June 12th, 2007

Can’t trust this.

Posted by ishku in Halfuur (of minder) natuur
Tudududu. Tudu. Tudu.

Dames en heren, dit is een schildpad, meerbepaald de mijne. Een roodwangschildpad die intussen ongeveer evenveel lentes en zomers als mijzelven achter de rug heeft.

Ik weet het nog goed; het begon allemaal met 2 mini-schildpadjes die hun leven wegspartelden in een mini-plastiek bak in de keuken, maar toen een jaar of zeven geleden één van de 2 jammerlijk het schild in de ring worp (wordwizzard-alert), besloten we de ander te troosten met de aanbouw van een superdeluxe buitenverblijf met strand op wandelafstand en witte keitjes. Oneindig diep, hemelsbreed en verscholen in het riet. Blue Lagoon, eat your heart out. Boleram studeram etc..

Anyway, zij content. Ik minder, aangezien ik sindsdien zeker wékelijks kneedeep in turtlepoop moet ploeteren om haar crib enigszins leefbaar te houden, maar kom, moest ik schildpad zijn, ik zou ook graag hebben dat ze voor mij zorgen en ik zodoende niet moet rondzwemmen in eigen fecaliën. En ik zou mijn dankbaarheid daarvoor proberen tonen, ondànks mijn gebrek aan communicatievaardigheden, door bijvoorbeeld uitzinnig te reageren wanneer mijn caretaker in het zicht verschijnt. Of me voorzichtig te laten aaien, in plaats van keihard urine te spuiten zoals de mijne me de laatste tijd pleegt te bedanken.

En dat is niet het enige afwijkende gedrag dat ze sinds kort vertoont; soms blaast ze naar me als ik haar schild afborstel. Ik bedoel écht blazen gelijk een kat, ik wist niet eens dat dat mógelijk was. En! Onlangs heb ik een mussenjong uit haar bek moeten trekken! Een echt kind van Tsjielp De Mus, I kid you not. [gasp for breath here]

Bijgevolg was ik, toen mijn vader me zopas wist te vertellen dat ze achteraan bij de kippen zat, nogal hevig het noorden kwijt. Allerlei gekke gedachtes schoten door mijn hoofd; ik moest denken aan onze vis die eergisteren onder rare omstandigheden kwam bovendrijven, en aan die netjes onthoofde pad die mijn moeder vorige dinsdagochtend in de gravé gevonden had. En was dat merelsnest wel effectief uitgewaaid? Is pluimvee de volgende stap? En hoe is dat beest in hemelsnaam uit haar met zallezie afgebakend verblijf kunnen ontsnappen?

Hulp van buitenaf lijkt me de enige plausibele verklaring, maar fuck, ‘t is gelijk een schildpad, weetwel!

Desalniettemin, boer, pas op je kippen. En lezers, doe hetzelfde. En hou de vooral de tortelduiven in de gaten. They are nót koosjer.

11 Responses to ' Can’t trust this. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Can’t trust this. '.

 1. Mirthe said,

  on June 13th, 2007 at 8:19 am

  Wij hebben een dwerghamstertje en als we dat beestje in de buurt van onze kat houden, begint het zeer rare geluiden te maken. En dan loopt de kat weg, van de schrik.

  Beestjes hebben soms rare gewoonten. Wanneer een kat een dode muis voor je achterdeur legt, wil dat alleen maar zeggen dat hij/zij je wil verassen en je dankbaar is. Het wil bijna zeggen dat die kat van je houdt.
  Misschien, wanneer die schildpad urine naar je spuit, wil dat wel zeggen dat ie van je houdt ;)

 2. vleervlinder said,

  on June 13th, 2007 at 8:34 am

  allee, she’s back zenne :lol:

 3. Hooch said,

  on June 13th, 2007 at 8:37 am

  Het is een hippie-turtle, die z’n vrijheid ruikt. Nie meer of dat, mijn gedacht.
  Of het Turtle Liberation Front is weer in actie geschoten.

  Maar ennieweej, een alweer zalig stukske, mevrouw L. Proficiat enal.

 4. Rendv said,

  on June 13th, 2007 at 11:22 am

  Ei ge moet daar niet mee lachen: Man Missing After Pulled Into Ocean By Turtle: http://www.local6.com/news/9662353/detail.html.

  http://www.youtube.com/jp.swf?video_id=Ul0gfCyeiyM&eurl=http%3A//www.google.be/search%3Fq%3Dkiller%2Bturtles%26ie%3Dutf-8%26oe%3Dutf-8%26aq%3Dt%26rls%3Dorg.mozilla%3Aen-US%3Aofficial%2&iurl=http%3A//img.youtube.com/vi/Ul0gfCyeiyM/2.jpg&t=OEgsToPDskKVRkE43dtO8oDUopLvNtr7

  Ik ben naar het reptielenmuseum (is meer een zoo, maar bon) in Vlissingen geweest en daar zijn serieus scary turtles te bezichtigen. Onder andere een soort die gevreesd wordt vanwege zijn hobby: zwemmers aanvallen en stukken uit hunder benen bijten!

  Thuis heb ik een dwergkonijn dat mijn kat aanvalt en bijt, dus ik verschiet van niets nie meer!

 5. Morgada said,

  on June 13th, 2007 at 4:14 pm

  ah… turtooises met dolle reptielenziekte of niet..
  .. heel blij dat GIJ alleszins terug boven water komt drijven! :)

 6.  freaq said,

  on June 13th, 2007 at 6:40 pm

  Wierp. Niet worp.

  Sinds ik eens ‘de kinderen grabbelden enthousiast toen de medewerkers van onze krant pluchen Pinkjes in het publiek worpen’ heb getypt en daarvoor onder mijn voeten heb gekregen, weet ik wel beter.

  Voor de rest sluit ik me aan bij de meerderheid: welkom terug!

 7. Jimi fan said,

  on June 13th, 2007 at 7:21 pm

  Yo ze….
  ik denk da’k weet waarom ie blaast…
  een schildpad is zeer gevoelig op zijn schild, da zit vol zenuwen…
  dus blaast hij van de pijn…me dunkt é…:???:
  enne…datie ontsnapt…zeker een van die 4 “dudes” ge kunt em nog Michelangelo heten …ie zal wel geen ratten de keel overbijten…you’ll see! :lol:

  misschien zijn ze wel mé 4…ie voert zeker wat in zijn schild :cool:

 8.  freaq said,

  on June 14th, 2007 at 11:23 am

  iedere keer als ik hier die titel lees zit ik met dat nummer van MC Hammer in mijn hoofd. Can’t flush this :(

 9. ishku said,

  on June 14th, 2007 at 4:56 pm

  Dat was dan ook volledig de bedoelink, oardigoard :)

 10. jeronimo said,

  on June 15th, 2007 at 8:59 am

  ik ben meteen klaarwakker op deze groogy vrijdagochtend die gelukkig redelijk droog is gebleven temaar dar ik mijn bol al had gewasen onder de douche

  :-)


 11. on May 4th, 2008 at 10:53 pm

  […] De laatste keer dat ik mijn vader nog eens geloofde, was die keer vorig jaar toen hij me wijsgemaakt had dat hij mijn schildpad bij de kippen had gevonden, waardoor ik de rest van de avond maniakaal in de weer was om haar buitenverblijf met extra gaas te beveiligen uit angst dat ik haar op een dag, omringd door 16 dode kippen, gedrenkt in bloed terug zou vinden. […]

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: