January 5th, 2007

Steenkool.

Posted by ishku in Wayback

Ik bladerde zopas door de foto’s die ik een paar dagen geleden voor ontwikkeling ‘t Kruidvat had binnengestoken, en het is alsof ik nu pas écht realiseer dat we geschiedenis aan het schrijven zijn. Echt’n de waarheid. Het zijn foto’s die twintig jaar later zullen zorgen voor gelach en gewijs van de jongeren uit, en mijmerink van de oudjes die toen nog in hun twintigerjaren waren. De baby’s van nu worden wat wij nu zijn, en soms probeer ik me voor te stellen in hoeverre die baby’s nu al lijken op de jong-volwassenen die ze zullen worden.

Of hun haar of kleur van ogen nog gaat veranderen, of ze als vetzakskes of magere panlatten door de puberteit zullen stappen en ze veel puist’n gaan krijgen wanneer het testosteron zijn werk begint te doen. Soms stel ik me ook voor dat ze iemand leren kennen op café en zeggen: “Hallo, ik ben Noah.” Alsof ze het echt menen en al 21 jaar die naam met zich meesleuren. Ik kan mij dat allemaal zo moeilijk voorstellen, en toch hou ik mij er graag eens mee bezig als ik mijn breinaalden even beugezien ben. (*crowd goes ‘unk?’*)

Ik steek het op de analogie. ‘t Is de analogie die mij terugvoert naar mijn kindertijd vol momenten met helle flitslichten die nog minutenlang pijnlijk op mijn netvlies nazinderden. Niet dat ik het mij herinner, maar het kan bekanstkt niet anders aangezien mijn moeder voor elk van haar kinders (dat zijn er 3, aandachtige lezer) een album kunnen vullen heeft met allerlei foto’s en krullerige teksten met jaartallen, gebeurtenissen of “vrolijke” kwinkslagen naar de kijker toe.

A la:

“Onderbroekjes uitdoen gaat vlot, maar ze terug aantrekken gaat wat moeilijker.”, waarop ik als vijfjarige met twee benen in één onderbroekspijp getroubleerd de camera inkijk, mij niet realiserend dat gans mijn derrière on full display staat en zàl staan voor eeuwig en eeuwig en eeuwig & altijd. Zo van die dinges.

Ik wil dat ook aan de klein mannen van nu geven. Een beetje analogie met korrels, flitslichten en slechte cadrage. Omdat ik van ze houw. En ook omdat iek kieck oewp tegendroadshaid natuurlik, ahjoa.

Steenkool is de toekomst!

4 Responses to ' Steenkool. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Steenkool. '.

 1. vleervlinder said,

  on January 5th, 2007 at 11:48 pm

  steenkool…? :/

 2. Tom said,

  on January 6th, 2007 at 12:03 am

  Zo’n zever jong, ge zou beter een slabbeke aan doen!

  Kheb der een uitroepteken achter gezet zodat het duidelijk is dat ik het niet he-le-maal meen.

 3. Liesbet said,

  on January 6th, 2007 at 5:34 pm

  Het is brutin!

 4. Roedi said,

  on January 6th, 2007 at 5:49 pm

  steenkool is de gefossiliseerde herinnering van iets wat ooit was..
  vleervlinder, succes op de Meir hee :-)
  hey Ishku, beste wensen he !! :mrgreen:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: