March 20th, 2007

The final voyage.

Posted by ishku in iPonder
Just cruisin'.

Vandaag kreeg ik van your average meetje een pak overlijdensberichten in mijn handen gestopt. “Prior alsteblief, juffrouw.”, en wie ben ik om haar iets te weigeren, niewaar? Het was alleen maar al de 7578ste keer dat me het gevraagd werd, maar ik blijf daar ijzig koel onder, ik.

Anyhoo, toen ze weg was, keek ik wie dan wel het bijltje had mogen leggen. Niet dat ik daarginds in dat Oost-Vlaamse gehucht maar iémand ken (behalve overly frequent visitor TMDE), maar ik weet het gewoon graag. Hoe oud ze geworden zijn, wie ze achterlaten, yada yada. Je weet wel, the kind of stuff Big Brother is made of.

Er stond: “John Doe, plots overleden aan boord van de “Costa Victoria” op de Atlantische Oceaan.”, maar dan op een iets correctere wijze verwoord. En zijn naam was niet echt John Doe.

“Waaw”, dacht ik. Wat een mooie zin voor op een doodsbrief. Seriously, hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze naar de andere kant getrokken zijn met behulp van een eenderetestrak cruiseship? Of dat ze overleden zijn al varend over de Atlantische Oceaan? En piraten & drenkelingen tellen niet als antwoord.

“Waaw”, zeg ik alweder daarop. Het is eens iets anders dan “Overleden in ‘t UZ in Gent, gesterkt door de laatste Sacramenten”. En ik was er gelijk écht van gepakt. Wat een mooi einde. Hij zou waarschijnlijk wel liever thuis, omringd door zijn naasten, gestorven zijn enal, maar een deel van mij weet dat eigenlijk nog niet zo zeker.

Zeventig something zijn, arm in arm met uw partenaire op een cruiseship van uw margarita zitten nippen en plotseling mogen doodgaan. Het lijkt me feitelijk nog wel wat.

9 Responses to ' The final voyage. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' The final voyage. '.

 1. lilith said,

  on March 20th, 2007 at 8:26 pm

  Of zeventig zijn en met uw dronken kloten van den boot vallen, dat kan natuurlijk ook. Maar het uwe klinkt romantischer. :)

 2. freaq said,

  on March 20th, 2007 at 8:47 pm

  Ik zie Nicole en Hugo daar nog voor iets tussenzitten.

 3. beebz said,

  on March 20th, 2007 at 10:15 pm

  ‘t zal nie voor niets zijn da ze dermee gaan stoppen….

 4. Hooch said,

  on March 21st, 2007 at 9:50 am

  En wat ik me dan afvraag: heeft zijn vrouw dan nog naast hem moeten slapen de hele terugreis?

 5. Rendv said,

  on March 21st, 2007 at 10:55 am

  Ja gelijk die ene die op dat vliegtuig den emmer geschopt heeft en dan in eerste klas gedumpt is. Wat sommige mensen er toch voor over hebben he :-)

  Wel ambetant voor die mens die er naast zat… Die dooie tot daar toe, daar heb je zoveel last niet van, maar die familieleden die kwamen huilen en jammeren, dàt moet ambetant zijn. En die had dan 4000 euro betaald voor de vlucht…

 6. roedi said,

  on March 21st, 2007 at 6:13 pm

  met al die virussen aan boord van die cruises tegenwoordig, verschiet ik daar nie van :???:

 7. platonov said,

  on March 22nd, 2007 at 2:16 am

  en zeemeeuwen :shock:
  Na Hitchcock is m’n leven nooit meer hetzelfde geweest.

 8. Hooch said,

  on March 22nd, 2007 at 11:12 am

  En in feite:

  Gijse nieuwsgierige tinke.

 9. GDB said,

  on March 23rd, 2007 at 9:53 am

  Thus, thou worked also for the Post Office.
  Me too.

  Join the club of the insane.

  Be seated and take whatever it takes (your life).

  Greetings,
  GDB le mal aimé

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: