April 12th, 2007

Demolition baby.

Posted by ishku in Uncategorized

I - am - knackered.

De werkdag, auma Gaad, leek wel een friggin’ ééuwigheid and then some te duren, en toen ik éindelijk thuiskwam, stond mijn 1 jaar oude, veel te actieve babyneef me aan de keukendeur op te wachten. Pas op, ik ben er graag mee bezig enal, maar ik ben ook heel blij als hij zoals nu, as we speak, een verdieping lager op zijn duim ligt te tsjoez’n en zelfstandig ademen buiten beschouwing gelaten, perfect kan doen alsof hij in een diepe coma ligt.

De eens zo jeugdige ouders die ík mocht meemaken in mijn kindertijd, zijn intussen grijzende vijftigers geworden en bijgevolg niet meer zo kwiek & funky als in hun twintigerjaren. En dus word ik, als jongste snaak met ‘de jongste benen’ verantwoordelijk gesteld voor het in de gaten houden en bijsturen van àlle baby-activiteiten. Dat houdt in dat ik mijn vrije tijd mag vullen met 17 keers aan een stuk een toren bouwen om hem twee seconden later helemaal te laten afbreken door Demolition Baby, en daarenboven nog eens ‘BRAVO!’ moet roepen ook.
Of zeg maar, 48 toertjes rond de salontafel mag trekken om de ontwikkeling van zijn beenspieren en evenwicht optimaal te bevorderen. Na een halfuur van dat, is mijn brein meestal mush en doe ik alsof ik een geluid hoor om vervolgens mijn verantwoordelijkheid én de baby zo vlug mogelijk door te schuiven naar het dichtsbijzijnde pratende zoogdier. Negen kansen op de tien blijkt dat mijn moeder te zijn. Hoe ze het allemaal blijft poelen, is me een raadsel, maar ik ben ervan overtuigd dat er amfetamines in’t spel zijn. Anders plek genoeg om ze te verstoppen. Dubbele bodems in confituurpotten enal. Ik ken dat.

Hanyway, vandaag kwamen we op het lumineuze idee om de buggy van onder het stof te halen, er de baby in te steken, en hem van een helling te laten slieren. Maar op het laatste moment besloten we het toch bij een oldskool wandeling in Deinze te houden.

Morgen meer daarover, want nu wil ik naar The Office kijken & zachtjes indommelen.

Man, don’t you just lóve those unnecessary sequels?

13 Responses to ' Demolition baby. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Demolition baby. '.

 1. lilith said,

  on April 13th, 2007 at 10:27 am

  En, hedde gij nog zin om daar ooit aan te beginnen? Aan baby’s dan, niet aan onnodige sequels.

  Nu mijn nichtje de kaap van de twee jaar gepasseerd is en op een dag geen halve seconde meer zwijgt heb ik toch serieus mijn twijfels, zulle. Ik word daar zo moe van. (n)

 2. wouter said,

  on April 13th, 2007 at 12:49 pm

  Mijn nichtje is zes maanden.

  Ik vrees de dag dat het begint te kruipen en alles in elkaar begint te motten. En die dag is niet meer zo heel veraf vrees ik, hyperactief mens.

 3. Hooch said,

  on April 13th, 2007 at 4:29 pm

  Mijn neefke is ook ongeveer een jaar, en mijn ma is blij als hij hier is jonk. En ik probeer mijn educatieve kant ook aan de man te brengen, door hem te leren dat mijn ma “de bomma” is ipv “oma”.

  Maar tis nen kleinen smeerlap, that’s for sure.

 4. Tom said,

  on April 13th, 2007 at 7:23 pm

  Jaaaaaaa! Laten we allemaal in de comments vertellen over onze kleine neefkes en nichtjes en hoe irritant ze wel niet zijn! Jaaaaaaa!

  Keer zien of er nu nog iemand durft.

 5. lilith said,

  on April 13th, 2007 at 7:48 pm

  Uw muile, brutin.

 6. Tom said,

  on April 13th, 2007 at 7:51 pm

  ohhhh, ge kent mijn naam!

 7. ChasTT said,

  on April 15th, 2007 at 8:57 pm

  Mijn nichtje is al 8 jaar. Op die leeftijd komt daarbij “Gaan we nu kaartspelen/eendjes voeren/whatever?”, “Mag ik nu met uwe computer spelen?” en “Nu moet radio Bembem op!” en als je uitleg geeft bij een rekenoefeningetje, is ‘t van: “Jamaar, de juf legt dat veel beter uit!” Om nog maar te zwijgen van wat ze allemaal niet lust. Ik was inderdaad blij dat ik verlof had en het dubbel aantal uur kon slapen…

 8.  freaq said,

  on April 17th, 2007 at 9:36 am

  Een franke muil misschien, maar Brutin blijft voor mij persoonlijk nog altijd mijn favoriete nichtje.

 9. ishku said,

  on April 17th, 2007 at 11:40 am

  :mrgreen:

 10. Jimi fan said,

  on April 17th, 2007 at 7:20 pm

  mijn neef is een nicht….
  maar niet mijn favoriete zenne….
  :lol:

 11. ishku said,

  on April 17th, 2007 at 8:51 pm

  That’s just making the same joke twice, man.. :neutral:

 12. Hooch said,

  on April 18th, 2007 at 6:53 am

  Maar bleef hij niet grappig, ish? :neutral:

 13. rendv said,

  on April 18th, 2007 at 12:40 pm

  Nicht = fairy = queen! Ik heb hem! :lol:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: