July 22nd, 2007

She, fine spinster.

Posted by ishku in iPonder

Ik heb me in de loop der jaren een vrij goed beeld gevormd van mensen die ik graag rond mij heb. Ze mogen enkel vrolijkheid uiten als ze dat echt menen, maar liefst niet te veel. Mensen die continu vrolijk en goedgezind zijn, blijken namelijk nogal veel ronduit domme mensen te zijn. Ik hou ervan als ze bedeeld zijn met een kritische blik, maar niet constant een air van zuurheid met zich meedragen. Iemand die het slechte in alles ziet, heeft maar een vlakke persoonlijkheid, denk ik.

Ze mogen me ook liefst niet ergeren. Het zit in heel kleine dingen. Radio Donna-aficionado, neen, danku. Mensen die tot vervelens toe via alle soorten media laten blijken dat ze over een uitgebreid sociaal netwerk beschikken, ik pas.

Soms kan ik, bij het ontmoeten van iemand nieuw, een gevoel krijgen dat ik die persoon al 17 keer ontmoet heb en weet ik in een ogenblik dat ik nog stééds niet geïnteresseerd ben in wat hij of zij te zeggen heeft. Ik hou niet van mensen die je bij het binnenkomen van kop tot teen opnemen en je dan glimlachend aankijken wanneer je met je ogen vraagt wat daar eigenlijk de bedoeling van is?

Nah, in de loop der jaren heb ik een neus én voorkeur ontwikkeld voor mensen die zijn wie ze zijn, en daar open en eerlijk in zijn. Mensen die gerust tijd met zichzelf kunnen doorbrengen, maar ook met anderen, zonder daarin te overdrijven.

What has brought this all on, you arsk? Laten we het houden bij een contemplatieve bui, en het besef dat ik met ouder worden alsmaar kieskeuriger word. And grumpy. En dat ik dat soms triestig vind, maar soms heel erg goed van mezelf.

Oh, I’ll make for a fine spinster someday!

6 Responses to ' She, fine spinster. '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' She, fine spinster. '.

 1. Rikea said,

  on July 23rd, 2007 at 4:39 pm

  Uhu. Mijn idee van indeedily-doodily!

 2. Morgada said,

  on July 24th, 2007 at 10:35 am

  We’re gonna be grrrrreat friends :)

 3. Saskaya said,

  on July 25th, 2007 at 10:59 am

  Alleen jammer dat sommige mensen ook net zo kritisch zijn als ik en mij dan geen fijne madam vinden :mrgreen:

 4. AnnaDenise said,

  on July 27th, 2007 at 10:01 am

  “Mensen die continu vrolijk en goedgezind zijn, blijken namelijk nogal veel ronduit domme mensen te zijn.”

  Dit is precies waarom ik dom probeer te worden. Lekker oppervlakkig en gelukkig. Heerlijk!

  Ik ga nog maar eens een artikel lezen over de hipste haarstijlen van deze zomer, toedels!

 5. lilith said,

  on July 29th, 2007 at 9:01 pm

  Wat mij eraan doet denken dat ik mensen die constant over vanalles zagen en fretten doorgaans dom vind.

  Post keer eentwat nieuws zodat ik geen weken over je post moet nadenken, spinster.

 6. Tjoff said,

  on July 30th, 2007 at 2:32 pm

  Het is een kunst om met ergernissen te leren omgaan. Daar moet je echter ouder voor worden. :???:

Leave a reply

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: