March 22nd, 2007

De Maand der Financiën.

Posted by ishku in Maand der Financiën.

Vijftien uur zevenenvijftig. De zon laat zich tussen de buien door ook nog eens zien en de zen in het postgebouw verdwijnt plotsklaps wanneer een doorleefde “screw” tegen de muren opbotst. De ’screw’ kwam van mij, clearly, aangezien mijn vuile angelsaksische mond nooit om een onorthodox swearword hier & daar verlegen zit. Van shit naar fuck naar crap naar bugger tot screw. I’ve come a long way, I have.

Tussen de klanten door pleeg ik al eens mijn rekeningsaldo te raadplegen en toen ik merkte dat er een ‘80′ stond waar er in het begin van maart 1500 stond, viel ik eventjes keihard van mijn stoel. Figuurlijk, want mijn vitale levensfuncties en ik; dat bolt goed. Maar tachtig euro, jongens. Dat is wel eventjes te zot voor woorden. Maar niet zó zot als je bedenkt dat ik al drie weken op rij mijn vrije dagen besteed aan kledingwinkels plunderen. En niet om een tankbeurt of 7 per maand verlegen zit. En graag dingen koop enkel omdat ze er nieuw uitzien. En bestaan.

In short: ik denk dat het veilig is om te zeggen dat mijn eens zo onschuldige gat in mijn hand geëvolueerd is naar een gapende wonde waar het bloed letterlijk uitgùtst, eventually leading to an untimely death. En mezelf, bijgevolg jammerlijk geborgen in een doodskist gemaakt uit samengeplakte kartonnen warenhuisdozen.

En net omdat ik dat niét zie zitten, roep ik de maand april officieel uit tot Maand der Financiën. Ik hoop dat jullie alvast meer onder de indruk zijn dan mijn bankuittreksels, waarbij mijn woorden enkel hoongelach uitlokten. In fact, als ik mijn ogen lichtjes toenijp, durf ik zweren dat mijn laatste uittreksel een gigantische 3D-smiley herbergt, de fucker.

Anyhoo, mijn Maand der Financiën dus, houdt in dat ik àlle kasticketjes (en hierbij bedoel ik wel degelijk àlle kasticketjes) deftig bijhoud, per dag sorteer en hopelijk op het eind van de maand zie waar ik toch telkens zo vreselijk hard de mist inga. Kleren hoef ik alvast niet meer te kopen voor de komende zes seizoenen, dus dat zal al een serieuze hap schelen, maar toch. Het kan me alleen maar deugd doen om eind april 5 kilo kasticktjes onder mijn neus te vinden en te beseffen dat ik alweer een stap verder verwijderd ben van een eigen kribbe sans parents.

Dit allemaal in de categorie: leer jezelf eens een lesje. Want het is nodig. Also, stap alvast mee in het wel & wee van ishku’s portemonnee.

Zijn jullie er klaar voor, Blankenberghe?! Money money money mooo-neiy Mo-neiy!

13 Responses to ' De Maand der Financiën. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' De Maand der Financiën. '.


 1. on March 22nd, 2007 at 10:29 pm

  Als we mee mogen loeren naar de kasticketjes, is het goed.

 2.  freaq said,

  on March 23rd, 2007 at 8:20 am

  Ik heb me dat vorig jaar ook eens voorgenomen. Ik hield het niét vol, maar in Ishku, we trust.

  *onderdrukt monkellachje*


 3. on March 23rd, 2007 at 9:03 am

  En alles in excel zetten hé, met grafieken en al! Zo kunnen we nagaan of het gat in de hand groter is op bepaalde dagen of tijdstippen.

 4. Hooch said,

  on March 23rd, 2007 at 1:17 pm

  Wedden dat je het niet volhoudt?


 5. on March 23rd, 2007 at 1:47 pm

  En in de reeks miereneuken: Blankenberghe is zonder h, meistje!

  *geeft toch een bemoedigend schouderklopje en skoept ondertussen uw portefeuille*

  …kzal nog es helpen.


 6. on March 23rd, 2007 at 3:44 pm

  Ach, dat moet lukken.
  Misschien niet meteen terug 1500, maar die 80 behouden, probeer dat al, jij koopverslaafde! :)

 7. Bruno said,

  on March 25th, 2007 at 4:07 pm

  Leuk idee, die zelfconfrontatie :) . Aangezien je te weten wil komen waar het gat in de hand dan precies zit, moet je wel je huidige uitgavepatroon behouden en niet speciaal gaan beknibbelen. Maw nog één maand dolle pret :) .

 8. rendv said,

  on March 26th, 2007 at 12:28 pm

  Eerst en vooral een nieuwe computer kopen waar je excel vlotter kan op draaien (no matter wat je nu hebt, nieuw is beter - en ziet er nieuwer uit). Dan een groter scherm kopen, want voor excel heb je nu eenmaal een groter bureaublad nodig. Je hebt al een 17 inch tft? Niet goed genoeg, je hebt minstens een 21 inch nodig, liefst twee naast mekaar for productivity reasons. Dan een pocket pc kopen, zodat je je uitgaven meteen en on-the-fly kan noteren in pocket excel, en dat dan automatisch synchen met je nieuwe pc. Een nieuwe laserprinter heb je ook nodig, want face it, rapporten moet je kunnen afprinten.
  Dat is ongeveer hoe ik aan zoiets begin. :-)


 9. on March 26th, 2007 at 12:41 pm

  Beter een gat in je hand dan een hand in je… tjah.

 10. ishku said,

  on March 26th, 2007 at 3:47 pm

  Hebt ge daar drie dagen aan zitten werken?


 11. on March 26th, 2007 at 3:50 pm

  :grin:

 12. jeronimo said,

  on March 27th, 2007 at 1:53 pm

  bon, naar camping djamboree in blankenberghe ga ik alvast dit jaar niet
  :D

 13. vleervlinder said,

  on March 30th, 2007 at 3:00 pm

  doe da ne keer in mei, ik verjaar in april :shock:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: