said,

  on December 23rd, 2006 at 10:22 pm

  Zeels? Buitenland? #@¢ Niet aan gedacht! Nu zit ik hier met een heuse shitload aan kaartjes zonder zegels. Bwa, dat komt er nu eenmaal van als je twee dagen Ishku’s blog niet leest huh!
  Het begint er hoe langer hoe meer naar uit te zien dat mijn goedheid pas in januari gaat aankomen…

 10. Rose said,

  on March 8th, 2007 at 11:47 am

  Thanks bro! Real good work!

 11. Cathy said,

  on April 7th, 2007 at 11:44 am

  Hi there! Your site is cool, indeed! Would you please also visit my site?

 12. Sharon said,

  on April 7th, 2007 at 11:44 am

  Very well! Your site is neat! Please visit my site too:

 13. Merideth said,

  on April 7th, 2007 at 11:44 am

  This site is very nise and helpfull! Please visit my homepage too:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: